ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Crida a unir-se a l’Acord Contra el Càncer
Dijous, 04 Febrer 2021 10:36

Crida a unir-se a l’Acord Contra el Càncer

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer que se celebra avui, dijous 4 de febrer, l’AECC de Girona fa una crida a la ciutadania a unir-se a l’Acord Contra el Càncer, que pretén eliminar la desigualtat entre les persones afectades de càncer. Segons l’associació, la població oncològica s’ha vist molt agreujada pel context de la pandèmia. Hi ha hagut un impacte emocional, augmentant de forma significativa la por i l’ansietat en aquestes persones; un impacte social, observant un augment de les dificultats econòmiques de les famílies amb càncer; i un impacte sanitari, a causa dels endarreriments en els diagnòstics i el canvi a l’assistència telemàtica.

Per aquest motiu, des de l’AECC es remarca la necessitat de garantir que tota la població tingui fàcil prendre decisions saludables que evitaran el 50% de casos de càncer, pugui accedir als programes de cribratge, rebi ajuda per a fer front a la por i solitud, no es vegin avesats a una situació de pobresa arran del diagnòstic, puguin ser diagnosticats malgrat la crisi i no es quedin sense accedir de forma equitativa als resultats de la investigació. En relació amb la recerca en càncer, és de vital importància duplicar els fons en investigació, així com incloure tots els tipus de càncer en aquesta.

Tot i les dificultats mencionades, l’AECC de Girona ha continuat oferint els serveis a les persones que estan passant per un procés oncològic i les seves famílies, de forma adaptada i gratuïta, per tal de donar cobertura a les seves necessitats: atenció psicològica, atenció i orientació social, fisioteràpia, logopèdia, assessorament mèdic-sanitari, voluntariat d’acompanyament telefònic, activitats grupals, entre d’altres.

Us podeu unir a l’Acord Contra el Càncer des de l’espai web www.acuerdocontraelcancer.com.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.