ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Una masia de Llagostera acollia una important plantació de marihuana
Dilluns, 22 Febrer 2021 15:48

Una masia de Llagostera acollia una important plantació de marihuana

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(7 Vots)
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van desarticular el passat 10 de febrer una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana que operava des de diversos punts del territori, entre ells Llagostera. Com a conseqüència de l’operació policial es van detenir dinou persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va centrar en l’activitat de dos clans familiars que havien creat una estructura per al conreu de marihuana sota la cobertura d’activitats empresarials legals, com la venda de petards, tot i que només es tractava d’una pantalla per emmascarar la seva activitat principal: el conreu sistemàtic i massiu de marihuana.

Els investigats havien creat empreses que els permetien simular un cert èxit empresarial, circumstància que emmascarava la seva activitat delinqüencial tot i que els permetia desplaçar-se amb vehicles d’alta gamma, viure en cases unifamiliars i adquirir rellotges i joies de luxe, segons han informat fons policials.

L’especialització dels grups criminals desarticulats els permetia interposar a diverses persones que malvivien a les cases, naus o masies on hi tenien les plantacions que assumien els riscos potencials de ser descoberts, però que permetia als veritables propietaris actuar amb impunitat.

En especial cal destacar l’ús delinqüencial que feien d’una masia a Llagostera catalogada a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, organisme creat per a la divulgació i foment de l’estudi dels béns patrimonials que l’integren. En aquest mas s’hi van localitzar-hi mobles, pintures i tapissos que estaven apilats en una habitació per aconseguir espai per dedicar-lo al cultiu de la planta, a més de constatar-hi diversos danys, conseqüència de l’activitat criminal que s’hi feia. L’operació policial duta a terme el dia 10 de febrer, va finalitzar amb la detenció de dinou persones, el comís de vuit plantacions de marihuana amb 10.800 plantes i 2.700 esqueixos, 10 quilograms de cabdells a més de 25.000 euros en efectiu, joies, rellotges de luxe i la intervenció de tres vehicles de gamma alta.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 12 de febrer i la magistrada va decretar l’ingrés a presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres.


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.