Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 24 Febrer 2021 16:08

"Les Hermanas" deixen Llagostera després de 120 anys de servei i dedicació

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

La comunitat de les religioses de Sant Josep de Llagostera, coneguda en tot el poble com a “les Hermanas”, posen punt final a la seva estada a Llagostera després de 120 anys de servei i dedicació en l’àmbit de la salut i de la docència.

La comunitat va arribar a Llagostera l’1 d’octubre de 1900, per a l’assistència de l’Hospital i per atendre a les persones malaltes en els seus domicilis. A més, des del 1965 fins al 2007, les Hermanas van dirigir i fer de docents en el col·legi Nostra Senyora del Carme, que era ubicat al carrer Joan Maragall, al costat de la residència geriàtrica Josep Baulida.

La situació de canvi social, l’avançada edat i la salut fràgil de les religioses, així com la falta de relleu, els han portat a prendre la decisió de deixar Llagostera. Des de la comunitat de religioses ens entristeix el final de la nostra presència a Llagostera, perquè és “especialment dolorós per a nosaltres, tenint en compte que és el poble natal de la Nostra Mare Fundadora i que han estat molts anys de presència i servei prestat a Llagostera”.

L’acte de comiat de les religioses va ser aquest passat diumenge, a l’església parroquial de Llagostera, en una missa solemne en la qual, a causa de les actuals restriccions per la COVID-19, l’aforament va ser molt limitat.

La comunitat de religioses de Llagostera pertenyia a l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, institució fundada el 1870 per la llagosterenca María Gay Tibau, que recentment ha engegat una campanya per obtenir la Creu de Sant Jordi.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013