Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 19 Juliol 2021 11:48

Lluís Sales i Favà, guanyador de la IX Beca de Recerca Esteve Fa

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Amb el projecte titulat “Llagostera i el conflictiu segle XV”, Lluís Sales i Favà ha guanyat la novena edició de la Beca de Recerca Esteve Fa que convoca l’Ajuntament de Llagostera.

A partir de dos llibres emesos per la cort local de justícia a les darreries del segle XV, el projecte pretén estudiar les formes i els tipus de conflictes al nostre municipi, així com els actors que hi estaven implicats. Així mateix, es podrà descriure les formes de vida dels pagesos, vilatans, clergues i membres de la baixa noblesa a Llagostera. El treball de recerca tindrà interès local i a la vegada l'estudi estarà en línia amb la recerca acadèmica actual sobre la jurisdicció a la baixa edat mitjana.

La documentació que s’emprarà és inèdita, no ha estat mai utilitzada per investigadors, i hi podem trobar declaracions fetes davant del jutge local per part dels particulars o de representants d’institucions i senyories, acords entre particulars instats pel jutge o bé per àrbitres mediadors, inventaris dels béns de masos o de cases de la vila o casos de litigis en els quals es van veure implicats llagosterencs.

La dotació de la Beca de Recerca Esteve Fa és de 3.000 euros bruts, que es faran efectius en dues parts: 1.000 € en el moment de resoldre’s la concessió i 2.000 € una vegada finalitzat el treball i després que el jurat n’hagi dictaminat la qualitat.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013