ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Presentació de la novel·la “Caimó" de Toni Strubell
Dilluns, 25 Octubre 2021 14:07

Presentació de la novel·la “Caimó" de Toni Strubell

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

El pròxim divendres 29 d'octubre es celebrarà la presentació del llibre "Caimó" de Toni Strubell i Trueta al Centre Cultural de Can Roig de Llagostera a les 19.30h. L'acompanyarà l'editora Marta Costa - Pau i la directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol.

"Caimó" és una novel·la que té com a protagonista un dels grans revolucionaris catalans del segle XIX, l’encara força desconegut Pere Caimó (1819-1878). Fill de Sant Feliu de Guíxols, va formar part d’una família d’indianos que s’establiren a Puerto Rico al primer terç del segle XIX. Visqué uns 30 anys a la inquieta ciutat de Mayagüez i va tornar a Catalunya per convertir-se, quasi de la nit al dia, en l’indiscutible líder del republicanisme federal gironí i capitost del fascinant Foc de la Bisbal (1869).

Carles Rahola el va considerar un dels grans herois de la història catalana. Va liderar els grans moviments socials a la seva ciutat, que el va elegir alcalde en diversos moments del Sexenni Democràtic. Diputat més votat per Girona, va aixoplugar el naixement de la Primera Internacional i va fer construir una muralla a Sant Feliu per defensar la ciutat de l'atac dels carlins.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.