ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera s’incorpora a la Llei de contenció dels preus de lloguer
Dijous, 30 Desembre 2021 17:27

Llagostera s’incorpora a la Llei de contenció dels preus de lloguer

Publicat per 
Valorar aquest article
(4 Vots)

Ahir es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat la resolució amb la llista dels 68 municipis on s’aplicarà la llei de regulació del lloguer, amb la inclusió dels 8 darrers municipis que s’hi han sumat, entre ells, Llagostera.

El passat mes de setembre, a proposta de l’equip de govern (ERC - CUP Alternativa) el Ple va aprovar per unanimitat demanar a la Generalitat de Catalunya que declarés el municipi àrea amb mercat d’habitatge tens, ja que reuneix les condicions per estar sota aquesta llei.

Per poder aplicar la regulació cal complir alguna de les següents condicions: haver patit un increment sostingut del preu del lloguer superior a la mitjana catalana, que el seu cost superi el 30% d’ingressos mitjans de les llars i, finalment, que el preu hagi crescut tres punts per damunt d’IPC català durant els últims 5 anys. De les tres condicions, cadascuna d’elles suficient, Llagostera n’acompleix dues.

“Aquesta llei és beneficiosa per la població i és un pas més en la lluita per contenir l’increment continu dels preus del lloguer i facilitar l’accés a l’habitatge. L’experiència de les 61 poblacions on ja fa més d’un any que s’aplica, ha estat positiva. El cost del lloguer s’ha contingut i no s’ha reduït la signatura de contractes” tal i com ha destacat, Enric Ramionet, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Llagostera.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.