Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 08 Febrer 2022 11:38

El Rober de Càritas

Publicat per 
Valorar aquest article
(5 Vots)

Un xic d’història

El Rober és un Servei de Càritas que es va crear el 2015 com a resposta a una demanda de Serveis Socials per proporcionar roba a baix cost o a cap cost als usuaris derivats de Serveis Socials. Està obert a tothom del poble de Llagostera.

Quan es va obrir, l’ajuntament ens va cedir una nau que tenia llogada. Des de Càritas, hi vàrem fer obres i la vàrem convertir en botiga i magatzem. Hi havia 6 persones voluntàries. De seguida, l’espai va ser insuficient perquè l’afluència d’usuaris i de donació de roba era molt elevat. L’ajuntament ens va posar a disposició un nou espai annex a l’anterior que vàrem remodelar i que s’ha convertit en l’actual Botiga.

Els altres espais s’utilitzen per plegar la roba i de magatzem. Des de fa un any, l’ajuntament actual ens ha cedit un altre espai: una petita botiga destinada a “parament de la llar”. El nombre de voluntàries també ha crescut considerablement. Actualment són 12 i una responsable. Funcionen com un equip molt cohesionat i il·lusionat.

Adreça: carrer Santiago Rossinyol, a l’aparcament de “Can Gandol”.

Horari: de 3 a 6 de la tarda, tots els dimecres.

Objectius:

1. L’objectiu principal és poder proporcionar roba de segona mà a baix/cap cost a tothom que ho  necessiti o que ho vulgui de Llagostera.

2. Reciclar, reduir i reutilitzar la roba de segona mà que la gent ens porta.

3. Acollir la gent arribada a Llagostera. Mentre trien i proven s’estableixen vincles amb les voluntàries  i s’aprofita l’ocasió per assessorar-los i donar-los suport sobre problemes personals i familiars.

Donació de Roba:

Sense la donació altruista de roba per part de la gent, el Rober no existiria. Neix, per tant, d’una necessitat social i alhora de la bona voluntat i predisposició dels ciutadans de Llagostera. Actualment, hi ha 41 famílies que ens proporcionen roba. També ens en porten de Caldes, Santa Cristina, Vidreres i Vilobí. Volem aprofitar l’ocasió per donar-los les gràcies. En el cas de Caldes de Malavella, com que no té Servei de Rober, els proporcionem roba a la gent que ens deriven dels seus Serveis Socials.

Què fa el Rober amb la roba que recull?

La gent ens lliura la roba neta i plegada, però no tota serveix per a la venda de la botiga. Les voluntàries la trien i la posen en sacs de diferents colors. Periòdicament, l’ECOSOL (Empresa de Càritas d’inserció laboral) passa a recollir els sacs i els porta a reciclar a una indústria de reciclatge que crea llocs de treball amb persones de difícil inserció social.

Dades:

L’any 2021 vàrem rebre 5840 quilos de roba. D’aquests quilos, en vàrem lliurar 4200 a l’ECOSOL pel Reciclatge i 1650 varen anar destinats a la botiga i a l’entrega social de roba.

Pilar Sancho i Espigulé                                                     

Presidenta de Càritas de Llagostera

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013