ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices El Black Music Festival celebra 20 anys amb artistes com Zaz, Corey Wong, Morgan o Gisele Jackson
Divendres, 25 Febrer 2022 16:21

El Black Music Festival celebra 20 anys amb artistes com Zaz, Corey Wong, Morgan o Gisele Jackson

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

poll2.png

Després de dos anys, el festival recupera gairebé la normalitat amb algunes de les cites més multitudinàries com el pícnic al parc del Migdia de Girona

El festival gironí Black Music Festival celebrarà la seva 20a edició del 4 al 27 de març gairebé amb la tan desitjada normalitat, després de veure’s afectat durant els últims dos anys per la pandèmia. La cantant francesa Zaz, que ja ha esgotat les entrades,  els nord-americans Corey Wong (26 de març) i Gisele Jackson (18 de març) o els madrilenys Morgan (dia 5) són alguns dels caps de cartell. L’acte també comptarà amb la presència de grans artistes catalans, entre els quals trobem a Xarim Aresté (25 de març), Zoo (4 de maç), Queralt Lahoz (11 de març) i Joana Serrat (25 de març).

El director del Black Music Festival, Pau Maquès, destaca que l’edició dels 20 anys se celebrarà d’una manera “relativament normal”. El festival, que té l’objectiu de visibilitzar el gènere musical i la seva història, s’acosta a la normalitat prepandèmica i recupera una de les activitats que més públic congrega, el Black Music Picnic. Un esdeveniment gratuït que se celebrà el 27 de març al Parc del Migdia de Girona amb les actuacions de Dàmaris Gelabert, la Black Music Big Bang i The Black Barbies.

Diversitat d’escenaris i artistes

Un altre dels grups de soul consolidats que visitaran el festival enguany són els anglesos PGUB (18 de març). També destaca la nit centrada en el talent d’arrel africana amb els concerts de Moonlight Benjamin i Laye Kouyaté (10 de març).

També els organitzadors han preparat l’espectacle “de la casa” amb la Black Music Big Bang, que en aquesta ocasió reviurà els clàssics Red Hot Chili Peppers. Altres actuacions que es podran escoltar en la jornada de música reggae i soundsystem (5 de març) al Parc d’En Pitus a Girona són Dapatch, The Cabrians, F.E.M & The F.A.M. i Rise Up Sound. A més, destaquen la jornada de cultura urbana "Hip Hop al Parc" amb Doble & Hugh Sound i Vinnie Kairos, el concert de la Black Music Big Band Junior, la Silent Black i una discoteca silenciosa itinerant pel Barri Vell de Girona.

El Black Music Festival comptarà amb diferents escenaris repartits per les comarques gironines com l'Espai Marfà, l'Auditori, la sala Mirona de Salt o l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. A més, aquesta edició també presentarà concerts en altres localitats de fora la demarcació com l'Auditori Atrium de Viladecans, el teatre Bartrina de Reus o la Sala Apolo de Barcelona.

Exposicions

Amb motiu del vintè aniversari, s'han organitzat algunes accions especials. Per una banda, la inauguració de l'exposició Black Music Colors, que compta amb l'art dels artistes plàstics Josep Ministral, Guillermo Martí Ceballos, Joanic Geniut i Pau Morales. En la mateixa línia, hi haurà una altra exposició col·lectiva de fotos dels 20 anys del festival, del 22 de febrer al 25 de març, al Claustre del Centre Cultural La Mercè. I també el Black Music Quiz, una activitat lúdica per descobrir i aprendre sobre les músiques d’arrel afro-americana.

poll.png

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.