ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Exposició de Yoko Kataoka "Els colors i les formes que ens il·luminen la vida" a Llagostera
Dimarts, 26 abril 2022 08:55

Exposició de Yoko Kataoka "Els colors i les formes que ens il·luminen la vida" a Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

Aquest dissabte 30 d'abril s'inaugura a les 19h l'exposició de l'artista japoensa Yoko Kataoka titulada "Els colors i les formes que ens il·luminen la vida" a la Sala Can Roure de Llagostera. Es podrà visitar fins al 28 d'abril. 

Yoko Kataoka convida a somiar entre colors alegres i formes orgàniques a través de les seves estampacions amb motius estacionals.

És nascuda a Tòquio i Llicenciada en Belles Arts i Disseny Tèxtil per la Universitat Preferectural de les Arts d’Okinawa. Actualment resideix i té taller envoltada del bosc verd de la Garrotxa. On busca un estil de vida sostenible i connectat amb la natura. Practica estampació japonesa ja fa 30 anys.

L’antiga tècnica d’estampat que aplica la Yoko s’anomena Bingata i té el seu origen al segle XIV a Okinawa. És un estampat acolorit que ofereix la calidesa del treball artesà amb materials naturals i eines manuals. El nom ve dels kanji ç´… (bin) i  åž‹ (kata) que signifiquen colors i plantilla respectivament.

El cor d’aquesta exposició són il·lustracions del Calendari Estacional. Un projecte que neix el 2014 amb la voluntat de viure amb sensibilitat el cicle de la natura i el fluir de les estacions. Una manera d’enriquir la vida, com crear una cançó o llegir un haiku cada mes i il·luminar un raconet de la llar.

Amb l’esperança que gaudeixis l’exposició entre brots, flors, cants d’ocells i pluja suau de la primavera. Tot comença de nou.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.