ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Yoko Kataoka exposa la seva obra a Llagostera
Dilluns, 02 Maig 2022 07:22

Yoko Kataoka exposa la seva obra a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Aquest cap de setmana ha quedat inaugurada l'exposició "Els colors i les formes que ens il·luminen la vida", de l'artista japonesa Yoko Kataoka. L'exposició es podrà veure de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dissabtes d'11 a 13 h, a la Sala Can Roure.

Yoko Kataoka, és nascuda a Tòquio i Llicenciada en Belles Arts i Disseny Tèxtil per la Universitat Preferectural de les Arts d’Okinawa. Actualment resideix i té taller envoltada del bosc verd de la Garrotxa on busca un estil de vida sostenible i connectat amb la natura.

L’antiga tècnica d’estampat que aplica l'artista s’anomena Bingata i té el seu origen al segle XIV a Okinawa. És un estampat acolorit que ofereix la calidesa del treball artesà amb materials naturals i eines manuals. El nom ve dels kanji 紅 (bin) i 型 (kata) que signifiquen colors i plantilla respectivament. El cor d’aquesta exposició són il·lustracions del Calendari Estacional. Un projecte que neix el 2014 amb la voluntat de viure amb sensibilitat el cicle de la natura i el fruir de les estacions. Una manera d’enriquir la vida, com crear una cançó o llegir un haiku cada mes i il·luminar un raconet de la llar. La inaguració ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Enric Ramionet, de la directora de l'Escola d'Art Pere Mayol, Mariona Puigvaldoyra i de Yoko Kataoka. També hi ha assistit l'alcalde, Antoni Navarro i la regidora Silvia Fà.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.