ELPOLLTV

Dij18042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Es crea la Federació Animalista de les Comarques de Girona
Dimecres, 13 Juliol 2022 08:02

Es crea la Federació Animalista de les Comarques de Girona

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(7 Vots)
A la casa dels Animals de Figueres, s’ha constituït oficialment la Federació Animalista de les Comarques de Girona. Aquesta federació agrupa un total de 23 associacions animalistes, entre elles Gats 108 de Llagostera, tot i que s’espera que en un futur proper se n’hi vagin sumant més.

La Federació és fruit de la situació de desemparament de moltes associacions animalistes locals, provocada per la manca parcial o total de suport per part dels ajuntaments corresponents, així com del desgast emocional que pateix el seu voluntariat en el desenvolupament de les tasques de rescat, alimentació i cura dels animals abandonats al carrer.

L’objectiu principal de la Federació serà defensar i protegir el benestar dels animals i els seus drets, així com també defensar els drets de les associacions membres i representar els seus interessos.

Sota el paraigua d’una Federació, les associacions membres pretenen fomentar la formació i professionalització dels seus voluntaris i donar-los visibilitat per la gran tasca que fan diàriament de forma totalment altruista i desinteressada.

Alhora, aquesta nova entitat es proposa vetllar pel compliment de la legislació vigent en matèria de protecció animal. En aquest sentit, es vol fomentar el compromís de l’administració i els ens locals en el compliment de la Llei de Protecció dels Animals i es proposarà una col·laboració positiva i estreta per treballar conjuntament per a aquesta finalitat.

Tanmateix, la Federació vol agrupar qualsevol associació animalista, ja sigui de gats, gossos, fures o d’altres espècies, com per exemple l’associació Ave Fenix, que es dedica a protegir aus exòtiques i que també s’ha unit al projecte. I en aquest sentit, es donarà suport a totes les associacions federades, facilitant protocols d’actuació, assessorament i altres eines relacionades amb la seva activitat.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.