ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Notices El 90% de la roba usada recuperada a Llagostera té una segona vida via reutilització i reciclatge
Divendres, 22 Juliol 2022 07:52

El 90% de la roba usada recuperada a Llagostera té una segona vida via reutilització i reciclatge

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar més d’11 tones a Llagostera durant el primer semestre d’enguany per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 46.600 peces de roba. El 90% tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil hi ha evitat l’emissió de 70 tones de CO2.

L’entitat sense ànim de lucre n’hi ha recuperat 11.518 kg de gener a juny per 9.759 en el mateix període de l’any passat: és un increment del 18%. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei.

Les 46.600 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). “El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

“Agraïm de tot cor les donacions de la ciutadania, tanmateix encara queda molt camí per a recórrer”, afegeix Rafael Mas. A Catalunya, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només es recull selectivament el 12% dels residus tèxtils, un total de 140.000 tones/any, que van a parar als abocadors, o bé s’incineren. Aquests residus s’han convertit en un problema global: en els darrers 15 anys s’ha duplicat el nombre de peces venudes a tot el món, mentre que la seva vida útil s’ha reduït prop d’un 20%.

“La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir-ne una segona vida: gairebé el 60% se’n pot reutilitzar i el 32%, reciclar. Per això és important que es dipositi en un contenidor de roba, perquè gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat sinó a la brossa”, asseguren des d’Humana.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.