ELPOLLTV

Dil04122023

Back Estàs aquí:Inici Notices Els camins com a elements vertebradors del territori i la societat centren la 5a edició del Festival Art & Gavarres
Dimarts, 30 Agost 2022 12:20

Els camins com a elements vertebradors del territori i la societat centren la 5a edició del Festival Art & Gavarres

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

Hi participen 24 artistes nacionals i internacionals, que realitzaran 19 intervencions d'art natura en set municipis gavarrencs, entre ells Llagostera.

Diversos emplaçaments dels municipis de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Juià, Llagostera, Madremanya i Sant Martí Vell seran l'escenari de les intervencions artístiques de 24 artistes locals, nacionals i internacionals, que participen en la cinquena edició del Festival Art & Gavarres. Els artistes procedeixen de França, Bèlgica, el Marroc, el País Basc, València, Galícia i Catalunya.

Enguany el fil inspirador i conductor proposat gira a l'entorn de la importància que han tingut els camins al llarg de la història com a elements vertebradors del territori i de la societat. En aquest sentit, els set municipis participants estaven units pel camí d'Empúries a la banda empordanesa, un brancal secundari de la Via Augusta que anava des de Gerunda fins a Emporion, o l'antic camí ral de Girona a Sant Feliu de Guíxols, entre el Gironès i el Baix Empordà.

Com a novetat d'aquesta cinquena edició, cal destacar l'intercanvi amb La Providence Centre Catalan d'Art Vivant de la Catalunya del Nord en el marc del microprojecte europeu PAYART, finançat per la Comunitat de Treball del Pirineu, que ha permès la participació de dos artistes nord-catalans. Així mateix, s'ha iniciat una col·laboració amb la Fundació SETBA, que té per missió acostar l'art a col·lectius amb risc d'exclusió social i mostrar la seva realitat a través de la cultura.

La presentació de la cinquena edició del Festival Art & Gavarres ha tingut lloc al Centre Cultural La Mercè de Girona on hi ha assistit l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

A Llagostera, el proper diumenge 4 de setembre tindrà lloc la inauguració a partir de les 18h, a Can Llambí, amb una visita guiada dels artistes, Manel Bayo, Sergi Miquel i Ivan Focardell.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.