Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 12 Setembre 2022 18:31

Sessió de cinema documental amb "Perifèria"

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

El diumenge 18 de setembre a les 18h tindrà lloc una sessió de cinema documental on es projectarà "Perifèria" al Teatre Casino Llagosterenc. Presentarà la sessió la directora Odei A. Etxearte i el productor i protagonista Xavi Valls. 

Xavier Valls va ser l’arquitecte que va elaborar el Pla Popular a Santa Coloma de Gramenet, una experiència pionera de participació ciutadana. El 1987 Valls va ser assassinat per ETA a l’atemptat d’Hipercor. Ara els seus fills tornen al soterrani on va quedar sepultat el seu arxiu personal per recuperar aquella epopeia i, amb ella, la de tota una ciutat en lluita. Partint d’aquest descens a la memòria el documental navega per diversos espais i personatges del present de la ciutat, i convida a reflexionar sobre què sosté l’urbanisme d’una ciutat i sobre l’arquitectura de les nostres formes de vida. Què significa implicar-se en un món que no es deixa transformar per millorar? Un cop més, les perifèries es revelen com a espais on assajar formes de vida genuïnes.

La pel·lícula va ser estrenada al 2020 a la Seminci i a Barcelona en el marc del DocsBcn al cine Verdi. Posteriorment s’ha presentat a sales de cinema a Catalunya i altres festivals.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013