Imprimir aquesta pàgina
Dissabte, 03 Desembre 2022 14:37

La CUP-Alternativa per Llagostera presenta el set primers candidats per a les municipals

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(17 Vots)
La llista està encapçalada per Jordi Casas

En un acte celebrat avui a la Plaça Catalunya de Llagostera s’ha presentat una candidatura “per sortir a guanyar”

La CUP-Alternativa per Llagostera ha donat a conèixer avui els set primers llocs de la llista per a les properes eleccions municipals del maig del 2023 que encapçala Jordi Casas. En una acte celebrat a la Plaça Catalunya de Llagostera, s’ha anunciat que és una candidatura per “sortir a guanyar” i que l’aposta per aquesta presentació coral busca reivindicar l’essència col·lectiva del projecte, així com la importància del conjunt de l’equip que ocupa els primers llocs.

Casas, nascut a Llagostera, és psicopedagog i una persona vinculada a l’activisme polític, social i cultural al poble des de sempre. Al ple municipal celebrat aquesta setmana es va donar a conèixer, a més, que rellevarà el regidor David Parron (qui ha estat responsable d’hisenda, medi ambient i medis rural i forestal arrel de l’acord de govern amb ERC) el que queda de mandat, després que aquest anunciés la seva renúncia per motius personals i professionals.

El seguirà Anna Viñas, educadora social i pedagoga i actual regidora de Drets Socials i Feminismes. El tercer lloc l’ocuparà Josep Maria Codina, filòleg i professor molt vinculat en el teixit associatiu llagosterenc. El quart, Enric Ramionet, qui va ser cap de llista en les anteriors eleccions i és regidor de Cultura, Habitatge i Sobiranies. La cinquena posició l’ocuparà Anna Drou, física i comunicadora científica. La sisena candidata serà Marta Prieto, historiadora i actriu, i el setè Fidel Raluy, vinculat al món de l’urbanisme i l’arquitectura.

La CUP-Alternativa per Llagostera afronta les eleccions del 28-M després de quatre anys en què aquesta confluència municipalista -vinculada a la CUP però que també inclou l’anterior formació Alternativa per Llagostera, així com una majoria d’integrants sense filiació militant- s’ha consolidat i ho ha fet des del govern (integrat pels 4 regidors d’ERC i els 3 de CUP-ALL). En els seus parlaments, en què han anat desgranant les idees principals del projecte per àmbits, els candidats han fet èmfasi en la feina feta i els èxits aconseguits pels seus regidors, en àmbits com les polítiques d’habitatge, drets socials o medi ambient. Però també en les visions i propostes pròpies en d’altres com l’urbanisme, la gent gran, l’esport o la defensa de la llengua.

Casas, que ha manifestat que el balanç que fan del pacte de govern és “en línies generals, clarament positiu”, ha remarcat que l’obra de govern que millor parla del projecte que proposa la CUP-ALL és la que han pogut desenvolupar des de les regidories pròpies. D’aquestes, se’n mostren absolutament satisfets, aspiren a poder-la continuar i ampliar-la a d’altres àmbits. “Fa quatre anys, poc després que ens constituíssim, vam demanar ‘entrar amb força per ser motor de canvi’ (en al·lusió al lema de campanya) i el poble ens va correspondre amb un 21% de vot (Junts i ERC van obtenir-ne un 30%) i 3 regidors. A partir d’avui demanarem més força. Més força per guanyar. Més força per fer més feina”, ha dit per finalitzar el seu discurs, durant el qual ha defensat que compten amb el millor projecte per al poble i el millor equip per dur-lo a terme. Igualment i en referència al vigor organitzatiu fora la institució, ha destacat que el col·lectiu és obert i continua creixent, i que “durant aquests anys hem demostrat ser l’organització política que, sens dubte, més activitat pública ha realitzat”.

El cap de llista ha destacat, també, una voluntat d’aprofundir en les polítiques participatives. En aquest sentit, ha valorat molt positivament la bona col·laboració amb l’oposició durant el mandat, que ha permès consensos destacables “com el suport conjunt a unes polítiques d’habitatge molt ambicioses o el fet, poc comú, que s’hagin aprovat pressupostos i ordenances fiscals per unanimitat”. Casas ha manifestat el compromís amb mantenir sempre la mà estesa a tothom per a treballar pel bé del poble i que, alhora, la seva voluntat de governar en cap cas els farà transigir en la defensa de cap dret bàsic ni negligir els objectius generals i fonamentals que guien tota l’acció de la formació: l’alliberament nacional, la justícia social i la sostenibilitat mediambiental.

En un context econòmicament i socialment incert com l’actual, ha remarcat que qui configuri el proper govern serà determinant en la manera com la institució atengui la complexitat social del poble. “Som conscients dels límits de l’acció municipal, però també que sovint permeten fer molt més del que alguns diuen”, ha reblat. Alhora, ha posat en valor un període electoral com el que ve per “aixecar la vista del dia a dia i pensar políticament a mitjà i llarg termini”, en referència a la planificació de futur, ara que el poble s’apropa als 10.000 habitants.

Durant l’acte, que ha comptat amb l’actuació musical d’Elena i en Roger, s’ha emplaçat als assistents a estar atents a les properes activitats de la CUP-ALL, especialment adreçades a la configuració participativa del programa, i a fer-se partícips d’aquests o del propi col·lectiu en la mesura que ho desitgin.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013