Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 11 Gener 2023 16:47

Dues germanes de Llagostera busquen firmes per a la investigació de les malalties neurovasculars rares

Publicat per 
Valorar aquest article
(3 Vots)

La llagosterenca Elena Gonzàlez, diagnosticada amb una malaltia rara anomenada cavernoma, i la seva germana Encarna busquen 500 firmes a través de la plataforma Os Oigo per demanar als polítics del Parlament de Catalunya que visibilitzin i ajudin a la investigació del cavernoma i la resta de malalties neurovasculars rares.

En la petició, s’exposa el periple pel qual va haver de passar Elena Gonzàlez abans de rebre l’operació que li ha salvat la vida. En un primer moment, van trobar un especialista a Barcelona que la podia operar per la seguretat social. Tanmateix, des de Girona, no els hi van permetre canviar de metge per tal de seguir amb la intervenció. Finalment, després de la insistència de la família i de la mateixa clínica de Barcelona, la van poder operar. Actualment, està a l’espera d’altres operacions i està en rehabilitació.

Així doncs, part de la reivindicació és que la sanitat pública permeti més flexibilitat en el moment de canviar de metge tot i que el pacient estigui empadronat en un municipi diferent. Tal com es pregunta Encarna Gonzàlez: “Perquè no puc anar a un altre lloc a operar-me si tinc millors referències i són metges especialitzats?”.

Es pot firmar la petició en el següent enllaç.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013