ELPOLLTV

Div12072024

Back Estàs aquí:Inici Notices En marxa el Pla d’Igualtat i Ciutadania de Llagostera
Dilluns, 20 Febrer 2023 09:53

En marxa el Pla d’Igualtat i Ciutadania de Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
L’Ajuntament de Llagostera ha presentat públicament el Pla d’Igualtat i Ciutadania. La regidora de Drets Socials i Feminismes, Anna Viñas ha destacat que “amb la redacció del pla local d’igualtat, es veu complementada la creació de l’Àrea de Feminismes impulsada per l’equip de govern per tal d’impulsar les accions que es duran a terme en els propers 3 anys en termes d’igualtat de gènere, en àmbits com l’educació, la salut, la cultura, la seguretat, la salut, les polítiques de joventut i altres.

Viñas ha destacat també la importància que el Pla compti amb el suport unànime dels grups amb representació municipal ja que el pla transcendeix el mandat actual i això en garanteix el seu desplegament.

La redacció del Pla va iniciar-se el febrer de l’any passat de manera participativa amb la voluntat de disposar d’un Pla el més acurat i orientat possible a les necessitats del municipi amb la implicació del teixit veïnal, associatiu i empresarial. Això ens ha permès disposar d’un bon diagnòstic a partir del qual s’han pogut plantejar un seguit d’accions que promoguin canvis reals i que vagin a l'arrel de les desigualtats de gènere, sexuals, de violència, econòmiques i culturals.

Les principals accions del Pla contemplen, entre d’altres, l’augment progressiu del pressupost municipal en polítiques d’igualtat; la creació d’un Espai Dona per a activitats de formació; conscienciació i trobada; l’impuls del suport mutu entre dones i persones LGTBIQ+ i del feminisme organitzat; un programa formatiu per a centres educatius i la promoció de l'esport femení i dels tornejos esportius mixtos al municipi.

El Pla d’accions es concreta en quinze objectius repartits en sis eixos de treball que es desenvoluparan al llarg dels 3 anys de vigència del Pla:

Compromís amb la igualtat i la transversalitat de gènere.

Diversitat, cohesió social i participación

Drets i qualitat de vida.

Cures i reformulació dels treballs i els temps.

Lluita contra les violències de gènere i lgtbifòbiques, llibertat sexual i seguretat.

Sensibilització i coeducació.

La presentació ha tingut lloc, aquest dissabte, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller a càrrec de la regidora de Drets Socials i Feminismes, Anna Viñas, la tècnica de l’Àrea d’Igualtat, Anna Cadenas i de Nora Miralles de la consultoria i recerca feminista Sudergintza Koop, encarregada de la redacció del Pla.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.