ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Esquerra lamenta que Junts prefereixi negociar amb PSC que formar un govern fort i independentista a Llagostera
Dimarts, 06 Juny 2023 14:40

Esquerra lamenta que Junts prefereixi negociar amb PSC que formar un govern fort i independentista a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(7 Vots)
Esquerra ha fet a Junts una proposta “sincera, sense línies vermelles i amb voluntat negociadora, pensant en el millor pel poble i la seva ciutadania”.

Junts ha rebutjat l’oferta sense ni tan sols fer una contraproposta i ha iniciat converses amb el PSC, la força menys votada però que els donaria el regidor que necessiten per governar amb tranquil·litat.

Esquerra Llagostera troba “incomprensible” que Junts per Llagostera hagi rebutjat l’opció de negociar un pacte de govern amb la formació republicana i hagi preferit iniciar converses amb el PSC.

El cap de llista d’ERC Llagostera, Eduard Diaz, explica que fa uns dies el seu grup es va reunir amb el de Junts per fer-los “una oferta sincera, sense línies vermelles i disposats a negociar, sempre pensant en el futur de Llagostera i en el millor pel poble. Pensem que era una proposta que reflectia la voluntat del municipi”. No obstant això, la formació encapçalada per Narcís Llinàs ha rebutjat la proposta, sense proposar cap contraoferta i mostrant el seu interès per iniciar converses amb PSC.

Diaz reitera que “ara mateix aquest acord entre Junts i ERC seria el millor pel poble, ja que es comptaria amb un govern molt fort d’11 regidors, amb persones que ambdues formacions havien col·locat al capdamunt de les llistes pensant en la seva validesa i les ganes de treballar pel municipi. I amb experiència de govern per no haver de començar de zero”.

Així mateix, des de la formació republicana lamenten que Junts estigui prioritzant interessos de partit per davant dels del poble, ja que “amb el seu vot, la ciutadania llagosterenca ha demostrat la voluntat que hi hagi una clara representació independentista al municipi”. “No s’entén que estiguin disposats a pactar amb la força menys votada per l’electorat, tan sols per aconseguir disposar d’aquest regidor i assegurar-se el govern”.

Des d’Esquerra es comprometen a treballar des de l’oposició per defensar el seu programa i per reclamar que la part de compromís adoptat amb el poble per part de Junts, i compartit en el seu programa, es compleixi.

A Llagostera, Junts va guanyar les eleccions amb 1.375 vots (6 regidors), seguits d’Esquerra (1.088 vots) (5 regidors), CUP (369 vots) (1 regidor) i PSC (334 vots) (1 regidor). Durant el mandat 2019-2023 ha governat Esquerra amb un pacte amb la CUP.


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.