ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda L’espectacle Isabel “Cinc hores” del Musicant de Campllong fa un homenatge a la sindicalista llagosterenca Isabel Vila
Dijous, 06 Juliol 2023 12:26

L’espectacle Isabel “Cinc hores” del Musicant de Campllong fa un homenatge a la sindicalista llagosterenca Isabel Vila

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

El Musciant, XXè Festival de Música del País de Campllong, obrirà amb l’espectacle Isabel “Cinc Hores”. Es tracta d'un musical en format de concert, inspirat en la vida d’Isabel Vila Pujol, la primera dona sindicalista catalana llagosterenca i heroïna dels fets bèl·lics del Foc de la Bisbal (1869). Vila va néixer l'any 1843 a Calonge, però es va traslladar a Llagostera, un important centre productor de la indústria surera i tapera, i vinculat al republicanisme.

El sobrenom de “Cinc Hores” fa referència a la seva lluita per aconseguir que el treball de les criatures a les fàbriques no excedís les cinc hores i així poguessin assistir a l’escola. Amb guió de Toni Strubell, a partir de la recerca de l’historiador Francesc Ferrer i Gironès. Adaptació al teatre de Kim Planella, també autor dels textos de les cançons. I música d’Antoni Mas i Marc Mas, aquest darrer, també autor dels arranjaments.

Es representarà el musical el pròxim 29 d’agost a les 21.30h a Campllong. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.