ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera ho té tot a punt per celebrar la XXI Fira del Bolet
Divendres, 06 Octubre 2023 13:27

Llagostera ho té tot a punt per celebrar la XXI Fira del Bolet

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

Llagostera ho té tot a punt per celebrar la XXI edició de la Fira del Bolet prevista pel proper 12 d'octubre. Un any més, el nucli antic del municipi s'omplirà d'activitats al voltant d'un Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades, demostracions d'oficis, la recreació d'un bosc, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Tot i que el gruix de les activitats tindrà lloc el dia 12, la programació s'iniciarà el dia 7 amb l'exitosa activitat de "Bolets en família" iniciada fa tres anys que inclou una caminada fins a la capella de Sant Llorenç, un esmorzar i els consells dels experts micòlegs per buscar i menjar bolets i una gimcana. Pel dia 11 hi ha previst el concurs de caçar bolets previst, un showcooking on les àvies i avis de Llagostera cuinaran en directe receptes boletaires tradicionals de la cuina llagosterenca i l'entrega de premis del concurs d'aparadors, el cistell de plata de la Unió de Botiguers i l'Ou de Reig 2023.

Campanya gastronòmica "La Cuina del Bolet"

Del 6 d'octubre al 29 d'octubre, l'Associació de Restaurants de Llagostera participa en la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 7 restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient.

Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril 9, Ca l'Artau i Cal Degollat. Els preus dels menús oscil·len entre els 29,50 i els 75 euros.

Premi Ou de Reig i concurs d'aparadors

Toni Guerrero, la Llibreria Sureda, la Comissió de Reis, l'Àngel Grabulosa, Jordi Soler i el tàndem Joan Sàbat i Narcís Amat són els nominats d'enguany a rebre el Premi Ou de Reig 2023. Amb aquest guardó honorífic, l'Ajuntament de Llagostera, mitjançant votació popular, reconeix anualment a personalitats, empreses o entitats que contribuït a la promoció i/o millora del municipi de Llagostera.

Pel que fa al concurs d'Aparadors de la Fira del Bolet, enguany els establiments que hi participen són: Joieria Català, Nova Barberia, Piscines Sant Feliu, Gestrònica, Paula Noell Fotografia, Comercial Casals i Farmàcia Soto & Gruart.

Sobre la Fira del Bolet

La Fira del Bolet està organitzada per l'Àrea de Llagostera Activa de l'Ajuntament, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi, la Unió de Botiguers i l'Associació de Restaurants del municipi.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior. Aquest objectiu s'ha assolit amb els més de 15.000 visitants que cada any visiten la fira.

Podeu consultar la programació aquí.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.