ELPOLLTV

Dij18042024

Back Estàs aquí:Inici Notices L'Arxiu Municipal rep un fons fotogràfic de 24.000 negatius
Dijous, 10 Gener 2013 05:12

L'Arxiu Municipal rep un fons fotogràfic de 24.000 negatius

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)
Una de les imatges del fons Una de les imatges del fons Fons Llirinós

L’Arxiu Municipal de Llagostera ha ingressat més de 24.000 negatius fotogràfics (1.533 en vidre) procedents del fotògraf Ricard Solà, que durant 41 anys va fotografiar la gent de Llagostera i la vida institucional, social i cultural del poble. El fons “Fotos Solà – Can Llirinós” és un conjunt documental format per 24.343 negatius fotogràfics datats entre el 1949 i el 1990 que conté la totalitat de l’activitat professional de Ricard Solà: reportatges d’esdeveniments festius, institucionals i religiosos, imatges publicitàries, casaments, comunions, retrats, fotos de galeria...


Les imatges del fons constitueixen una mostra típica de la feina que a la segona meitat del segle XX realitzen els fotògrafs de poble. Les seves fotografies recullen pràcticament la totalitat dels llagosterencs que passaren a retratar-se al seu estudi, reflecteixen també la majoria de les obres públiques, diferents esdeveniments socials i culturals que es produïren al poble, les inauguracions i les visites oficials i l’aspecte de l’entorn arquitectònic i paisatgístic de Llagostera. L’estat de conservació  d’aquesta documentació és bo, tal i com ha destacat l’arxivera municipal, Marta Albà: “la informació que ofereix té interès per conèixer diferents aspectes de la història del poble alhora que documenta el treball d’un professional de la fotografia durant bona part del segle XX”. El regidor de cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Josep Aliu, ha agraït que les filles de Ricard Solà, Assumpció i Fina, hagin volgut donar el fons a l’Ajuntament de Llagostera. En aquest sentit ha explicat que “l’Arxiu Municipal de Llagostera  en garantirà la preservació i en farà difusió” i que a finals de 2013 se’n farà una exposició, una vegada el fons estigui inventariat i descrit en la seva totalitat.
Ricard Solà Carles (Anglès 1916 -Llagostera 1991) va arribar a Llagostera el 1948 en casar-se amb Maria Dolors Llirinós Madí. 

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.