ELPOLLTV

Div18092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha completat el procés d’integració de vint nous membres, entre ells Llagostera, després que el darrer ple de l’organisme aprovés definitivament la modificació dels seus estatuts, que així ho facilita. Aquesta és la primera ampliació del CCB des que es va crear l’any 1971, juntament amb la Diputació de Girona, per donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la Costa Brava i a la preservació de la qualitat de les aigües, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica.

Els vint nous municipis del prelitoral de les comarques gironines que s’integraran a l’ens local de l’aigua, a més de Llagostera, són Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà. Comptant aquests municipis, ja són quaranta-set els pobles i ciutats que formen part de l’organisme, als quals es proveeix d’aigua o es gestionen les seves aigües residuals.

Fins ara, el Consorci ja prestava a aquests ajuntaments serveis de sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o reutilització) o els d’abastament en alta (captació, transport i potabilització), però sense que aquests ajuntaments hi estiguessin consorciats. A partir d’ara, en seran membres de ple dret i podran participar en la seva gestió i presa de decisions.

“Aquest pas serveix per integrar i regularitzar la situació d’aquesta vintena de municipis als quals ja se’ls estava prestant servei. Consolidem l’estructura de l’abastament en alta a les comarques gironines, que era un dels objectius d’aquest mandat i que estem complint satisfactòriament”, ha ressaltat el president de la Diputació de Girona i del Consorci de la Costa Brava, Miquel Noguer, que ha afegit: “La nostra vocació és resoldre els problemes relacionats amb l’aigua a les zones litoral i prelitoral de la demarcació de la manera més efectiva i amb la conformitat de tots els ajuntaments consorciats”.

La incorporació es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2021, un cop la Diputació de Girona i els vint-i-set municipis litorals que ja en formaven part ratifiquin l’acord en els seus respectius plens. Amb aquest pas, s’arribarà fins als 292.189 habitants en el total de municipis consorciats, per bé que la majoria de pobles i ciutats del CCB experimenten un augment considerable de població al pic de l’estiu per l’afluència de turistes. Durant el període estival, es calcula que s’arriba a donar servei a un milió de persones.

Amb la modificació estatutària, l’entitat canvia de nom i, a partir d’ara, s’anomenarà Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, que incorpora tant el nou àmbit territorial més enllà del litoral originari com el seu element definidor, l’aigua. L’entrada en vigor d’aquests canvis històrics coincidirà amb el 50è aniversari de l’ens.

Símptomes de millora de la situació del coronavirus a Llagostera. L’índex de risc de brot de COVID-19 al nostre municipi ha disminuït en els darrers dies, però encara es manté a un nivell superior als cent punts. Això es tradueix en un risc alt de patir un brot, tot i situar-nos molt a prop de tenir un risc considerat mitjà. Segons dades oficials, a Llagostera s’han diagnosticat quatre casos positius fets amb prova PCR en els últims set dies.

A finals d’agost i principis de setembre, Llagostera va registrar un augment de casos preocupant, especialment entre la població jove. Des de l’Ajuntament es va demanar extremar les mesures de prevenció i de seguretat, a través d’un comunicat de l’alcalde difós pels canals oficials del consistori. Malgrat que la situació ha millorat i les dades locals ens permeten ser positius, cal mantenir la precaució. Altres localitats de la comarca, com Girona i Salt, han hagut d’adoptar noves mesures més estrictes davant l’augment sense aturador de casos. El virus, per tant, segueix aquí.

Des de l'inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s'han registrat un total de 79 casos positius i 740 casos sospitosos.

Dimarts, 15 Setembre 2020 08:05

Tornada a l'escola

Publicat per

Un total de 1.288 alumnes han tornat a omplir les aules dels centres educatius de primària i secundària de Llagostera. Després de sis mesos d’aturada per la Covid-19, l’Escola Lacustària, el Puig de les Cadiretes i l’Institut han reprès l’activitat adaptant-se als protocols i mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi. La tornada a l’escola s’ha desenvolupat sense incidents i a expectativa de tot el que pugui passar en l’anomenada nova normalitat que obliga, entre d’altres, a dur mascareta a les aules a partir dels 6 anys i prendre mesures per poder accedir als centres, com per exemple, no tenir una temperatura corporal superior als 37,5º ni tos, ni vòmits, diarrees o dolor muscular.

A Llagostera també han començat el nou curs els 16 alumnes del PFI-PTT.


Dilluns, 14 Setembre 2020 07:58

Diada de Catalunya a Llagostera

Publicat per
Llagostera ha celebrat la Diada de Catalunya amb restriccions en el marc de la crisi sanitària de la Covid-19.

Per primera vegada s’ha suspès la trobada a Terra Negra i l’acte institucional de l’Ajuntament s’ha hagut de celebrar a la Plaça del Castell, per poder garantir les mesures de seguretat, on s’han llegit diversos manifestos. A l’acte hi ha participat l’Escola de Música del Casino Llagosterenc. L’acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors. A la tarda, a la Plaça Catalunya, s’ha fet una audició de sardanes i la diada va finalitzar amb havaneres i cremat.

Dilluns, 14 Setembre 2020 07:48

Onze de Setembre des del Puig de Bassegoda

Publicat per

El Coronavirus no ha impedit que un grup de Llagosterencs celebressin la diada de l’Onze de Setembre col·locant una gran senyera al Puig de Bassegoda.

Fa dos anys hi van instal·lar un pal amb una gran estelada, una feina complicada que va necessitar més de 12 hores.

El pròxim dissabte 19 de setembre se celebrarà a Llagostera una jornada de recollida voluntària de deixalles al bosc i altres espais naturals del municipi. En el marc de la sisena edició de la campanya Let’s Clean Up Europe, que tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 d’aquest mes arreu del continent europeu, l’àrea de Medi Ambient de Llagostera i el Grup Excursionista Bell-Matí han organitzat una jornada de recollida de residus al bosc denominada Clean Up Day.

El punt de trobada serà a la Deixalleria Municipal el dissabte 19 a les 8 h. S’hauran de respectar les mesures de prevenció per la COVID-19, com l’ús obligatori de la mascareta, el distanciament social de seguretat sempre que sigui possible i grups reduïts. Hi haurà esmorzar gratuït per a tots els participants.

Dimarts, 08 Setembre 2020 12:10

La Cultura un servei essencial

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera segueix promovent la Cultura, entenent-la com a un servei essencial. Així ho ha explicat el regidor Enric Ramionet, en un nou vídeo publicat al web municipal i a les xarxes socials. Donades les circumstàncies actuals en el marc de la Covid-19, la programació d’activitats culturals es fa mensualment i seguint totes les indicacions i protocols de seguretat.

La cadira de la Iman ja funciona. Llagostera Solidària va iniciar, al passat mes de gener, una campanya per recaptar fons per a la compra d’una cadira pujaescales per a la Iman, una noia de Llagostera amb una greu discapacitat que li impedeix caminar.

Al passat mes de juny, però, una família del municipi va oferir a Llagostera Solidària una cadira de segona mà que havia quedat en desús. Després de ser instal·lada a casa de la Iman per uns voluntaris i de ser revisada per l'empresa que té cura del manteniment, la cadira ja està en funcionament.

Des de Llagostera Solidària han volgut expressar el seu agraïment a tothom qui ha col·laborat en la campanya. La quantitat que havien recaptat per a la Iman, un total de 596,50 €, es va donar al fons d'ajudes socials per als afectats per la COVID-19.

Dimarts, 08 Setembre 2020 09:03

El risc de brot de COVID-19 a Llagostera es manté alt

Publicat per

L'índex de risc de brot de COVID-19 a Llagostera es manté a un nivell alt i se situa a 132,38. Així doncs, és molt similar al de fa una setmana, quan es trobava a 131,82. No obstant això, aquests últims dies l’índex es va disparar i va arribar a superar els 250 punts. A més, s'han detectat sis casos positius diagnosticats amb prova PCR en els últims set dies.

Davant de l’augment de casos positius de COVID-19 al nostre municipi, que s'han donat especialment entre la gent jove, l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro va demanar a través d’un vídeo difós pels canals oficials del consistori extremar les precaucions per frenar la propagació del virus. En el vídeo es recorda que les trobades socials de més de 10 persones estan prohibides i que l’ús de mascareta és obligatori. L’incompliment de les mesures adoptades per les autoritats competents és una conducta que la Policia Local pot sancionar.

Des de l'inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s'han registrat un total de 76 casos positius i 693 casos sospitosos.

Dimarts, 08 Setembre 2020 07:38

Accident mortal amb un motorista a Llagostera

Publicat per
Un motorista va morir ahir al migdia en un accident de trànsit a la carretera que uneix Llagostera amb Tossa de Mar. La víctima mortal era un home de 46 anys i de nacionalitat anglesa. El conductor del cotxe, implicat en el sinistre, va resultar il·lès. L'accident es va produir quan faltaven pocs minuts per les dues de la tarda al quilòmetre 3 de la GI-681 en sentit Llagostera.

Amb aquesta víctima, són 73 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons dades de Servei Català de Trànsit.

Pàgina 1 de 207

FACEBOOK