ELPOLLTV

Dic23092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L'Ajuntament de Llagostera ha rebut el segell Infoparticipa, després d’assolir, per quart any consecutiu, el 100% de compliment dels 48 indicadors que avaluen la qualitat de la informació que es publica des del web municipal.

Enguany el guardó s’ha atorgat a 113 ajuntaments, dels quals només 36 han obtingut el 100% d'indicadors positius.

Com a novetat, el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha creat un premi extraordinari a l'eficàcia comunicativa que distingeix els portals on la informació és particularment accessible, intel·ligible i llegible. En aquesta primera edició Llagostera és l’únic municipi de les comarques gironines que rep el premi. Els altres 3 guardonats són els webs dels ajuntaments de Centelles, Viladecavalls, l’Aldea.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda a la Universitat Autònoma de Barcelona. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, acompanyat del regidor a l’oposició Robert Montiel, ja que el període de temps avaluat inclou una part de l’antic mandat, quan Montiel era el responsable de l’àrea de noves tecnologies i del web municipal.

El segell Infoparticipa és una certificació impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012, que analitza la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Dimarts, 22 Setembre 2020 11:12

Votacions premi Ou de Reig 2020

Publicat per

La Unió de Botiguers, el voluntariat Covid-19, el personal de la Residència Josep Baulida, els organitzadors del Festival Espurnes, Caritas i l’Associació Astronòmica de Girona són els nominats a rebre el premi Ou de Reig 2020.

Les votacions poden fer-se en línia aquí des d’avui fins al divendres 9 d’octubre a les 18 hores.

Poden participar a la votació totes les persones empadronades a Llagostera a partir dels 12 anys.

El diputat al Congrés per Girona Sergi Miquel va ser escollit, aquest passat divendres, president de la vegueria de Girona del Partit Demòcrata (PDeCAT). L’exregidor de l’Ajuntament de Llagostera encapçalarà el partit a les comarques gironines després que l’anterior junta abandones la formació per sumar-se a Junts per Catalunya.

A l’executiva del PDeCAT a Girona també hi haurà Fermí Santamaria, juntament amb Olga Reixach, Albert Robert, Joel Masdéu, Olga Villa, Olga Guillem, Joan Català i Ramon Serra.

Bones notícies de la situació del coronavirus al nostre municipi. Segons l’Índex de Risc per Municipi de la CCMA, elaborat amb dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, Llagostera no ha registrat cap cas positiu de COVID-19 en els últims set dies. Per aquest motiu, l’indicador orientatiu del risc de patir un brot del virus se situa a 0, després de setmanes d’incertesa i preocupació. L’índex havia arribat a superar els 200 punts.

La millora de la situació a Llagostera coincideix amb la de Caldes de Malavella i Santa Cristina d’Aro, que han diagnosticat tan sols un cas positiu en cada municipi en els darrers set dies, i amb la de Cassà de la Selva, amb cinc casos. Segueixen preocupant, però, els municipis costaners, com ara Sant Feliu de Guíxols (29 casos positius en els últims set dies i índex de risc de 197 punts), Castell-Platja d’Aro (15 casos i índex de 277 punts) i Tossa de Mar (6 casos i índex de 264 punts).

El fet que l'índex de risc en el nostre municipi se situï a 0 no es tradueix, però, en una relaxació dels protocols i les mesures de prevenció establertes per la Generalitat i les institucions públiques, perquè el risc de contagi encara és present. Cal seguir actuant amb precaució, no abaixar la guàrdia i tenir en compte tota la informació proporcionada pels canals oficials.

Des de l’inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s’han registrat un total de 81 casos positius i 778 casos sospitosos.

Dissabte, 19 Setembre 2020 12:13

Una vintena de voluntaris participen al Let's Clean Up

Publicat per
Una vintena de voluntaris, distribuïts en diversos grups, han participat aquest dissabte al matí a la recollida de deixalles per l’entorn de Llagostera. L’activitat s’ha fet en el marc de la celebració del Let’s Clean Up Day. Es tracta d’una acció conjunta a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, camins, marges de rius, etc.

L’activitat ha estat coordinada des de l’Àrea de Medi Ambient de Llagostera on també hi han participat el G.E Bell-Matí i la societat de caçadors del municipi. Entre els residus recollits s’han trobat pneumàtics, vidres, electrodomèstics, bidons i fins i tot, un carro d’un supermercat. Tots els residus s’han dut a la deixalleria municipal, per tal de ser classificats i tractats adequadament, tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient David Parron.

La jornada ha acabat amb un esmorzar i agraïments al voluntariat.

Divendres, 18 Setembre 2020 13:49

Suspesa la Festa Major 2020

Publicat per
Es manté el dia 13 d’octubre com a dia festiu local

L'Ajuntament de Llagostera ha anunciat que suspèn definitivament la Festa Major del 2020, "davant dels moments d’incertesa que estem vivint i tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries. Tot i així, es mantindran algunes activitats de petit format que es poden programar amb garanties i seguretat, tal i com s’ha fet durant l’estiu. La Festa Major, s'havia de celebrar el proper mes d'octubre, juntament amb la Fira del Bolet, que també s'ha suspès.

Les persones que van adquirir entrades de l’espectacle Bona Gent de Quim Masferrer al punt de venda local, podran recuperar l’import portant l’entrada a Llibreria Sureda.

Pel que fa a la Fira del Bolet, i seguint el mateix criteri, únicament es mantindrà l’acte de lliurament de premis (Ou de reig i Cistell de plata de la Unió de Botiguers), i el Showcooking, que servirà de tret de sortida a la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet. L’Associació de Restaurants ha decidit no atorgar la Forquilla de Plata enguany.

Amb motiu de l’estat d’alarma un dels dies de festa local es va modificar en la sessió del Ple del passat mes d’abril: el dia 2 de juny es va traslladar al dimarts 13 d’octubre. Malgrat la suspensió de la Festa Major aquest festiu es mantindrà.

El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha completat el procés d’integració de vint nous membres, entre ells Llagostera, després que el darrer ple de l’organisme aprovés definitivament la modificació dels seus estatuts, que així ho facilita. Aquesta és la primera ampliació del CCB des que es va crear l’any 1971, juntament amb la Diputació de Girona, per donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la Costa Brava i a la preservació de la qualitat de les aigües, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica.

Els vint nous municipis del prelitoral de les comarques gironines que s’integraran a l’ens local de l’aigua, a més de Llagostera, són Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà. Comptant aquests municipis, ja són quaranta-set els pobles i ciutats que formen part de l’organisme, als quals es proveeix d’aigua o es gestionen les seves aigües residuals.

Fins ara, el Consorci ja prestava a aquests ajuntaments serveis de sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o reutilització) o els d’abastament en alta (captació, transport i potabilització), però sense que aquests ajuntaments hi estiguessin consorciats. A partir d’ara, en seran membres de ple dret i podran participar en la seva gestió i presa de decisions.

“Aquest pas serveix per integrar i regularitzar la situació d’aquesta vintena de municipis als quals ja se’ls estava prestant servei. Consolidem l’estructura de l’abastament en alta a les comarques gironines, que era un dels objectius d’aquest mandat i que estem complint satisfactòriament”, ha ressaltat el president de la Diputació de Girona i del Consorci de la Costa Brava, Miquel Noguer, que ha afegit: “La nostra vocació és resoldre els problemes relacionats amb l’aigua a les zones litoral i prelitoral de la demarcació de la manera més efectiva i amb la conformitat de tots els ajuntaments consorciats”.

La incorporació es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2021, un cop la Diputació de Girona i els vint-i-set municipis litorals que ja en formaven part ratifiquin l’acord en els seus respectius plens. Amb aquest pas, s’arribarà fins als 292.189 habitants en el total de municipis consorciats, per bé que la majoria de pobles i ciutats del CCB experimenten un augment considerable de població al pic de l’estiu per l’afluència de turistes. Durant el període estival, es calcula que s’arriba a donar servei a un milió de persones.

Amb la modificació estatutària, l’entitat canvia de nom i, a partir d’ara, s’anomenarà Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, que incorpora tant el nou àmbit territorial més enllà del litoral originari com el seu element definidor, l’aigua. L’entrada en vigor d’aquests canvis històrics coincidirà amb el 50è aniversari de l’ens.

Símptomes de millora de la situació del coronavirus a Llagostera. L’índex de risc de brot de COVID-19 al nostre municipi ha disminuït en els darrers dies, però encara es manté a un nivell superior als cent punts. Això es tradueix en un risc alt de patir un brot, tot i situar-nos molt a prop de tenir un risc considerat mitjà. Segons dades oficials, a Llagostera s’han diagnosticat quatre casos positius fets amb prova PCR en els últims set dies.

A finals d’agost i principis de setembre, Llagostera va registrar un augment de casos preocupant, especialment entre la població jove. Des de l’Ajuntament es va demanar extremar les mesures de prevenció i de seguretat, a través d’un comunicat de l’alcalde difós pels canals oficials del consistori. Malgrat que la situació ha millorat i les dades locals ens permeten ser positius, cal mantenir la precaució. Altres localitats de la comarca, com Girona i Salt, han hagut d’adoptar noves mesures més estrictes davant l’augment sense aturador de casos. El virus, per tant, segueix aquí.

Des de l'inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s'han registrat un total de 79 casos positius i 740 casos sospitosos.

Dimarts, 15 Setembre 2020 08:05

Tornada a l'escola

Publicat per

Un total de 1.288 alumnes han tornat a omplir les aules dels centres educatius de primària i secundària de Llagostera. Després de sis mesos d’aturada per la Covid-19, l’Escola Lacustària, el Puig de les Cadiretes i l’Institut han reprès l’activitat adaptant-se als protocols i mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi. La tornada a l’escola s’ha desenvolupat sense incidents i a expectativa de tot el que pugui passar en l’anomenada nova normalitat que obliga, entre d’altres, a dur mascareta a les aules a partir dels 6 anys i prendre mesures per poder accedir als centres, com per exemple, no tenir una temperatura corporal superior als 37,5º ni tos, ni vòmits, diarrees o dolor muscular.

A Llagostera també han començat el nou curs els 16 alumnes del PFI-PTT.


Dilluns, 14 Setembre 2020 07:58

Diada de Catalunya a Llagostera

Publicat per
Llagostera ha celebrat la Diada de Catalunya amb restriccions en el marc de la crisi sanitària de la Covid-19.

Per primera vegada s’ha suspès la trobada a Terra Negra i l’acte institucional de l’Ajuntament s’ha hagut de celebrar a la Plaça del Castell, per poder garantir les mesures de seguretat, on s’han llegit diversos manifestos. A l’acte hi ha participat l’Escola de Música del Casino Llagosterenc. L’acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors. A la tarda, a la Plaça Catalunya, s’ha fet una audició de sardanes i la diada va finalitzar amb havaneres i cremat.

Pàgina 1 de 207

FACEBOOK