ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 13 Novembre 2023 16:24

La plaça de Catalunya s'omple de jocs de taula en català

Publicat per

La plaça Catalunya es va omplir de jocs de taula en català a càrrec de l'Associació de Jocs de Taula Meeple Llagostera el passat dissabte 11 de novembre. Es tractava d'una de les activitats del Correllengua que s'ha celebrat al municipi del 9 al 12 de novembre. Entre elles, una sessió especial del Club de Lectura, un espectacle familiar i una caminada organitzada per al Grup Excursionista Bell-Matí.

Aquesta edició del Correllengua ha homenatjat la figura de Joan Brossa, el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX.

La Policia Local de Llagostera ha evitat una nova ocupació delinqüencial al nucli urbà del municipi. Els fets van passar la nit del passat dijous, 9 de novembre, quan la Policia Local va ser alertada que dues persones estaven intentant accedir en un habitatge tancat situat a l’Avinguda Gironès.

Fins al lloc dels fets va desplaçar-s’hi una patrulla policial que va procedir a identificar els presumptes autors, un home i una dona, a qui els consta antecedents penals, comprovant que presumptament estaven cometent un delicte d'ocupació.

L’home va mostrar una actitud agressiva envers els agents i la patrulla actuant va demanar reforços a la policia local de la població veïna de Caldes de Malavella amb qui existeix un acord de col·laboració policial.

Després d’estar increpant als agents l’home va decidir marxar i la Policia Local va quedar-se custodiant la porta de l'immoble per tal d'evitar l’ocupació i possibles enfrontaments amb els veïns de la zona.

L’endemà, a primera hora del matí, la brigada municipal va procedir a tapiar la porta d’entrada a l’habitatge i l’Ajuntament ha requerit a la propietat perquè prengui mesures per evitar futures ocupacions.

Divendres, 10 Novembre 2023 15:57

El pilot llagosterenc Pau Navarro correrà el Dakar amb Mini

Publicat per

El pilot de 19 anys de Llagostera Pau Navarro correrà la pròxima edició de la prova del Dakar amb un Mini T1 Plus. Ja va ser el participant més jove a la història quan va debutar quan tenia 16 anys com a copilot de camió al costat d'Àlex Aguirregaviria.

Durant el Dakar, Navarro pretén col·locar-se entre els 10 primers. S'enfrontarà a Al-Attiyah i Loeb amb BRX, Carlos Sainz i Peterhansel amb Audi, o Joan Nani Roma amb Ford. O a d'altres que com ell pugen a la màxima categoria: LucasMoraes i SethQuintero integrats en l'equip oficial Toyota.

L'equip de càsting de la pròxima pel·lícula de Carla Simón, "Romería", produïda per Elastica Films, busca a la comarca del Gironès una noia d'entre 16 i 20 anys per encarnar la protagonista.

Les interessades poden posar-se en contacte amb l'equip de càsting mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . En cas que les aspirants siguin menors, es requereix la participació dels pares, mares o tutors en la comunicació.

Cal enviar el nom complet, una fotografia, indicar l'edat i lloc de residència. No cal tenir experiència actoral.

El jutjat ha enviat a presó dos dels tres detinguts en l'operatiu conjunt entre Mossos i Policia Nacional que va permetre desmantellar una plantació de marihuana en una antiga empresa de jardineria de Llagostera (Gironès). En total, s'ha comissat droga per valor de 220.000 euros al mercat negre. La policia continua buscant un quart sospitós, que va aconseguir fugir, i no descarta que hi hagi més persones implicades. Els agents van sorprendre els quatre homes el 25 d'octubre passat, quan instal·laven càmeres de videovigilància al voltant de la finca, on hi havia gairebé 1.400 plantes de marihuana. En van aconseguir detenir a tres, amb edats compreses entre els 24 i els 40 anys. Un d'ells portava tres pistoles carregades dins una motxilla.

Segons informen els Mossos i la Policia Nacional, els dos cossos van tenir coneixement que en aquest antic centre de jardineria de Llagostera s'hi estaria cultivant marihuana. Per això, van coordinar-se per investigar conjuntament la finca i la nau que hi ha en aquests terrenys.

El 25 d'octubre a la tarda, mentre feien diverses comprovacions, els policies van sorprendre quatre homes a la zona, que eren els qui tenien cura de la plantació. Un d'ells, de fet, estava instal·lant càmeres de videovigilància al voltant del perímetre, i un altre reparava una porta d'accés a la part posterior de l'edifici.

Quan els sospitosos van veure els agents, van fugir corrents. Els policies van poder atrapar-ne tres, però el quart encara continua fugit. Els arrestats tenen edats compreses entre els 24 i els 40 anys. A la motxilla d'un d'ells, a més, els agents van trobar-hi tres pistoles carregades.

Els Mossos i la Policia Nacional van veure com a dins la nau de l'antiga empresa de jardineria hi havia una plantació de marihuana en un estat de creixement avançat. L'endemà al matí, els dos cossos van fer una inspecció conjunta a la finca. Repartides entre dues sales situades dins l'edifici, i en un hivernacle a l'exterior, els policies van localitzar fins a 1.392 plantes de marihuana i gairebé 2 quilos de cabdells de droga.

Segons les estimacions de l'Oficina Central d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la marihuana comissada té un valor de 220.000 euros al mercat negre. Durant la inspecció a la finca, els policies també van localitzar tota mena d'aparells per afavorir el creixement de la droga. Entre d'altres, 120 focus amb transformadors, 30 ventiladors, tres extractors i dos equips d'aire condicionat. A més, els agents també van veure com els sospitosos havien punxat la llum i que, per tenir electricitat, directament s'havien enganxat a l'escomesa general. Per això, a més d'un delicte contra la salut pública i un de tinença il·lícita d'armes, també se'ls acusa d'un tercer de defraudació de fluid elèctric.

Els tres detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició judicial el 28 d'octubre davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Dos d'ells han ingressat a presó. Els Mossos i la Policia Nacional continuen buscant el quart sospitós, que va aconseguir fugir, i no descarten que hi hagi més persones implicades en el cas.

Un centenar de persones s’han concentrat aquest vespre davant de l'Ajuntament de Llagostera en solidaritat amb Gaza. La concentració ha comptat amb la presència de l'alcalde i de representants polítics de tots els grups municipals que presicament en el darrer Ple, van aprovar per unanimitat una moció de la CUP-Alternativa per Llagostera, per a la resolució pacífica del conflicte entre Israel i Palestina.
El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha rebutjat la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana que demanava al consistori una audiència pública per tal d’explicar com s’ha arribat a la situació actual i quines son les possibles sortides a l’actual conflicte sobre els costos de post-clausura i la creació d’una planta de compostatge.

La moció no va prosperar a causa dels vots en contra de l’equip de govern actual, format per Junts i PSC, que van al·legar que ja s’està treballant en algun dels punts i van descartar l’opció de fer una consulta només per Llagostera per plantejar l’opció de fer la planta de compostatge.

En aquest sentit, el portaveu del grup d’Esquerra i de l’oposició, Eduard Diaz, va lamentar la decisió presa per l’equip de govern: "No entenem per quina raó el govern ha decidit no aprovar la moció. Aparentment, hi havia acord en tots els punts; no obstant això, sembla que des de Junts i PSC no hi ha interès en dur a terme l'audiència pública ni consultar a la ciutadania quina opinió els genera aquesta situació”.

La moció demanava corresponsabilitat i un càlcul dels costos en funció de les deposicions

En la moció presentada pels republicans també es demanava a l’Agència de Residus de Catalunya que assumeixi la seva responsabilitat respecte als costos de tancament del complex, com a membre que és del Consorci. A més a més, s’exigia que es faci el càlcul d’aquest cost segons les deposicions històriques que hi ha fet els diferents pobles que formen part del Consorci.

El portaveu d’Esquerra Llagostera, Eduard Diaz, apunta que: “Aquesta manca de rigor en la gestió del Consorci ens ha portat fins aquí, amb permisos mediambientals inexistents, amb gestió sense contractació i amb obres realitzades sense els corresponents permisos. Producte de tot això tenim una sentència que obliga al tancament de tot el complex”.

Diferents canvis de criteri durant els anys de vida de l’abocador han fet que la post-clausura no estigui ben definida, com és el cas del paper de l’Agència de Residus i de la quantitat que ha d’aportar. Mentre el 2005 es parlava de que l’Agència assumiria el 100% del cost de la clausura, el 2013 es va passar a matizar que només “hi contribuirà”.

En el text també s’exigia que, en cas que els costos hagin de ser assumits pels municipis, el càlcul d’aquests es faci en funció de les deposicions abocades a Solius. “El que no pot ser és que Llagostera recicli més d’un 80% dels seus residus, altres municipis només un 45% i que haguem de pagar el mateix. Els llagosterencs han fet els deures i seria injust”.

Sobre la planta de compostatge, des d’Esquerra Llagostera creuen que ara mateix hi ha poca informació i que, per tant, el més responsable ara mateix és tenir informada a la ciutadania i quan arribi el moment, fer una consulta pública a la població.

L'abocador de Solius ha sigut polèmic des dels seus inicis i la lluita per la defensa de la Conca del Ridaura ha estat continuada. Esquerra, ja a l’any 1995, era crítica amb els abocaments i amb els lixiviats que es generaven i exigia més informació i transparència.

Les sentències que han anat arribant després de dècades de lluita i denúncia, d’una part de la societat i dels partits polítics, han deixat palès que les coses no es van fer bé, i ara el problema és greu.

Els joves del Club Taekwondo Llagostera van mostrar les seves habilitats en el Campionat de Catalunya Infantil, que va tenir lloc ahir,  al Complex Esportiu La Mar Bella a Barcelona. Es van endur 6 medalles d'ors, 1 de plata i 2 de bronze.

En la categoria femenina, el Club va obtenir els següents resultats. En la categoria A, Abril Cabarrocas, va aconseguir la medalla d’or, i Lucía Castellano va participar en la competició. En la Categoria B1, Ivet Juanola i Nagore Martin es van endur el bronze. En la categoria C2,  Denisa Alexandra, va guanyar l’or. I en la categoria D, Marta Jiménez també va aconseguir la medalla d’or.

I en les diferents categories masculines també compten amb diverses medalles. En la Categoria B1, Soufian Ouitto es va endur el primer lloc fent-se amb l’or i Asier Troy va aconseguir la plata. I en la categoria D, van obtenir l’or tant en Jan Teixidor com en Jan Vilella.

Enhorabona a tots els participants i al club per aquest èxit.

Joan Roca, el millor cuiner del món, serà el protagonista estrella del programa "El gust és vostre" de Llagostera Ràdio. L'entrevista s'emetrà el proper diumenge 5 de novembre, a partir de les 13.00h amb una conversa distesa sobre el món de la gastronomia, la seva passió i la seva relació amb la cuina catalana. El programa, conduit per Joan Antoni Rossell, David Oliveras i Àngel Grabulosa, intenta incentivar la cuina catalana potenciant els productes de proximitat amb receptes i consells culinaris.
Esquerra Llagostera ha votat en contra de les ordenances fiscals per a l’any 2024, aprovades per l’equip de govern actual (Junts i PSC). Segons ha explicat el portaveu d’ERC Llagostera, Eduard Diaz, els republicans lamenten l’increment generalitzat tant de taxes com d’impostos.

Per Diaz, “la pujada de l’IBI és excessiva en un context com l’actual d’inflació i coincidint amb una pujada important de la taxa d’escombraries. No defensem una política de contenció fiscal però pensem que aquesta pujada es podria haver prorratejat en diferents anys”. Concretament, en les primeres ordenances del nou govern, s’ha apujat un 4,3% l’IBI urbà i un 3,7% l’IBI rústic, i la taxa d’escombraries augmenta en un 9%, primera conseqüència directa del tancament de l’abocador de Solius.

El grup d’Esquerra també troba greu la desaparició d’algunes de les bonificacions per a la instal·lació de plaques solars. El portaveu de l’oposició afirma que “Llagostera ha passat de ser capdavantera en mesures per afavorir l’energia verda a anar en contra del que recomanen les institucions europees”.

Finalment, els republicans també han mostrat la seva sorpresa degut a la no reducció de la taxa de terrasses, un compromís que tots els grups polítics van assumir amb el gremi de bars i restaurants del municipi.