ELPOLLTV

Diu29112020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera ofereix a tots aquells llagosterencs i llagosterenques que no hi puguin anar, el servei de préstec a domicili. 

Per sol·licitar el servei només s’ha de trucar al telèfon 972 83 00 08 o enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Des de la biblioteca prepararan la comanda i us la faran arribar a casa amb totes les mesures de seguretat.

L’horari d’atenció és:

Dimarts i dijous de 10h a 13.30h i de 16h a 20h

Dilluns, dimecres i divendres de 16h a 20h

Dissabtes de 10h a 13h

A partir del dilluns 9 de novembre, l’àrea de contenidors del carrer Migjorn, situada just a l’exterior de la Deixalleria Municipal, serà retirada. Ho ha informat aquest matí l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, en una decisió impulsada pel mal ús que se n’ha fet.

Des del consistori s’ha recordat que cal respectar els horaris del sistema porta a porta i fer un bon ús de les àrees de contenidors de les urbanitzacions i veïnats. En el cas dels veïnats que no tenen recollida porta a porta ni àrea de contenidors propera, poden fer servir la deixalleria, on s'habilitarà un punt de recollida de la fracció orgànica.

L’Ajuntament també ha recordat com han de gestionar els residus els titulars d’activitats comercials i les empreses, així com el servei gratuït de recollida de trastos. Finalment, ha demanat la col·laboració ciutadana per no embrutir la via pública i no abandonar residus en zones no permeses, fets que poden ser sancionats econòmicament.

L’historiador i arqueòleg llagosterenc Pau Turon ha publicat el llibre “Castells medievals”, dins de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona editada per la Diputació de Girona. Es tracta d’una obra que repassa els castells de les comarques gironines, superbes fortaleses i petites fortificacions escampades arreu del territori: n’explica el naixement i l’evolució durant el període medieval, analitza alguns dels castells més destacats i repassa els fets que hi van succeir acabada l’edat mitjana. La guia també fa referència a les llegendes dels castells que es teixien gràcies a la cultura popular i a l’obra dels autors romàntics.

Pau Turon és autor de diversos articles sobre l’època antiga i medieval a les comarques del Gironès i de la Selva, i ha fet diverses ponències sobre aquests períodes dins el Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric, l’Internacional Medieval Meeting de Lleida i als pobles de Sant Antoni de Calonge i Llagostera.

A Llagostera, el trobareu a la Llibreria Sureda.

Dimarts, 03 Novembre 2020 08:08

El llagosterenc Luis Izquierdo-Mosso publica nou llibre

Publicat per

L’artista Luis Izquierdo-Mosso, originari de Sestao i resident a Llagostera, ha publicat “20 Toneladas. Arte contemporáneo para turistas”, un assaig sobre art contemporani. Amb un llenguatge desimbolt i sense pèls a la llengua, tindreu una nova visió d'allò que anomenen art contemporani. No deixarà indiferent a cap dels seus lectors.

La presentació ha quedat ajornada a causa de la situació actual derivada de la pandèmia i de les noves restriccions. A Llagostera, podreu trobar el llibre a la Llibreria Sureda.

Es mantenen les bonificacions que poden arribar fins al 40% per incentivar la reducció de residus que acaben a l’abocador

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres al vespre ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC - CUP Alternativa per Llagostera), l’abstenció del PSC i el vot contrari de Junts per Llagostera, la modificació de les ordenances fiscals pel 2021.

Pel que fa l’IBI d’urbana i rústica es manté igual que al 2020 tot i que es modifica el redactat de l’ordenança per facilitar l’aplicació del recàrrec del 50% als immobles d’ús residencial desocupats permanentment. El regidor d’Hisenda, David Parron, ha explicat que aquesta mesura no té cap afany recaptatori sinó que pretén mobilitzar el parc d’habitatges buit existents al municipi, sobretot dels grans tenidors que impedeixen disposar d’una oferta d’habitatges de lloguer. En aquest sentit es manté la bonificació del 95% de l’impost per a aquells habitatges que s’incloguin dins la borsa de lloguer municipal.

Pel que fa la taxa d’escombraries la modificació contempla un pujada del 5% pels comerços i del 10% en els habitatges i es mantenen les bonificacions que poden arribar fins al 40% per participar de manera correcta en la recollida selectiva o tenir hàbits evidents de reducció de residus i estar inscrits a la campanya Compromís Residu Zero.

Parron, que també és regidor de Medi Ambient, ha explicat que a diferència dels impostos les taxes s’apliquen per cobrir les despeses dels serveis prestats i en aquest sentit hi ha previst un augment del cost del servei per diversos motius, entre ells la pujada del cànon que aplica l’Agència de Residus de Catalunya per dur els residus a l’abocador que s’incrementa un 12,7% respecte al 2020. Cal tenir en compte que aquest cànon continuarà augmentant un 10-12% anual en els propers anys. Per aquest motiu Parron ha aprofitat per fer una crida a gestionar bé els residus fent ús correcte del porta a porta, que es preveu implementar-lo també a les urbanitzacions de La Canyera, Mata i Mont-Rei. Així mateix, la pujada de la taxa servirà per compensar l’increment parcial de personal de l’àrea de medi ambient i del salari per als treballadors de la recollida d’escombraries per adaptar-lo al conveni col·lectiu marc del sector i a la legalitat vigent. Finalment Parron ha explicat que hi ha previstes diverses inversions i millores que es faran en les àrees de recollida dels veïnats, amb àrees tancades i amb control d’accés, tot plegat encaminat a reduir el nombre de residus que acaben a l’abocador.

Pel que fa a l’impost de vehicles, seguint amb la modificació endegada el 2020, per tal de diferenciar entre cotxes clàssics (que circulen en comptades ocasions) i cotxes vells (que circulen habitualment i tenen un major impacte mediambiental) es proposa reduir paulatinament els vehicles que poden beneficiar-se de la bonificació del 100% (fins ara els vehicles de més de 26 anys), de manera que ara se’n beneficiïn aquells amb una antiguitat mínima de 27 anys.

L’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) passa del 2.6% al 3.0% (la llei permet fins al 4%) per assi milar-se als nivells de la majoria de municipis. Tot i així Llagostera es manté a la franja baixa dels municipis veïns.

Finalment, pel que fa a la taxa d’activitats de la Policia Local, s’afegeix com a fet imposable qualsevol activitat que requereixi l’actuació de la Policia Local, afegint però l’excepció del pagament d’aquesta taxa a activitats d’interès social, esportiu o cultural organitzades per entitats municipals o en aquelles en què col·labori l’Ajuntament de Llagostera.

El ple es va celebrar telemàticament amb motiu de les restriccions de la Covid-19.


Amb motiu de les noves mesures per contenir la propagació de la COVID-19, entre les que destaca el confinament municipal de divendres a dilluns a les 6 del matí, l'alcalde de Llagostera s'ha dirigit novament a la població.
El Govern ha aprovat aquest matí en una reunió extraordinària del Consell Executiu, noves mesures per fer front a l’avanç de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, entre les quals s’inclou el tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i un confinament municipal els caps de setmana, des de les 6 hores del matí de divendres fins a la mateixa hora del dilluns.

Les noves mesures les han anunciat en una compareixença informativa el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i els consellers d’Interior i de Salut, Miquel Sàmper i Aba Vergés.

La consellera de Salut ha afirmat que la situació epidemiològica i assistencial és “extremadament crítica i greu”. “Estem en plena segona onada i hem d’aconseguir un punt d’inflexió decidit i ferm per baixar les xifres de contagis, que avui en dia són insostenibles”, ha dit, i ha insistit en “la necessitat d’aplanar la corba i doblegar-la”. Vergés ha lamentat que, tot i que en els darrers dies s’ha vist una lleugera desacceleració en nous casos per les últimes mesures preses, “no n’hi ha prou”, amb xifres “insostenibles” com els més de 5.000 contagis diaris.

De seguir així, ha subratllat Vergés, “el nostre sistema de salut no aguantarà gaire més”, perquè des d’aquest dimarts, per primera vegada des del mes de maig, ja hi ha a les UCI’s més pacients Covid que no pas Covid, un fet que provoca que els professionals sanitaris hagin de deixar la seva activitat ordinària per només centrar-se en aquesta malaltia. La titular de Salut ha avançat que les projeccions amb què es treballa indiquen que, si no es prenen mesures més contundents, en 15 dies s’arribarà a la situació del març.


La companyia Aqualia ha informat als veïns i veïnes de Llagostera dels problemes que hi ha a la xarxa de clavegueram degut a les tovalloletes i altres objectes que es llencen al vàter. Aquest fet provoca que els col·lectors del clavegueram i les bombes que bombegen l’aigua residual s’embossin i es generin tota una sèrie de problemes i perills: posen en risc els operaris encarregats del manteniment del clavegueram, generen abocaments contaminants a les rieres, i males olors al municipi entre altres.

Per això, tant Aqualia com l’Ajuntament de Llagostera demanen que es tirin les tovalloletes d’un sol ús (també les etiquetades com a biodegradables) o qualsevol altre residu a la paperera (guants, bastonets de les orelles, compreses i tampons, ...). Així es reduiran els embussaments al clavegueram i això redundarà en el bon funcionament de la infraestructura hidràulica del municipi i en un benefici per tots els veïns i veïnes de Llagostera.

A partir del dia 30 d’octubre de 2020 no es prestarà servei nocturn d'autobús amb parada a Llagostera, fins a nou avís. Així ho ha fet saber l'empresa Sarfa-Moventis a l'Ajuntament de Llagostera d’acord amb la resolució del Departament de Salut de data 15 d’octubre de 2020.
Dimecres, 28 Octubre 2020 15:21

Cicle Gaudí del mes de novembre a Llagostera

Publicat per

Després de la projecció aquest passat diumenge, 25 d’octubre, del documental ¿Puedes Oírme?, el Cicle Gaudí torna a Llagostera aquest mes de novembre. Serà amb les pel·lícules L’Ofrena, el diumenge 15, i La boda de Rosa, el diumenge 22. Ambdues sessions seran a partir de les 18 h.

L’Ofrena, dirigit per Ventura Durall, és un drama en el qual la Violeta, una prestigiosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita visita a la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. No obstant això, el que la Violeta desconeix és que aquesta visita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.

La boda de Rosa, dirigit per Iciar Bollain, és una comèdia en la qual la Rosa, a punt de fer-ne 45, s’adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.

L'entrada general té un preu de 4,5 €. En el cas de tenir el Carnet Jove, l'entrada té un cost de 3 €.

Se seguiran les mesures de prevenció de la COVID-19 decretades per les autoritats competents.

FACEBOOK