ELPOLLTV

Dis19092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 04 Setembre 2020 20:00

Suspès l’Aplec de Terra Negra

Publicat per
Els ajuntaments de Llagostera, Vidreres, Tossa de Mar i Caldes de Malavella, han decidit suspendre l’acte tenint en compte la situació actual de la Covid19.

. En un comunicat conjunt els 4 ajuntaments animem als habitants dels municipis de participar en els actes locals de celebració de la diada de Catalunya.

En el cas de Llagostera les activitats programades són:

A les 12h: ACTE INSTITUCIONAL A LA PLAÇA DEL CASTELL, amb la participació de l’Escola de Música del Casino Llagosterenc

A les 19h: AUDICIÓ/CONCERT DE SARDANES AMB LA COBLA ELS ROSSINYOLETS, a la plaça Catalunya

A les 22h: HAVANERES, CANÇÓ DE TAVERNA I SONS CUBANS, AMB EL GRUP ELS CREMATS, a la plaça Catalunya. A la mitja part de la cantada es servirà cremat.

En tots els actes és obligatori l’ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i seguir en tot moment les indicacions de les autoritats competents.

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, demana a la població extremar les precaucions davant l'augment dels casos positius i sospitosos de Covid-19, a Llagostera i al conjunt de Catalunya.

En un nou vídeo publicat, en nom de l'equip de govern, es recorda que estan prohibides les trobades de més de 10 persones i que l'ús de la mascareta és obligatori. Així mateix l'alcalde ha informat que Policia Local ha denunciat diverses persones per incompliment de les mesures adoptades per les autoritats competents i s'està aplicant el règim sancionador corresponent.

L'índex de risc de brot de COVID-19 a Llagostera s'ha multiplicat per cinc en els últims dies i arranca el setembre a 131,82. Quan aquesta xifra supera el 100, el risc de patir un brot és considerat alt. Fa una setmana, quan a El Poll vam fer l'última actualització sobre la situació de la pandèmia al nostre municipi, l'índex de risc se situava a 25,35. A més, s'han detectat quatre casos positius diagnosticats amb prova PCR en els últims set dies.

L'empitjorament de l'índex de risc de brot a Llagostera coincideix amb el del conjunt del territori català, i més concretament amb els dels nostres municipis veïns: Cassà de la Selva, Santa Cristina d'Aro, Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols fa setmanes que es troben en un risc de brot molt alt.

Per evitar formalitzar aquest risc de brot a Llagostera, cal seguir estrictament els protocols i les mesures de prevenció de la COVID-19, així com complir amb la normativa que es decreti des de les autoritats sanitàries i les institucions. Aquest dissabte va entrar en vigor la prohibició de trobades de més de 10 persones, i cal seguir amb la fórmula Distància + Mans + Mascareta.

Des de l'inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s'han registrat un total de 71 casos positius i 653 casos sospitosos.


El canvi de temps anunciat per aquest darrer cap de setmana d’agost s’ha complert amb una davallada de temperatures i precipitacions en forma d’aigua i calamarsa. A Llagostera l’estació meteorològica municipal ha registrat un total de 128.6 mm, des de divendres, 110 dels quals durant la tarda i vespre de diumenge. Tot i que s’han produït algunes inundacions en passos baixos, no s’han hagut de lamentar danys.

Amb el que portem d’any han caigut a Llagostera 689 mm. Podeu consultar les dades des en temps real des d'aquí.


A partir d'avui entren en vigor noves mesures per contenir els brots de COVID-19 i les reunions o trobades de més de 10 persones estaran prohibides a partir d’ara.

Es tracta d'una restricció que afecta tant l’àmbit privat com el públic i s'aplica també a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d'aquestes.

No es consideren incloses en aquesta prohibició:
- Activitats laborals.
- Activitats de culte.
- Actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.
- Mitjans de transport públic.

Tampoc estan incloses (sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT):
- Activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.
- Les biblioteques, arxius, museus i monuments.
- Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives.

La fórmula Distància + Mans + Mascareta que ha adoptat el Govern com a principal mesura de prevenció per evitar la propagació de la COVID-19 segueix ben vigent. A Llagostera, l’índex de risc segueix estable, però tot sembla indicar que la situació pot donar la volta en qualsevol moment. Per aquest motiu, cal extremar les precaucions en els pròxims dies per evitar un brot de COVID-19 al nostre municipi.

A més de la distància interpersonal de seguretat, la bona higiene de mans i l’ús obligatori de la mascareta, es recomana a la ciutadania evitar les trobades socials fora del grup de convivència estable i que aquestes es limitin a un màxim de 10 persones.

Quant al consum de tabac, no es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres.

Pel que fa als establiments d’hostaleria, restauració i terrasses, s'han d'adoptar diverses mesures. En primer lloc, s'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra. També s'ha de garantir una distància mínima entre taules d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula i que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal. A més, s'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 h. També s’apel·la a la responsabilitat dels clients a l’hora de respectar els protocols de prevenció establerts.

Podeu consultar l’índex de risc per municipi en el portal de la CCMA, elaborat amb les Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

L’índex de risc de brot per coronavirus a Catalunya ha augmentat a nivells de risc molt alt a la majoria de regions sanitàries. En el cas de Girona, la tendència també és a l’alça amb un índex superior a 100 i, per tant, considerat alt. A Llagostera, segons dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, el risc se situa en nivells molt baixos, amb un índex del 25,35 i amb 3 casos positius detectats amb prova PCR en els últims 14 dies.

Amb aquestes xifres, la situació per coronavirus al nostre municipi es manté controlada, però cal no abaixar la guàrdia i seguir els protocols i mesures de prevenció establerts per frenar el creixement de la COVID-19 arreu de Catalunya. Així, des del Govern de la Generalitat de Catalunya es van anunciar ahir noves mesures, com ara la prohibició de trobades socials de més de 10 persones.

Des de l’inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s’han registrat un total de 65 casos positius i 600 casos sospitosos.

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba van brillar ahir durant l’estrena de la tercera edició del Festival Espurnes. Prop de dues hores de concert, a la Plaça del Castell de Llagostera, van enlluernar als espectadors, ordenadament asseguts i distanciats per les mesures de seguretat contra la COVID-19. Cançons del seu extens repertori, amb dedicatòries a Lluís Llach, assegut entre el públic, i records als presos polítics, van fer emocionar i despertar aplaudiments entre els assistents.

Ha estat un concert diferent, íntim amb un aforament limitat a 250 persones, amb una sonoritat espectacular que ha permès gaudir de les virtuoses veus i les guitarres a la falda de la torre de la presó, acuradament il·luminada amb efectes de màpping.

La cantant, pianista i compositora, Carolina Alabau, va actuar com a telonera, fent duet amb Luis Robisco.

Entre el públic, llagosterencs i molts foresters que no s’han volgut perdre el primer dels tres dies de concerts que configuraran el Festival Espurnes d’enguany, organitzat per La Tornada i Sotrac, amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera i la Diputació de Girona. Els propers concerts aniran a càrrec d’Obeses i Sotrac, el 26 de setembre a les 21h, i de Cesk Freixas, Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba que retran homenatge a la figura d’Ovidi Montllor, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. Serà el 18 d’octubre a les 12 del migdia, també a la Plaça del Castell.

Les entrades són limitades. Les podeu adquirir a www.festivalespurnes.cat.


L’Ajuntament de Llagostera ha emès un comunicat en referència a la sentència d’11 anys i un dia de presó per al monitor del poble que va abusar sexualment d’una menor de 15 anys.

L’equip de govern condemna els fets i manifesta un ferm compromís amb el feminisme: “Defensar una Llagostera feminista és treballar per un poble més segur, just i còmode per a tothom en el qual no hi hagi lloc per la discriminació per raó de gènere, identitat o orientació sexual i on s’eliminin pràctiques pròpies d’un sistema de dominació patriarcal”.

En aquesta línia, l’Ajuntament ha anunciat que està treballant en la redacció del Pla Local d’igualtat que inclourà un protocol adreçat a tots els treballadors municipals per poder detectar i abordar amb celeritat situacions com la que es va produir en aquest cas.

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.

El Grup musical FOK ha anunciat mitjançant un comunicat publicat a Instagram, que deixa el seu cantant "al marge de tota activitat vinculada al grup”. El comunicat arriba quatre dies després de publicar-se la sentència per abusos sexuals, que demana 11 anys de presó i 1 dia pel cantant, mentre exercia de monitor a l’espai jove de Llagostera.

En el comunicat FOK considera que “els fets descrits en la sentència són totalment contraris als ideals bàsics del grup, i que no representen per res les nostres lletres, la nostra música ni res de tot allò que volem transmetre tant a dalt com a baix dels escenaris”.

Fok va ser el grup guanyador del concurs per representar l’himne oficial de l’Uni Girona. Ahir, l’Uni Girona va anunciar que rescindia la col·laboració musical amb el grup.


FACEBOOK