ELPOLLTV

Dis11072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 18 Març 2020 17:35

Mesures de confinament a Extintors Girofoc

Publicat per
Extintors Girofoc ha decidit tancar completament l'empresa, al considerar poc efectives les recomanacions per frenar la propagació del virus Covid-19. Amb aquesta decisió l’empresa d'extintors amb seu a Llagostera, pretén no posar en risc els seus treballadors ni els seus clients.

Per emergències manté el telèfon 972 805 259 operatiu.

Anul·lar la zona blava, reduir la taxa d’escombraries als establiments tancats, reduir la taxa de terrasses a bars i restaurants, ajornar el pagament d’impostos no domiciliats, no cobrar la taxa i serveis de les Llar Infants, no cobrar la taxa del Servei de dia a la Residència Josep Baulida i reduir la taxa als marxants del mercat que no puguin parar, són les mesures d’àmbit local que l’equip de govern de l’Ajuntament de Llagostera ha adoptat avui, dimecres 18 de març. L'alcalde ho ha explicat amb un vídeo publicat a www.llagostera.cat i a les xarxes socials de l'Ajuntament.

 


Dimecres, 18 Març 2020 13:40

Recomanacions per a les famílies amb mainada

Publicat per

Des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera s’ha elaborat una llista de recursos per a les famílies amb criatures, amb l’objectiu de gestionar aquests dies a casa els quals estem sota mesures de restriccions d’activitats i de circulació per frenar el contagi del coronavirus.

Des del consistori es recomana combinar exercici físic, activitats educatives, activitats amb la família i jocs, així com involucrar la mainada amb les feines domèstiques. També es recomana fer ús de les noves tecnologies, ja que permeten aprofundir sobre temes que poden interessar als nens i joves.

Així, des del Servei d’Educació es comparteixen recursos pedagògicament interessants per als infants

-       80 Recursos educatius per aprendre des de casa

-       21 idees creatives (i educatives) per fer amb els nens i nenes a casa

-       Aprendre jugant (App per treballar continguts de primària)

-       Manualitats per a nens

-       Conte La Rosa contra el virus (per a infants de 4 a 10 anys)

-       Conte narrat per ajudar els més petits a entendre el coronavirus i el confinament

-       5 sèries per veure amb la canalla

Finalment, també s’enllacen dos articles que poden ser útils per als pares per tractar tot tipus d’informació adaptada pels més petits sobre el coronavirus:

-       Com parlem del coronavirus a les criatures

-       Com explicar als infants els motius de l'aïllament o quarantena pel coronavirus

Dimarts, 17 Març 2020 21:44

Què puc fer i què no?

Publicat per

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha publicat un nou document de preguntes i respostes sobre les restriccions d’activitats pel COVID-19 a Catalunya.

Podeu consultar-lo des d'aquí.


Davant una situació excepcional com la que estem vivint, moltes persones i famílies vulnerables no podran rebre l’ajuda a la qual estan acostumats habitualment. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat una borsa de voluntaris que puguin donar un cop de mà durant els dies de confinament. En el comunicat d’ahir diumenge 15, l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro ja anunciava la voluntat de crear la borsa i s’indicava que hi havia gent que ja s’havia ofert com a voluntari.

Així, des del consistori s’han habilitat dos formularis. En primer lloc, un per a aquells qui no puguin cobrir necessitats com anar a fer la compra, treure a passejar animals de companyia, fer de cangur a infants o, simplement, que necessitin companyia via xerrades telefòniques. En segon lloc, hi ha un formulari per a aquells qui estan a disposició d’oferir suport i ajuda a altres persones del poble durant els dies de confinament.Davant la situació generada pel COVID-19 i la restricció de moviments imposada per les autoritats, Aqualia ha procedit al tancament provisional de les oficines d'atenció al ciutadà fins que la situació actual que vivim recobri la normalitat.
La companyia continua amb la implantació del Pla de Contingències llançat divendres amb l'objectiu de garantir la prestació dels serveis de l'aigua i mantindrà l'atenció als seus clients pels canals telefònics o internet que es vénen utilitzant normalment.

L'empresa continuarà atenent als ciutadans a través dels diferents canals que ja venien funcionant normalment:

-Atenció telefònica client: 900 81 40 81 (de dilluns a divendres de 8 a 20h).
-Avaries: 900 81 40 82 (Servei 24 hores)
- Aplicació mòbil (app) gratuïta “aqualia contact”, disponible en Google Play i App Store.
- Oficina virtual des de www.aqualia.com
- Perfil Twitter d'atenció al client: @aqualiacontactDiumenge, 15 Març 2020 12:21

Confirmat el primer positiu de coronavirus a Llagostera

Publicat per

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, s’ha dirigit a la població aquest matí mitjançant un vídeo per informar de les darreres novetats en la gestió de l’emergència sanitària per el Coronavirus a Llagostera. L’alcalde ha informat d’un primer cas positiu d’una persona d’edat avançada a Llagostera.

La persona en qüestió està ingressada en un centre hospitalari de Girona i s’han aplicat tots els protocols d’acció i seguiment a l’entorn familiar i d’amistat amb qui hagi tingut contacte. L’alcalde ha demanat seguir les indicacions i restriccions en tot moment anunciades per les autoritats competents. Després de la compareixença del President de l’Estat Espanyol i de la publicació al BOE del Reial Decret de l’Estat l’alarma, aquest matí l’alcalde ha signat un BAN amb les noves mesures adoptades.

Podeu llegir el BAN i consultar el document de preguntes i respostes de Protecció Civil des de llagostera.cat.

La Creu Roja interpel·la a la corresponsabilitat de tots i cadascun dels membres de la societat per tal de protegir les persones grans, amb malaltia crònica o fragilitat davant de l’exposició del COVID-19. Per això, demana que tant les famílies, amistats i persones que hi tinguin relació directa restringeixin tant com puguin l’accés als domicilis de persones grans, accentuïn les normes higièniques i evitin de fer visites que no siguin estrictament imprescindibles.

Aquesta demanda és per tal d’evitar el risc de contagis entre la gent gran, un col·lectiu de risc davant del coronavirus i que presenta majors complicacions. En cas que convingui fer-los arribar aliments, cal tenir cura de les mesures higièniques recomanades, com ara rentar-se les mans sovint durant 20 segons, mantenir una distància mínima de 2 metres i cobrir-se amb l’anvers del colze en cas d’estossegar o esternudar en presència de persones grans.

Amb tot, la Creu Roja ha engegat un Pla de Contingència enfront del COVID-19 per contribuir a la contenció i evitar la propagació del coronavirus, reforçant les capacitats dels equips i recursos disponibles a tot el territori i promovent accions de prevenció i sensibilització a la ciutadania, especialment de les persones i grups més vulnerables.

Per portar-lo a terme, ha apel·lat a la implicació del voluntariat de la Creu Roja amb les persones més vulnerables, en funció de l'evolució de la situació i dels escenaris, i sempre a la disposició de les demandes de les autoritats sanitàries, de Protecció Civil, dels serveis socials dels Ajuntaments i de la població en general.

En concret, actualment la Creu Roja vol promoure el voluntariat per a la realització de trucades a la població vulnerable (seguiment telefònic per informar, ajudar i detectar necessitats), i per al repartiment d'articles bàsics, com ara aliments, kits d'higiene i medicaments a persones en exclusió i sense xarxa familiar o de contactes.


Dissabte, 14 Març 2020 17:56

Botigues tancades a Llagostera

Publicat per

Algunes de les botigues que formen part de la Unió de Botiguers de Llagostera han decidit baixar la persiana per responsabilitat col·lectiva i solidaritat.

Els establiments han penjat un cartell on demanen als clients que un cop hagi passat tot es recordin del petit comerç ja que aquesta situació els afectarà de valent.

Els supermercats, botigues d'alimentació, farmàcies i altres comerços, menys bars i restaurants, es poden mantenir oberts amb l’expressa indicació de respectar la separació entre persones.

El Departament de Salut recomana entre 1 i 2 metres entre persones.


Dissabte, 14 Març 2020 13:07

Suspeses les misses a la parròquia

Publicat per

La Parròquia de Llagostera anuncia que se suspenen les misses fins a nova ordre per evitar la propagació del coronavirus.

FACEBOOK