ELPOLLTV

Dic28102020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 27 Maig 2020 11:55

La flor de la tomata

Publicat per
Aquí, teniu la flor petita, però també preciosa de la tomata.

Les flors són gairebé a totes les plantes, molt poques d'elles no floreixen o tenen flors estèrils perquè es reprodueixen d'altres formes. Normalment, la flor donarà lloc a una fruita, que després madurarà i formarà les llavors per poder-les tornar a sembrar i continuar el cicle de la vida vegetal.

A continuació, un poema ben curtet, d'Enric Casasses

. La tomaca

Ella es veia apassionada

ell s'hi veia apassionat

i ella va obrir la tomata

i ell hi va posar la sal

.

L’Ajuntament ha publicat el número 3 del full informatiu Llagostera Informa en el que es fa una crida a la ciutadania a mantenir carrers, places i parcs del municipi nets i en òptimes condicions. En el full, es recorda que no es poden tirar burilles, papers ni peles de pipes a terra, així com tampoc es pot escopir, defecar o orinar a la via pública. Així mateix, es recorda que s’ha de recollir la caca del gos, utilitzar les papereres correctament, cridar l’atenció a qui embruti a la via pública i avisar a la Policia Local de qualsevol incidència. De fet, l’ordenança de convivència ciutadana contempla sancions de fins a 150 euros per embrutir la via pública.

En l’actual situació d’excepcionalitat per la COVID-19, des del consistori també es recorda que les mascaretes sanitàries i els guants de làtex i nitril d’un sol ús no es poden reciclar i que cal llençar-los a la fracció de rebuig.


Dimarts, 26 Maig 2020 11:19

Avui a la tarda la Deixalleria romandrà tancada

Publicat per
Aquest dimarts 26 de maig la Deixalleria Municipal romandrà tancada a la tarda. Si hi heu d'anar aprofiteu el matí de 10 a 13 h.

El Butlletí de Llagostera presentarà el pròxim dissabte 6 de juny el cinquè número de la cinquena etapa de la revista. I ho farà, per primer cop i per motius evidents, en línia. En el marc de la celebració de la Festa Major de Llagostera versió 2.0, a través del perfil d’Instagram d’El Butlletí, en Roger Bahí i l’Aniol Vinyoles ens explicaran a partir de les 13 h què hi podem trobar a la nova edició de la revista en paper, mentre que a les 19 h l’Anna Pico conversarà amb el prehistoriador i astrònom Rafael Balaguer sobre Llagostera davant l’emergència ambiental.

Aquesta setmana s'ha posat a la venda El Butlletí als punts de venda habituals: Llibreria Sureda, Dietètica La Natura i Can Madí.


Amb la voluntat de donar cabuda a totes les parades habituals, el proper dijous 28 de maig es traslladarà el mercat setmanal, del Passeig Pompeu Fabra a l’Avinguda de l’Esport.

Amb aquesta mesura es pretén d’una banda permetre que totes les parades, siguin del sector que siguin, puguin vendre els seus productes al mercat de Llagostera i al mateix temps, garantir les distàncies de seguretat entre les parades i les persones compradores.

Amb motiu de les restriccions en el marc de l’Estat d’Alarma fins ara només es permetia la venda de productes d’alimentació al mercat setmanal.

Les dimensions de l’emplaçament actual del mercat, al Passeig Pompeu Fabra, no són suficients per poder-hi encabir totes les parades i per aquest motiu s’ha optat per traslladar-lo a l’Avinguda de l’Esport, tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro.

El canvi d’ubicació es sotmetrà a valoració tant dels paradistes com dels veïns i ciutadania per tal de conèixer la seva opinió i si s’escau, incloure noves mesures correctores.

Des de l’Ajuntament s'ha agraït de nou la col·laboració del grup de voluntariat que cada dijous reparteix mascaretes, gel asèptic i dona indicacions i consells de seguretat a les persones que s’apropen al mercat.

El Casal d’Estiu 2020, organitzat pel Casal Parroquial Llagosterenc, obrirà a partir del dilluns 1 de juny i fins al dia 12 del mateix mes el període d’inscripcions. El Casal, la realització del qual estarà subjecta a l’evolució de la crisi de la COVID-19 i a les indicacions que donin els organismes competents amb relació a la situació actual, tindrà lloc del 29 de juny al 21 d’agost, en els torns de matí de 9 a 13 h i de tarda de 16 a 20 h, per a joves de tres a catorze anys.

Les inscripcions es podran fer a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. adjunt ant el full d’inscripció degudament omplert i signat, una fotocòpia de la targeta sanitària i una fotocòpia del calendari de vacunes actualitzat. Els preus són de 150 euros el mes de juliol i 100 € l’agost per als socis, i 200 € el juliol i 135 € l’agost pels no socis. S’aplica un 10% de descompte pel segon o més fills. El pagament de la quota es pot fer del 20 al 26 de juny per transferència bancària al número de compte ES10 2100 8165 0623 0006 8588. Un cop ingressada la quota, caldrà enviar el resguard al correu electrònic del Casal.

Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció. Caldrà que a cada secció hi hagi un número mínim d’inscrits. Per a qualsevol consulta, us podeu posar en contacte amb el director del Casal, en Sergi Morales, a través del número de telèfon 634 629 022 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .


Diumenge, 24 Maig 2020 21:17

Petit incendi a tocar del carril bici

Publicat per
El llançament d’un petard podria ser la causa del petit incendi que aquesta tarda s’ha produït darrera del bosc de la torre, entre la riera Gotarra i el carril bici.

Fins el lloc dels fets s’hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers, una ambulància del SEM i una patrulla de la Policia Local de Llagostera. El foc, ha aixecat una considerable columna de fum visible des de diversos indrets.

Des de l’Ajuntament de Llagostera es recorda que està totalment prohibit encendre foc des del passat 15 de març i fins al proper 15 d’octubre.


Divendres, 22 Maig 2020 16:32

El jardí de la Isabel Font

Publicat per
Seguim amb la publicació de fotografies de flors, plantes, patis, racons i jardins florits de Llagostera. Avui us oferim el jardí de la Isabel Font, que ens envia juntament amb el poema Primavera de Joana Raspall.

PRIMAVERA

L’aire passa de puntetes

sobre el cor fresc del jardí.

La tarda és daurada I dolça.

Quina pau, entre les roses!

Quina inquietud, en mi!

Joana Raspall

Podeu enviar les vostres fotografies a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. acompanyades d'un petit escrit o poema.


Divendres, 22 Maig 2020 10:43

Es mantenen les franges horàries a Llagostera

Publicat per

A Llagostera, amb una densitat de 110,7 habitants /km2, segons dades de l’IDESCAT, es mantenen les les franges horàries que limiten i regulen la sortida de menors de 14 anys i per a fer esport i passejar.

L’Ordre publicada avui al BOE on es preveu que en municipis de fins a 10.000 habitants s'eliminin les franges horàries, queda limitada a municipis amb una densitat de població inferior a 100 habitants /km2.


Dijous, 21 Maig 2020 22:38

Nou missatge de l'alcalde de Llagostera

Publicat per
Quatre dies després de l'entrada en vigor de la Fase 1 a la regió sanitària de Girona, l’alcalde de Llagostera explica les darreres novetats referents a la crisi del coronavirus a Llagostera. Entre les novetats hi ha el trasllat del mercat setmanal a l'Avinguda de l'Esport a partir del proper dijous 28 de maig, per donar cabuda a totes les parades habituals i l’obertura i ampliació de les terrasses dels bars.

Així mateix, a partir del proper dilluns 25 es reobrirà al públic les oficines de l'Ajuntament.

L'alcalde també ha recordat l’obligatorietat de portar mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de 2 metres.

FACEBOOK