ELPOLLTV

Dij22102020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El pròxim 23 de maig era la data prevista per a la celebració de la tercera edició del Festival Espurnes, que havia de tenir lloc al parc de l’Estació de Llagostera. El context de la situació actual provocada per l’emergència sanitària de la COVID-19 ha obligat a l’organització del festival a anul·lar la seva celebració tal com estava previst, però en funció de l’evolució de la situació, treballa en diverses dates i formats alternatius per poder mantenir el gruix de la programació i celebrar el certamen d’aquest any 2020 quan les condicions ho permetin.

Davant la incertesa actual, que no permet saber ni quan ni com es podrà tornar a fer concerts, i després de moltes setmanes de feina i valoracions, l’organització té clar que el festival no es podrà celebrar en les condicions previstes en un primer moment. Segons els organitzadors, “seguim convençuts que la cultura és un motor imprescindible que necessita ser cuidat, especialment en èpoques complicades com l'actual, i per això hem previst diverses alternatives, en funció de com evolucionin les recomanacions sanitàries. Intentarem per totes les vies que Llagostera pugui gaudir de l'Espurnes, encara que sigui canviant-ne o adaptant-ne el format”.

Des del Festival Espurnes es manté contacte permanent amb els grups que havien de formar el cartell per al mes de maig amb la finalitat que el gran gruix dels artistes que hi havia de participar ho pugui seguir fent, també, en el nou format. L’organització també ha volgut agrair el suport rebut per part de les institucions, en aquest cas l’Ajuntament de Llagostera i la Diputació de Girona, així com la implicació de tots els patrocinadors que es mantenen al costat del festival i de la cultura en aquests moments difícils.

Llagostera disposa des d’aquesta setmana d’una nova xarxa WIFI pública gràcies al projecte WiFi4EU de la Comissió Europea.

En total s’han instal·lat 12 punts (7 d’exteriors i 5 d’interiors) que donen cobertura i accés gratuït a internet a diversos espais públics i equipaments municipals. Concretament l’accés a la xarxa Llagostera WiFi4EU pot fer-se des de la Plaça del Castell, la Plaça Catalunya, la Plaça August Vidal, el Parc de l’Estació, l’interior i l’exterior del Pavelló d’Esports Josep Mir així com des del Camp de futbol i la Piscina municipal. També s’ha dotat d’accés a internet el Local Social de la Caixa, la Sala de Plens, la Llar d’avis i el Teatre Casino.

Per accedir a la xarxa cal seleccionar el punt d’accés corresponent i validar l’accés al portal captiu identificatiu de la xarxa WiFi4EU. La velocitat de la connexió és d’uns 30Mbps.

El projecte WIFI4EU està destinat als ciutadans de la Unió Europea i als visitants per posar a la seva disposició WIFI gratuït en espais públics com parcs, places, edificis públics i equipaments municipals.

Llagostera va ser un dels primers 44 municipis catalans seleccionats per la Comissió Europea per a participar en el programa WiFi4EU dotat amb una aportació de 15.000 euros per a la instal·lació de diversos punts d'accés gratuït a internet. Aquests 15.000 euros van directament de la Unió Europea a l’empresa certificada que s’ha ocupat de la instal·lació, en aquest cas Sintelec.

"Aprofitant el desplegament d’aquesta xarxa WIFI des de l'Ajuntament estem estudiant la possibilitat de poder ampliar la cobertura d’accés a internet a zones fosques on els operadors de telecomunicacions tradicionals no donen servei i no tenen previst desplegar infraestructura de fibra òptica, com per exemple veïnats de pagès i algunes urbanitzacions allunyades del nucli urbà” tal i com ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Díaz.

La situació actual provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha obligat a Llagostera en Flor a celebrar els 30 anys de l'Exposició-Concurs de Flors, Plantes i Aparadors a l’octubre, quan també es preveu poder celebrar la Festa Major i la Fira del Bolet.

No obstant des de Llagostera en Flor, volen compartir durant el mes de maig un seguit de fotografies de flors, plantes, patis, racons i jardins florits de Llagostera, que aquest dies estan exuberants amb aquesta primavera tant preciosa que estem tenim.

En aquest sentit, l’entitat s’ha proposat publicar a El Poll TV tres cops per setmana una fotografia. Si algú més s'anima i vol col.laborar pot enviar les seves fotografies a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. acompanyades d'un petit escrit o poema.


Empesos per la voluntat altruista de persones, entitats i empreses del poble que han mostrat interès en realitzar aportacions econòmiques per ajudar als veïns i veïnes més afectats per aquesta situació, l'Ajuntament de Llagostera ha obert un número de compte solidari on es poden fer donacions.

Amb la COVID-19 s’han incrementat les peticions d’ajuda per a la compra d’aliments de primera necessitat que l’Ajuntament gestiona des de Serveis Socials i Càritas amb col·laboració amb el Banc d’Aliments, així com ha crescut el nombre de famílies amb dificultats per fer front a les despeses de lloguer d’habitatge i pagament de subministraments bàsics com aigua, llum i gas.

Segons ha explicat l'alcale, Antoni Navarro, les donacions que es rebin en el número de compte solidari es gestionaran des de la taula d'emergència per la crisi de la COVID-19, formada pel Consell Social i el Consell Econòmic. Tota la recaptació reforçarà la partida pressupostària de 100.000 euros que es va aprovar en el passat Ple Municipal del mes d’abril, per pal·liar els efectes de la crisi. No és l’única mesura excepcional que ha pres l’Ajuntament, ja que també ha ampliat en 5.000 euros l’aportació a Càritas, passant de 10.000 a 15.000 euros, per destinar-los a la compra d’aliments frescos.

Un cop es recuperi la normalitat, la quantitat que resti en el número de compte solidari es sumarà als recursos ordinaris de l’Àrea d'Acció Social.

El número de compte és: ES11 2100 0083 8102 0018 3673


L'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, s'ha dirigit de nou a la població per explicar i actualitzar les darreres informacions en relació a la crisi sanitària del coronavirus.

Segons dades facilitades per la Generalitat ha lLagostera hi ha comptabilitzats 44 casos positius acumulats des de l’inici de la crisi sanitària. Entre les novetats l’alcalde ha anunciat l’obertura d’un número de compte solidari on poder fer donacions per destinar-los a persones i famílies necessitades. El compte s’ha obert després que varies persones, empreses i entitats mostressin el seu interès en fer aportacions econòmiques. L’alcalde ha explicat que els diners recollits es gestionaran des de la taula d'emergència per la crisi de la COVID-19, formada pel Consell Social i el Consell Econòmic. Tota la recaptació reforçarà la partida pressupostària de 100.000 euros que es va aprovar en el passat Ple Municipal del mes d’abril, per pal·liar els efectes de la crisi.

Els makers de Llagostera entregaran aquest dijous, una trentena de viseres realitzades amb impressores 3D als marxants que tindran parada de productes d’alimentació al mercat setmanal, per tal que es puguin protegir millor.

Des del grup de #coronavirusmakers s'ha explicat que amb aquesta actuació, donaran per finalitzada la seva aportació a nivell local, tot i que seguiran col·laborant amb l’Ajuntament de Llagostera, la Policia Local, els Serveis Socials, el Departament de Salut de la Generalitat i amb qualsevol entitat sociosanitària que ho necessiti.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, el grup de makers Llagostera ha repartit prop de 400 viseres, la majoria al municipi i unes 200 més a Sanitat, Serveis Socials i Residències de les comarques gironines.


Dimecres, 06 Maig 2020 19:53

Reobertura de l'Eurotaller Robert Corominas

Publicat per

L'Eurotaller Robert Corominas reobrirà les seves portes el proper dilluns 11 de maig. Per començar només atendrà amb cita prèvia i seguint totes les mesures de seguretat i higiene recomenades.

Podeu demanar cita prèvia a través de WhatsApp al 617 40 34 05, deixant un missatge al contestador automàtic del taller (972 83 05 78) o per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


El grup municipal CUP-Alternativa per Llagostera segueix ben actiu a les xarxes socials amb les converses per guanyar perspectiva. Avui dimecres 6 a les 19 h, l'Eduard Comas connecta amb la Laura Broo (Berlín) i en Kissima Sillah (Dingiri), per conèixer de primera mà com es viu la crisi de la COVID-19 a Alemanya i Gàmbia. Hi pots participar en directe des del seu canal d'Instagram.

Dimecres, 06 Maig 2020 07:59

Ja a la venda Llagostera Desapareguda de Pau Turon

Publicat per
Llagostera ha viscut al llarg de la seva mil·lenària història un gran nombre de canvis i vicissituds protagonitzats pels seus habitants. Testimonis d’aquestes transformacions són les fotografies que el llagosterenc Pau Turon ha recopilat i comentat en el llibre Llagostera Desapareguda.

El llibre, editat per Efados, permet passejar des de l’emmurallat nucli històric, origen i bressol del poble, fins a l’esplendor de l’eixample modern, fruit de l’auge de la indústria surotapera, pels masos, les ermites i els camps de sitges ibèrics disseminats pel territori. Trobareu el llibre a la Llibreria Sureda.


El Consell Econòmic de Llagostera, format per diversos agents del teixit econòmic del poble i creat per estimular-ne l’activitat econòmica en el marc de la situació d’excepcionalitat causada per la COVID-19, ha elaborat una sèrie de mesures per a la reactivació econòmica del municipi basada en tres eixos: subvencions, suspensions fiscals i campanyes informatives.

Pel que fa a les subvencions, s’han creat cinc línies d’ajuts destinades a subvencionar activitats econòmiques situades al municipi de Llagostera que es van veure obligades a tancar o que hagin tancat voluntàriament per raons de salubritat o de descens de l’activitat econòmica. Aquestes subvencions s’han dividit en tres blocs: les adreçades a pal·liar el tancament de negocis, les destinades a donar suport a les despeses de la reactivació de l’activitat econòmica després del tancament i les adreçades als i les propietàries de locals comercials que han condonat totalment o parcialment el deute als negocis que han tancat.

Quant a les suspensions fiscals, s’ha acordat suspendre la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses durant el temps de tancament obligatori i, un cop obertes, serà proporcional a l’aforament permès per les autoritats sanitàries. A més, per als establiments obligats a tancar o que hagin tancat voluntàriament per qüestions de salubritat, també es suspèn la taxa d’escombraries durant l’Estat d’alarma.

Finalment, des del Consell Econòmic s’ha proposat la realització de diverses campanyes d’informació i promoció del comerç local, com ara la creació de la marca distintiva “Llagostera saludable” per a empreses de restauració, comerç, allotjament turístic o serveis que, a més, rebran sessions de formació sobre noves mesures derivades de la COVID-19. Així mateix, des de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori s’han obert nous canals de comunicació a les xarxes socials per apropar la informació econòmica d’àmbit local als veïns i veïnes del poble.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz, ha explicat que "aquestes mesures s'han confeccionat de forma participativa escoltant les necessitats del teixit social, comercial i empresarial amb la voluntat de respondre de forma efectiva als problemes que ha generat el coronavirus als diversos col·lectius". Per poder començar a desplegar algunes d'aquestes actuacions s'ha fet una reserva inicial de 100.000 euros del pressupost municipal que va aprovar-se la setmana passada en el transcurs del Ple municipal.

Les propostes s’han confeccionat entre diversos agents del sector econòmic del poble, l’equip de govern, els partits a l’oposició i tècnics de promoció econòmica, a partir d’una primera videotrucada en la qual es van valorar les necessitats i una segona sessió en la qual es van consensuar les propostes.


FACEBOOK