ELPOLLTV

Dij22102020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Davant la greu crisi sanitària de la COVID-19 que, entre d’altres afectacions, ha provocat el tancament dels mercats ambulants d’arreu del país, la Confederació Catalana d’Associacions de Marxants (COCAM) alerta que el col·lectiu majoritari de marxants de Catalunya ha arribat a una situació límit insostenible.

En aquest sentit el president de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines i de la Confederació Catalana d’Associacions, Josep M. Vergés, ha recordat que des de la declaració de l’estat d’alarma del passat 13 de març, “la majoria de marxants s’han quedat sense cap ingrés, esgotant la seva liquiditat i capacitat per fer front a les seves necessitats vitals i de subsistència per poder seguir endavant, arribant a una situació de col·lapse total”.

Per aquest motiu des de la COCAM es reclama a les autoritats competents la incorporació immediata dels marxants a la seva activitat permeten l’obertura i celebració dels Mercats de Marxants arreu de Catalunya.

Entre les reivindicacions de la COCAM hi ha:

L’aprovació d’un Pla de xoc per pal·liar els efectes de l’aturada de l’activitat des de la declaració de l’estat d’alarma.

L’anul·lació i devolució de les taxes cobrades i la condonació d’aquestes fins a la normalització de la situació així com la cancel·lació de tots els impostos que afecten l’activitat econòmica durant el període d’alarma.

L’aprovació d’un Pla específic de reactivació dels mercats de marxants que inclogui una baixada de taxes generalitzada, accions de potenciació i dinamització dels mercats municipals així com l’activació d’un Pla d’ajuts econòmics i consensuar amb les associacions representants del sector les mesures que siguin necessàries.

Segons el President de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines i de la Confederació Catalana d’Associacions, Josep M. Vergés, “cal que aquestes mesures es puguin implementar amb caràcter d’urgència, per salvar el nostre col·lectiu que ja està molt malmès i no pot suportar una aturada d’aquestes característiques”.

Per fer-ho possible, Vergés ha explicat "que des dels representants majoritaris dels marxants de Catalunya ens posem a disposició de les autoritats pertinents per establir un calendari per poder reprendre la nostra activitat".

El Centre d'Interpretació Can Caciques resta tancat al públic des del 16 de març a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.

Durant aquestes setmanes de confinament i fins que no pugui obrir altra vegada al públic, des del Centre Can Caciques es compartirà setmanalment la història d'algunes de les peces tant etnològiques com arqueològiques que formen part de la col·lecció municipal. Ho farà a través de la xarxa social Instagram des del compte culturallagostera.

Els #coronavirusmakers de Llagostera, els veïns del poble que amb impressores 3D creen des del principi del confinament material mèdic i de protecció, han arribat a la xifra de 400 viseres facials entregades. El repartiment s’ha fet a hospitals, on se n’han distribuït 125, mentre que la resta s’han destinat a l’àmbit local del nostre poble i localitats veïnes, pel personal de residències geriàtriques, policies locals, brigades municipals, dependents de les botigues i caixers de supermercats o població de risc. Les viseres facials de protecció és un material que es proporciona de manera gratuïta.

Per aquelles persones que en necessitin, es poden posar en contacte amb la Policia Local trucant al 972 80 55 80 o al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Llagostera al 972 83 03 75. A més, es fa una crida a la població per si algun veí té materials, en especial filaments, i en pot fer una donació, es pot posar en contacte amb en Marc Bayé al 649 74 94 49.

Les idees per passar un confinament més lleuger continuen i ara és el torn dels Castellers de les Gavarres. L’entitat castellera ens ofereix la possibilitat de jugar un torneig de Catan, el conegut joc de taula, des de casa els pròxims divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10 de maig. El Catan és un joc que combina l’estratègia i l’atzar, i l’objectiu és el de sumar punts fent pobles, carreteres i ciutats, a més de cartes i accions especials que aportaran punts addicionals. Per construir aquests pobles, ciutats i carreteres cal aconseguir una sèrie de matèries primeres o recursos que s'obtenen segons la puntuació dels daus i la posició dels pobles i ciutats construïts.

Els interessants en participar-hi han d’omplir el formulari i els dies previs al torneig rebran un correu electrònic amb la normativa del joc i l’organització de les partides.

Per a més informació podeu contactar amb els Castellers de les Gavarres enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Amb la voluntat de millorar la seguretat a les urbanitzacions del municipi, l’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat un sistema de videovigilància a les entrades de les urbanitzacions Mont-Rei, La Mata, La Canyera, Selva Brava i Llagostera Residencial.

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, ha explicat que “es tracta d’un sistema de lectors de matrícules dels vehicles que accedeixen i surten a les urbanitzacions per millorar la vigilància i la seguretat ciutadana”.

Les dades facilitades per aquest sistema de videovigilància es faran servir a nivell policial per detectar possibles activitats delictives.

En cap cas, les càmeres controlaran la velocitat dels vehicles, segons ha informat l'Ajuntament.

En total s’han instal·lat 5 càmeres que han entrat en servei aquest cap des setmana i que controla la Policia Local.


Passat més d'un mes i mig des de la declaració de l'Estat d'Alarma i havent donat suport en tot moment a l'equip de govern, Junts per Llagostera considera oportú qüestionar el govern municipal sobre la manca d’accions específiques durant aquest temps per evitar que es faci més mal a la xarxa de comerços local.

L'actual govern va aturar una plataforma de venda en línia per a tots els comerços, que tenia un cost de 0€ pel municipi ja que hi havia un acord amb la Diputació, en considerar que no hi havia "maduresa digital" suficient entre els comerços del poble. La creació d'aquesta plataforma hauria permès a tots els comerços del municipi, sense excepció, seguir treballant a porta tancada i venent per internet, ja que el Reial Decret 463/2020 permet la venda de qualsevol producte als comerços per aquesta via.

Segons Pilar Aliu : "Per l'aturada de la plataforma, avui els Llagosterencs poden comprar sabates, mobles i altres productes a la Xina gràcies a Amazon, però no poden comprar-ho a les botigues del poble."

"Segons ha dit el govern municipal es va aturar la plataforma al considerar que els comerços del poble no tenien la maduresa digital suficient i ara els comerços han desmentit l'Ajuntament amb la seva creativitat digital."

Des de Junts per Llagostera estarem al costat del govern municipal en aquests moments complicats però considerem que aquest projecte es va aturar precisament per haver estat iniciat per l’anterior equip de govern, i lamentem que siguin els comerços locals que hagin de pagar la manca de visió de futur que demostra l’actual equip de govern en aquests moments complicats.

Aquesta és una de les 10 propostes que Junts per Llagostera durà al proper ple de dimecres 30 d’abril per a ser debatudes, amb la finalitat d’activar de forma immediata tots els recursos disponibles per a la salvaguarda del comerç i la industria locals.


Aquest dijous 30 d’abril es reobrirà el mercat setmanal només per als productes i parades d’alimentació. Des de l'Ajuntament es vetllarà per la reordenació de la disposició de les parades en una sola línia i espaiades entre elles per evitar aglomeracions.

Des de l’Ajuntament es recorda a la població que segueixen vigents les mesures restrictives de mobilitat decretades en el marc de l’estat d’alarma i, tot i que està permesa des d’aquest diumenge la sortida limitada dels menors de 14 anys, el mercat no s’obre per anar-hi a passejar ni com excusa per sortir de casa.

Així mateix des de l’Ajuntament es recorda que les sortides del domicili cal fer-les extremant les precaucions i mantenint la distància social de seguretat.

Per aquelles persones i famílies vulnerables que necessitin algun tipus d’aliment poden notificar-ho a l’ajuntament mitjançant el següent formulari on s’activarà el grup de voluntariat.

Es recomana les persones vulnerables (majors de 65 anys, persones amb patologies i problemes respiratoris) que no sortin de casa.

Des de l’Ajuntament es demana sentit comú i màxima responsabilitat pensant en el benestar personal i col·lectiu de tots els veïns i veïnes del municipi.


La iniciativa se suma a la campanya #Ajudemnos, impulsada des de la Diputació de Girona

Gavarres km 0 és el nou espai creat pel Consorci de les Gavarres amb la voluntat de promocionar els productors locals i apropar-los a la ciutadania.

La iniciativa neix amb l’objectiu de mantenir-se més enllà de la crisi del coronavirus i s’emmarca dins les actuacions de promoció del territori impulsades des del Consorci de les Gavarres en el marc del pla estratègic «Gavarres 2020».

«Es tracta d’una proposta per donar a conèixer i posar en valor els productes locals, artesans i de proximitat que es produeixen en uns moments complicats a l’entorn del massís de les Gavarres, on cal ajudar-nos entre tots», tal com ha explicat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas.

En aquest mateix sentit, Presas ha assenyalat que la iniciativa se suma a la campanya «Ajudem-nos, triem productes i serveis d’aquí», impulsada per la Diputació de Girona i basada en criteris sostenibles que motivin l’economia circular i ens permetin sortir reforçats de la situació actual.

L’espai Gavarres km 0 està integrat dins del recentment renovat web del Consorci de les Gavarres, accessible des de www.gavarres.cat. Entre els productors locals hi ha diversos cellers i cervesers artesans, ramaders que pasturen els ramats per les Gavarres, elaboradors de làctics artesanals, d’oli, mels i melmelades, així com de fruites i hortalisses ecològiques.

Fins avui ja s’hi han inscrit un total de 16 productors locals.

Per donar-se d’alta i aparèixer a l’espai Gavarres km 0, els productors poden enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. amb les seves dades.


El govern de l’Estat ha anunciat que el desconfinament progressiu de la població començarà aquest diumenge 26 d’abril amb la sortida al carrer dels nens i nenes de menys de 14 anys. L’horari permès de sortida serà de nou del matí a nou del vespre i els menors podran estar-se un màxim d'una hora al dia al carrer. Els haurà d'acompanyar un sol adult responsable que convisqui amb ells i no se’n pot separar en cap moment. Les sortides es podran fer a un màxim d’un quilòmetre de distància de casa seva i no es podrà jugar als parcs infantils ni instal·lacions esportives, amb l’objectiu de no tocar el mobiliari urbà per evitar contagis, si bé sí que podran portar joguines com pilotes o anar amb patinet o bicicleta.

Des del Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Llagostera, s’ha difós una sèrie de mesures i recomanacions de prevenció per així actuar amb la màxima prudència i garantir les condicions d’higiene i salubritat. En tot moment, cal mantenir una distància de mínim 2 metres amb persones d’altres unitats familiars. Contràriament al que recomanava la Generalitat, el govern de l’Estat ha decretat que l’ús de mascaretes no és obligatori, però sí que és recomanable. Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa. S’han d’utilitzar les escales i no l’ascensor. I abans de sortir, caldrà prendre la temperatura a totes les persones de la unitat familiar i, si alguna persona té més de 37ºC, no podrà sortir cap membre de la família.

En cas de trobar-te coneguts pel carrer, la Generalitat adverteix que es permeten trobades casuals entre un màxim de dues unitats familiars, mantenint la distància de seguretat de mínim 2 metres i en una durada de màxim 10 minuts. Lògicament, no es permet el contacte físic ni es poden fer trobades organitzades.

Gràcies a la feina altruista del grup de voluntarietat de confecció de mascaretes, l’Ajuntament de Llagostera compta amb unes 500 mascaretes infantils. En el cas de tenir la necessitat de sol·licitar-ne podeu trucar al 972 80 03 75 o bé a la Policia Local, al 972 80 55 80.

Tres membres del cos de la Policia Local de Llagostera han donat positiu aquesta setmana al test de coronavirus.

A les comarques gironines, s'estan realitzant normbrosos test a les plantilles de les policies locals, gràcies als tests adquirits pel Dipsalut i la Diputació de Girona. El cos de la Policia Local de Llagostera està format per 17 persones.


FACEBOOK