ELPOLLTV

Dim27102020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Policia Local de Llagostera ha rebut una nova donació de 1.100 mascaretes de la mateixa persona que prefereix mantenir-se en l’anonimat, i que fa uns dies va donar-ne 1.000 més.

Aquest matí l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, juntament amb el sergent i caporal de la Policia Local les han recollit per seguir distribuint-les a la població.

D’altra banda una empresa del poble ha fet arribar a les dependències de la Policia Local 24 litres de gel asèptic.

Les persones que necessitin mascaretes poden trucar a la Policia Local (972 80 55 80) o bé a l’Ajuntament de Llagostera (972 83 03 75).

Dimarts, 14 abril 2020 12:48

S'ajorna la Festa Major de Llagostera

Publicat per

Davant la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la Covid-19, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera s’ha vist obligada a ajornar la Festa Major prevista pels propers 29, 30, 31 de maig i 1 i 2 de juny.

La Festa Major se celebrarà del 9 al 13 d’octubre coincidint amb la Fira del Bolet.

Des de l’Ajuntament informen que si s’havien adquirit entrades anticipades per l’espectacle "Llagostera, sou molt bona geeeent!" de Quim Masferrer, previst pel dia 2 de juny, seran vàlides pel dia de la nova funció o bé se’n retornarà l’import.

El dimarts 13 d’octubre està pendent de confirmació pel canvi de festius locals.

Lektex és un extraterrestre que visita la Terra per recuperar la seva nau espacial que va deixar mal aparcada durant el seu esbojarrat darrer viatge. Per fer-ho, necessitarà l’ajuda dels humans davant el desconcert provocat per la crisi del coronavirus.

Aquest és el personatge i fil conductor que ha unit 6 sales d’escapisme, 5 de les comarques gironines i 1 de barcelonina, per fugir del confinament que ha obligat a mantenir tancats els seus locals des del passat 15 de març.

Per resoldre els enigmes i recuperar la nau espacial caldrà passejar-se pels perfils d’instagram dels 6 impulsors de la iniciativa fins aconseguir les coordenades i poder geolocalitzar la nau de Lektex.

Els promotors de la iniciativa són: Xarai de Palafrugell, Kiwi de Figueres, TimeSkp i Escapis de Girona, Exitus de Palafolls i Llisquets de Llagostera,

El joc es posarà en marxa a partir d’aquest dilluns 13 d’abril. Així ho han anunciat aquest cap de setmana amb una publicació simultània als perfils socials de les 6 sales d’escapisme on es convida a participar a tothom. El joc és gratuït, per a tots els públics i es mantindrà disponible mentre durin les mesures de confinament dictades per govern. Entre tots els participants que aconsegueixin localitzar la ubicació de la nau es sortejarà una sessió a cada un dels escaperooms participants.

El grafisme del joc ha estat dissenyat per l’estudi gràfic Som Judo de Girona.

Divendres, 10 abril 2020 17:39

L’Ajuntament edita un butlletí especial COVID19

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera ha editat una revista digital interactiva que recull en un sol document les informacions més rellevants relacionades amb la crisi del coronavirus. Hi trobareu notícies, articles, consells, recomanacions i recursos enriquits amb enllaços multimèdia.

Podeu consultar-la des d'aquí.

El grup "ganxo-llagosterenc" Sotrac, que actualment es troba preparant la sortida del seu segon disc (prevista per a finals d'any) i la presentació de la tercera edició del Festival Espurnes, ha estat un dels grups escollits per rebre la beca d'ajudes per a la producció de directes que ofereixen les Cases de la Música.
Dimecres, 08 abril 2020 09:08

La xarxa de voluntariat segueix activa

Publicat per

L'Ajuntament de Llagostera ha publicat un nou vídeo on es recull el testimoni d'algunes persones que formen part de la xarxa de voluntariat, creada amb motiu de la crisi del coronavirus.

Si necessites o coneixes algú que pugui necessitar un cop de mà pots trucar al 972 805 558. Des de l’Ajuntament volem agrair novament la col·laboració de tot el voluntariat que fa possible disposar de material així com el seu repartiment domiciliari.

L’Ajuntament de Llagostera ha adoptat una sèrie de mesures fiscals de caràcter extraordinari per fer front a la crisi de la COVID-19.

En un comunicat publicat a la pàgina web de l'Ajuntament, s'explica que des del consistori es va decidir mantenir la data prevista del cobrament domiciliat de les escombraries "perquè es tracta d’un servei essencial que es segueix prestant, perquè l’Ajuntament no disposa de les dades suficients per discriminar aquelles persones que han vist disminuïts els seus ingressos a causa de la crisi d’aquelles que no i perquè cal assegurar un cert nivell d’ingressos per mantenir les despeses de l’Ajuntament".

Tanmateix, per a aquelles persones que realment els ha suposat o suposa un trasbals econòmic el pagament d'aquesta taxa, poden retornar el rebut al banc i realitzar posteriorment l'ingrés durant el termini de pagament dels rebuts no domiciliats, que s’allarga fins al 15 de juny. En funció de la durada de l'Estat d'alarma, el període de pagament es podrà posposar de nou.

Des de l’Ajuntament apel·lem a la honestedat i responsabilitat en la necessitat de tornar el rebut.

A més, per als propietaris d’aquelles activitats que s’hagin vist obligades a tancar, se'ls realitzarà un abonament de la taxa pels dies que han estat tancats i no han pogut exercir l'activitat. Des de l’Ajuntament s’avaluarà cas a cas. Quant a l’Impost de Béns Immobles (IBI), el cobrament domiciliat es realitzarà en tres pagaments: 30% (30 juny), 30% (31 d'agost) i 40% (31 d'octubre). El cobrament no domiciliat es podrà realitzar en dos pagaments: 60% fins al 30 juny i el 40% restant entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

Finalment, des de l'Ajuntament es recorda que el pagament no domiciliat de la resta de taxes s'allarga proporcionalment a la durada de l'Estat d'alarma. L’Ajuntament no descarta prendre noves mesures en funció de l’evolució de la crisi sanitària i s'estudiarà la situació de cada cas des del punt de vista social, econòmic i financer.

Fins al 5 de juny, els nens i nenes de Llagostera poden dissenyar un cartell sobre la importància de l’aigua i participar en el Concurs Digital Infantil d’Aqualia a través de la web www.aqualiaiods6.cat 

Des que es va posar en marxa l'estat d'alarma, Aqualia dona suport al moviment #*QuédateEnCasa. I amb tots els seus recursos continua desenvolupant la seva activitat per garantir el servei d’abastament d'aigua en els municipis on treballa amb els màxims estàndards de qualitat i aplicant totes les mesures necessàries per a la protecció als seus empleats. Per a aquests dies en què els pares han de compaginar el teletreball amb l'atenció als més petits, l'empresa convida als nens de 3r i 4t de Primària de Llagostera a convertir-se en “Guardians de l'Aigua” i dissenyar un cartell creatiu que reflecteixi la seva visió del cicle de l'aigua i de com usar-la de manera sostenible. A www.aqualiaiods6.cat trobaran totes les peces necessàries. Els nens hauran d'anar contestant preguntes sobre el cicle de l'aigua. Les seves respostes els proporcionaran noves peces per a inserir en el llenç, fins a dissenyar el seu cartell.

Fins al pròxim 5 de juny, Dia Internacional del Medi Ambient, els més petits poden aprofitar, submergir-se en l'aigua i compartir amb tots els escolars les idees que ens faran un món més sostenible i millor. Els participants opten a aconseguir 10 premis individuals, 10 Tauletes Samsung 10”, una per a cada nen guanyador; 250 premis per als nens finalistes, consistents cadascun d'ells en un rellotge smartwatch; i 1 premi col·lectiu per a un col·legi, consistent en una targeta de 1.000 euros per a material educatiu.

A més, Aqualia posa a la disposició de totes les famílies la seva pàgina web www.aqualiaeduca.com. Es tracta d'un complet canal online educatiu i gratuït on podran descobrir i conèixer el món de la gestió de l'aigua i aprendre la importància de fer un ús responsable d'aquest recurs. En la secció “pasaquatiempos”, els nens trobaran divertides activitats interactives que els permetran conèixer les fases del cicle integral de l'aigua, consells per contribuir a l'estalvi d'aigua en els seus domicilis o a compartir enginyoses idees sobre com utilitzen l'aigua. A més d'aquesta secció, podran llegir divertits còmics que els permetran viure aventures i reptes entorn de l'aigua i gaudir d'interessants vídeos sobre com gestionar aquest valuós recurs, entre altres activitats.

La Policia Local de Llagostera i els Mossos d’Esquadra han detingut un home, veí del municipi, acusat de danys, atemptat a l’autoritat i entrada a domicili aliè. L’home va intentar agredir els agents de la policia amb un mall i tirar-se per la finestra d’un primer pis. Els agents de la Policia Local ho van impedir.

Els fets es van produir ahir al vespre quan la Policia Local va rebre la trucada d’un veí per alertar que s’estava produint una baralla a l’interior d’un domicili situat al carrer Santa Anna, al nucli antic de Llagostera.

Fins al lloc dels fets s’hi va desplaçar una patrulla de la Policia Local i diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra que van aconseguir reduir l’home després d’intentar escapar-se pels teulats de l’habitatge.

L’home va accedir a una altra casa trencant la finestra on finalment va ser detingut i posat a disposició judicial.

D’altra banda la Policia Local de Llagostera, en el marc dels controls d’entrada i sortida a la població, divendres passat va detenir un home que tenia una ordre vigent de recerca per part de les autoritats judicials.


La xarxa de voluntàries per a la confecció de mascaretes ha lliurat a l’Ajuntament de Llagostera un total de 600 mascaretes de roba. Si alguna persona en necessita pot sol·licitar-ne a partir de DILLUNS 6 d'abril, trucant a l’Ajuntament (972 83 03 75) o bé a la Policia Local (972 80 55 80).

Des de l’Ajuntament volem agrair novament la col·laboració de tot el voluntariat que fa possible disposar de material així com el seu repartiment domiciliari.

FACEBOOK