ELPOLLTV

Dis11052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Diumenge, 15 Juliol 2018 10:09

Nova edició de la Fira del Batre

Publicat per
Llagostera ha celebrat una nova edició de la Fira del Batre. Les activitats s’han iniciat a les 6 de la tarda amb una demostració de batre i fer el paller a càrrec del col·lectiu de segadors i segadores del municipi i ha finalitzat amb un sopar i música al Parc de l’Estació.
Dissabte, 14 Juliol 2018 10:31

Nit Blanca amb la Unió de Botiguers

Publicat per
La Plaça Catalunya s'ha omplert de blanc i molt bon ambient durant la celebració de la Nit Blanca, organitzada per la Unió de Botiguers. Parades, menjar, música i cava han estat els protagonistes d'aquesta festa que pretén posar en valor el comerç de proximitat, com a veritable motor de l'economia local. Durant la nit s'ha fet el sorteig dels premis de la campanya Comprar al barri té premi. Els guanyadors podran consultar-se a partir de dilluns des del web de l'Ajuntament.
Divendres, 13 Juliol 2018 16:37

Cap de setmana típic d’estiu

Publicat per

Arribem a la meitat del mes de juliol amb una meteorologia pròpia de l’estació, amb calor intensa però també amb força variabilitat. Una variabilitat que ens ha portat algun episodi molt intens de calamarsa en alguns indrets dies enrere. La forta calor, superant els 32 graus aquesta setmana, ha provocat tempestes de tarda que han deixat entre 12 i 20 litres per metre quadrat i han causat algunes destrosses per pedra a les Gavarres occidentals.

La botifarrada solidària organitzada el passat mes de juny pels Implicats Llagostera ha mobilitzat un total de 1.252€ que aniran destinats íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona. Els organitzadors s’han mostrat molt satisfets per la resposta dels llagosterencs i de les botigues i empreses que ho han fet possible. El grup dels Implicats Llagostera participarà el proper mes d’octubre a la sisena edició de l’Oncotrail. Els membres de l’equip llagosterenc són: Xavier Lloveras, Jordi Boadella, David Puig, David Oliveras, Patrick Blariau, Sergi Caceres, Jordi Maimi i Eugenia Exposito.
La Fundació Humana ha recuperat 4.835 kg de tèxtil usat a Llagostera durant el primer semestre del 2018, el que representa un augment del 5,9% respecte al mateix període de l’any anterior (4.565 kg). Aquest registre equival a 10.000 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Les peces procedeixen dels contenidors a la deixalleria on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

Segons dades de la Fundació Humana la reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de quatre tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 15 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, ha agraït la solidaritat dels veïns i veïnes i el suport de l’Ajuntament de Llagostera: “Quan augmenta la recollida selectiva del residu tèxtil també ho fan les possibilitats de reutilitzar aquests articles o bé de recuperar-ne les matèries primeres. El residu tèxtil esdevé un recurs amb una segona vida amb què contribuïm a la sostenibilitat del planeta. La roba de què ens desfem és un actiu que, gestionat amb vocació social, es converteix en motor de progrés a Catalunya i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud”.

Tot i així, Àgata Soler-Roig ha advertit que “encara queda molt camí per a recórrer”. En aquest sentit, l’Agència de Residus de Catalunya afirma que només es recupera el 8,3% de la roba que els catalans rebutgem anualment.


L’Ajuntament de Llagostera té previst iniciar a principis d’agost les obres de reforma del carrer Constància comprès entre el Passeig Tomàs Boada i el carrer Barcelona. Les obres s’han adjudicat per un import de de 147.257,51 €.

“Un dels principals problemes a resoldre en aquest carrer és l’accessibilitat i la circulació de vianants en condicions de seguretat degut a les voreres existents molt estretes” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria. L’alcalde i els serveis tècnics municipals van reunir-se divendres passat al vespre amb els veïns del carrer per tal d’explicar els detalls del projecte.

El projecte planteja la reordenació de tota la calçada, les voreres i els aparcaments així com la renovació dels serveis i la substitució de la totalitat dels paviments amb l’objectiu de resoldre els problemes d’accessibilitat mitjançant una plataforma única, tenint en compte la poca amplada del carrer. Un cop finalitzin les obres es preveu restringir el pas pel carrer només als veïns del carrer amb la instal·lació d’un sistema de control per càmeres.

L’obra està subvencionada pel Fons de Cooperació Econòmica de la Diputació de Girona amb un import de 103.923 €. Es preveu que les obres comencin aquest la primera setmana d’agost amb un termini d’execució de 3 mesos.


Aquest divendres 13 de juliol finalitza el termini per sol·licitar els ajuts per a l’escolarització a les llars d’infants municipals per al curs 2018-2019, que ofereix l’Ajuntament de Llagostera. Les bases de la convocatòria i els formularis de sol·licitud poden consultar-se des del web www.llagostera.cat

Dimarts, 10 Juliol 2018 20:32

En marxa el nucli de suport a la CUP a Llagostera

Publicat per
La CUP ja disposa d’un nucli de suport a Llagostera. El passat divendres 6 de juliol, va presentar-se públicament el nucli de suport de la Candidatura d’Unitat Popular que s’ha creat al municipi. Segons els seus impulsors, “la presentació del Nucli de Suport a Llagostera és el reflex de l’arrelament i la consolidació de la CUP a territori nacional i, en particular, a terres gironines”.

L’acte celebrat a la Plaça Catalunya va comptar amb la partició del cupaire i alcalde de Celrà, Dani Cornellà i el portaveu de la CUP, regidor a l’Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Lluc Salellas.

El cantautor mataroní Marc Ràmia va ocupar-se d’amenitzar la presentació.

La CUP és una organització política assembleària d'àmbit municipal i d’abast nacional, estesa arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològic, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals.

Per seguir l'actualitat del nucli de suport de la CUP podeu seguir el perfil de Twitter @cupllagostera.


Dilluns, 09 Juliol 2018 08:26

3.266 € per a la lluita contra el càncer

Publicat per
L’obra de teatre Toc Toc, de la companyia llagosterenca Punt i apart, ha recaptat un total de 3.266 € que es destinaran a la lluita contra el càncer. Els diners s’aportaran a parts iguals a la Fundació Oncolliga Girona i a la delegació Catalana de l’Associació Espanyola contra el Càncer.

L’obra s’ha representat durant dos dies omplint el teatre de Casino Llagosterenc.


Dilluns, 09 Juliol 2018 08:11

La pluja no espanta Sant Cristòfol

Publicat per
La pluja de la tarda de dissabte no va impedir poder celebrar la festa de Sant Cristòfol a Llagostera. Després de la tempesta va arribar la calma meteorològica i un centenar de vehicles, entre cotxes, camions, motos i quads, van desfilar pels carrers del municipi fins a la plaça Catalunya on Sant Cristòfol, patró dels automobilistes, va beneir-los a tots. La festa va finalitzar al Parc de l’Estació amb un sopar i ball organitzat pel Club Patinatge Llagostera.