ELPOLLTV

Div10052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Toni Navarro, l’actual portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Llagostera, repetirà com cap de llista a les properes eleccions municipals. Navarro ha estat escollit per unanimitat, amb el suport de tots els vots, sense cap abstenció, en un procés de primàries on només s’hi ha presentat una única candidatura. L’acte de presentació ha tingut lloc aquest divendres al vespre a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig on hi han assistit un centenar de persones i ha comptat amb la participació del president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià.

Durant l’acte s’ha fet un repàs de la feina feta per ERC a l’Ajuntament de Llagostera fins a dia d’avui, on s’ha fet referència a les 25 mocions presentades de forma individualitzada o conjunta al llarg dels darrers 3 anys. Navarro ha explicat els eixos principals que centraran la línia de treball d’ERC entre els que en destaca la participació ciutadana, el respecte pel medi ambient, l'economia i el país.

D’altra banda, s’ha oficialitzat la renovació de la junta de la secció local d’ERC que, a partir d’ara, presidirà la llagosterenca Glòria Malagon.


Divendres, 15 Juny 2018 17:15

El Niu seguirà obert

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera mantindrà en funcionament les dues Llars d’Infants municipals per al curs 2018/2019. Mitjançant un comunicat, l’ajuntament ha explicat que “tot i que la llar d'infants El Carrilet, amb una capacitat per a 107 infants, seria suficient per acollir les 93 matriculacions pel curs vinent l’Ajuntament ha decidit mantenir en funcionament la Llar d’infants El Niu”.

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Llagostera, s’ha reunit amb la direcció del centre i representants de les famílies per valorar la possibilitat de mantenir en servei El Niu, tal com s’ha fet durant el curs 2017/2018 i sol·licitaven alguns pares i mares que s’han organitzat sota el lema Salvem El Niu.

L'Alcalde Fermí Santamaria ha explicat que 'la voluntat principal de l'Ajuntament sempre ha sigut poder cobrir la demanada d'escolarització de totes les famílies de Llagostera amb un servei de qualitat i accessible per a la majoria de famílies".

Santamaria ha recordat que des de fa 10 anys no s’incrementen els preus de la quota bàsica de la Llar d’Infants i que actualment l’Ajuntament assumeix un dèficit de 234,51 euros per cada infant matriculat. En aquest sentit, per poder fer sostenible el servei i donada la creixent demanada dels serveis de menjador i bon dia, “de cares al curs 2019/2020 es plantejarà una revisió de les quotes, sense que aquest fet suposi un problema per a les famílies amb pocs recursos”.

Ajudes a les famílies

Des de fa sis anys, l'Ajuntament de Llagostera disposa d'una línia d'ajuts destinada a les famílies amb necessitats econòmiques que no poden fer front a les quotes mensuals del servei municipal de Llar d'infants.

Les bases de la convocatòria contemplen una rebaixa del 25, 50 o 70% de la quota bàsica mensual segons el nivell d'ingressos de la unitat familiar.

Per al curs 2017-2018 s'hi han destinat 13.261 €. La quantitat per al curs vinent es sabrà un cop resoltes les sol·licituds. De moment hi ha una reserva pressupostària de 23.000 €.


Aquest dijous s’han iniciat els treballs d’enderroc de la casa situada al carrer Processó número 14.

L'edificació, amb superfície construïda d’uns 100m2, es trobava recolzada a la muralla medieval en el tram que envolta l'antic castell, on actualment s’hi ubiquen les dependències de l’Ajuntament de Llagostera.

"Viatges" del grup Sotrac, és una de les 50 cançons nominades a convertir-se en la cançó de l'estiu 2018. La iniciativa de Bonpreu-Esclat i Grup Enderrock busca quin serà el tema que més ens refrescarà a partir de la nit de Sant Joan i durant els mesos més calorosos de l'any. Podeu votar fins al dijous 20 de juny des d’aquí. El resultat es coneixerà l’endemà. Molta sort al grup llagosterenc.


Un grup de pares i mares s'han concentrat aquest divendres a la plaça Catalunya per reivindicar que l'Ajuntament de Llagostera mantingui la Llar d'Infants El Niu oberta durant el curs 2018/2019. La problemàtica ha vingut motivada després de saber-se que durant el període de preinscripcions al servei de Llar d'Infants municipal s'han acceptat 93 sol·licituds i que la Llar d’Infants El Carrilet, amb una capacitat per a 107 infants, serà suficient per acollir-los. L'alcalde Fermí Santamaria ha assegurat que "la prioritat de l'Ajuntament és garantir l’escolarització de tots els infants del municipi com cada any s'ha fet". En aquest sentit, l'Ajuntament de Llagostera ha publicat un comunicat on assegura que "l’escolarització de tots els infants preinscrits al servei de Llar d’Infants Municipal pel al curs 2018-2019 està garantit" i que "donada la creixent demanada dels serveis extres de la Llar d’Infants, com per exemple el menjador, l’Ajuntament de Llagostera està estudiant la possibilitat d’ampliar-ho per així poder cobrir el 100% de sol·licituds d’aquest servei, actualment fixat en 50 places. Santamaria també ha explicat que durant els propers dies es mantindran diverses reunions amb les famílies, responsables de l'AMPA i direcció de les Llars d'Infants per valorar la situació. En qualsevol cas, caldrà esperar el proper 15 de juny, quan finalitzi el procés definitiu de matriculació.
Dimecres, 13 Juny 2018 14:23

Reforma de l’escala del carrer Girona

Publicat per
Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma de l’escala que enllaça el carrer Girona i el carrer Alt de Girona.

L’any 2019 en el marc de les obres d’urbanització del nucli antic la modificació de la rasant del carrer Alt de Girona va provocar un desnivell important entre el carrer i el primer graó d’aquesta escala existent.

Per solucionar-ho, provisionalment, va col·locar-se una barana de protecció, tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler.

El cost de l’actuació és de 14.514,63 € i s'emmarca dins les actuacions urbanístiques del Pla de Barris que compten amb una subvenció del 75% per part de la Generalitat de Catalunya, segons ha informat l'Ajuntament.


ERC Llagostera farà públic el candidat que encapçalarà la seva llista a les properes eleccions municipals. L’acte de presentació tindrà lloc el divendres 15 de juny a la Sala polivalent del Centre Cultural Can Roig a les 20:30 h on hi participarà el president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià i el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Antoni Navarro.

Durant l’acte la formació política, farà balanç dels darrers 3 anys a l’Ajuntament.


L’Ajuntament de Llagostera ha arranjat la Travessera Sant Feliu amb un tractament de reg asfàltic. “Es tracta d’una actuació provisional mentre no es portin a terme les obres d’urbanització definitives, cosa que no es preveu en un termini curt de temps” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.

Es tracta d’un carrer pendent d’urbanitzar, però molt utilitzat pels veïns de la zona, que connecta el carrer Sant Feliu amb els carrers Lleó I, Costa Brava i Puig del General.

El fet que no estigui pavimentat provocava molts problemes en episodis de pluja per l’arrossegament de material, especialment cap al carrer Sant Feliu que recentment també s’ha arranjat dins les actuacions previstes en el Pla de Barris.

Els treballs van iniciar-se la setmana passada amb un cost de 19.707,875 € i han finalitzat aquest divendres, segons ha informat l'Ajuntament.


La barra solidària de la Festa Major de Llagostera ha permès destinar 4.000 euros a la delegació catalana de l’Associació Espanyola Contra al Càncer i la Fundació Oncolliga Girona. El regidor de Cultura, Josep Aliu i el regidor de joventut, Robert Montiel, han agraït la col·laboració de totes les persones i entitats que ho han fet possible.
Dissabte, 09 Juny 2018 08:12

Cap de setmana de Benvinguts a Pagès

Publicat per

Can Companyó Cat, l’empresa familiar que combina la tradició de les feines del camp amb les noves tecnologies per obtenir un oli d’oliva d'alta qualitat participa aquest cap de setmana al Benvinguts a Pagès 2018. La finca de Can Companyó està situada en els termes municipals de Llagostera i de Caldes de Malavella. L’accés a la finca és a través de la carretera comarcal C-35, en el punt quilomètric 94,5. El restaurant Slow Food Ca la Maria i la casa rural Can Serrà de Llagostera també hi participen oferint els seus serveis de restauració i allotjament, respectivament. Per a més informació podeu consultar el web http://benvingutsapages.cat