ELPOLLTV

Div10052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 19 Maig 2018 07:18

La Cuca Feliua surt del niu

Publicat per
Un any més la Cuca Feliua ha sortit del niu per celebrar la Festa Major de Llagostera. Acompanyada pels gegants de Llagostera, ha desfilat pels carrers envoltada de nens i nenes gràcies a l’Esplai Papu Tisores. La cercavila s’ha iniciat a la Plaça del Castell fins a la Plaça Catalunya on ha tingut lloc el pregó a càrrec de la Comissió de Festes de l’any 1999 i a la presentació dels nous Hereus Pubilles 2018.
Dissabte, 19 Maig 2018 07:08

Remei Boadas rep el premi Llagostera en Flor 2018

Publicat per
La llagosterenca Remei Boadas ha rebut el premi Llagostera en Flor 2018 pels seus anys de dedicació i implicació amb l’entitat Llagostera en Flor. L’acte de reconeixement ha tingut lloc aquest divendres a la tarda, a l’església Parroquial durant la inauguració del 28è Concurs- Exposició de flors, plantes i aparadors de la Festa Major.
Divendres, 18 Maig 2018 09:49

Tret de sortida a la Festa Major

Publicat per
Ahir es va donar el tret de sortida de la festa major i com cada any es fa amb el ball per a la gent gran. Durant la mitja part del ball, a més de repartir una copa de capa i un tall de coca per tothom també es donen els premis d’engalanament de carrers i de balcons.

Enguany el carrer que s’ha endut el premi de carrers ha estat el C/Hospital, amb els seus cucs fets amb CD. El segon premi ha estat per vanos arc iris del c/Consellers.

Com a novetat aquest any també hi ha hagut concurs d’engalanar balcons. I el premi ha estat per a la Isona i la Mariona Pareta que han decorat el seu balcó del c/Major. També s’ha fet un reconeixement al balcó de la Pilar Sancho al C/ Compte Guifre.

Ara si que ja podem dir que la Festa Major ja és aquí!

Dijous, 17 Maig 2018 12:42

La ‘Cuina de Festa Major’ encén els fogons

Publicat per
Coincidint amb la celebració de la Festa Major de Llagostera, prevista del 18 al 22 de maig, avui ha començat una nova edició de la Cuina de Festa Major, organitzada per l’Associació de Restaurants de Llagostera amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Un total de 8 restaurants ofereixen menús confeccionats amb plats i receptes tradicionals de les nostres festes amb productes naturals vinculats al territori.

Els restaurants que hi participen són: El Carril, Can Cassoles, Mas Roure, Ca la Maria, Cal Degollat, Ca l’Artau, la Taberna d’en Pou i Els Tinars.

La campanya gastronòmica s’allargarà fins al 27 de maig.


Emmarcat dins el pla d’accions del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Llagostera (PAES), aquest mes de maig es finalitzarà la instal·lació d’un punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics.

El punt estarà ubicat al centre del nucli urbà, concretament a la plaça Catalunya.

“Aquesta actuació s’ha endarrerit a causa del nou punt de subministrament elèctric que ha estat necessari ampliar per tal que el carregador funcionés correctament i amb totes les normes de seguretat garantides”, tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria.

El cost total de l’actuació ha estat de 15.279,42€, dels quals 3.000€ estan subvencionats per la Diputació de Girona a través del projecte “Del Pla a l’Acció”.

El punt de càrrega que s’instal·larà és del tipus “semi-ràpid”, tal i com ha explicat la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Nuria Parés.

El seu funcionament serà d’accés lliure i gratuït per aquella gent que disposi de vehicle elèctric i disposi de la targeta corresponen per accedir al punt de càrrega.

L’actuació se suma a les accions de foment de l’ús del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible impulsades per l’Ajuntament de Llagostera.

A finals de l’any passat es va instal·lar un altre punt de recàrrega per a ús del vehicle elèctric que l'Ajuntament estrenarà aquest estiu.


L’experiència científica i social del Mas Roig II de Llagostera, ha format part de la programació del Pint of Science dedicada a la sostenibilitat i al medi ambient, que ha tingut lloc aquest dilluns a la cafeteria Un Sol Món de Girona.

Els participants han explorat, de la mà del Dr Francesc Sureda, com hauria de ser l’educació per afavorir l’adveniment d’un món més sostenible, amb l’experiència del Mas Roig II on, des de fa molts anys, s’estan aplicant els criteris d’autosuficiència i sostenibilitat de forma pionera.

El Pint of Science té com a objectiu oferir xerrades interessants i divertides, sobre les darreres investigacions científiques, en un format accessible al públic, en un bar. Es tracta d'una organització sense finalitats de lucre, dirigida per voluntaris, i que va ser creada per una comunitat d'investigadors de postgrau i postdoctorals l’any 2012. El festival es celebra anualment durant tres dies simultàniament en bars de tot el món. A Girona, l’entitat AstroGirona n’és l’organitzadora. Per a més informació podeu consultar el seu web.


Dimecres, 16 Maig 2018 22:56

Una cinquantena de llagosterencs a la Marxa Nòrdica

Publicat per
Una cinquantena de persones han participat a la Marxa Nòrdica organitzada pel Centre d’Atenció primària de Llagostera amb la col·laboració de l’Àrea de Salut de l’Ajuntament de Llagostera, Can Madí i Nordic Walking Girona. La sortida ha tingut lloc des de la Parc de l’Estació fins a Cassà de la Selva seguint el carril bici.

El Nordic Walking o la Marxa Nòrdica és una manera de caminar on s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos.

Es tracta de caminar impulsant-nos amb dos bastons, uns bastons dissenyats especialment per aquesta modalitat esportiva, simulant l'acció de l'esquí de fons.

Amb una bona tècnica, el resultat és un moviment natural que actua de forma suau però molt efectiva en tot el nostre organisme, aportant-nos múltiples beneficis tan a nivell de salut com de millora de la nostra condició física.

Més de 50 estudis desenvolupats per investigadors científics, a nivell internacional, demostren els efectes positius de la marxa nòrdica, convertint-la en una activitat esportiva apta per a tothom, independentment de l'edat i de la condició física.


Dimecres, 16 Maig 2018 22:41

El Butlletí ja és aquí

Publicat per
S'ha fet esperar però amb l'arribada de la Festa Major, el primer número de la 5a etapa d'El Butlletí ja es pot adquirir als diferents punts de venda! On pots trobar-lo? A qualsevol d'aquests establiments: Llibreria Sureda, Can Madí, Pub Modoni, Swing Cafè i Casino Llagosterenc. Què hi trobaràs? Doncs arriba ple de novetats: ni més ni menys que 154 pàgines relacionades amb Llagostera, la primera editorial del nou col·lectiu de coordinació, entrevistes als representats dels grups polítics a l'Ajuntament, un reportatge amb perspectiva sobre el "procés" al municipi, patrimoni humà, patrimoni històric (amb un equip de col·laboradors gestiona des de l'Arxiu Municipal), patrimoni paisatgístic, articles d'opinió, l'obra guanyadora del XXIIIè Concurs Literari de Sant Jordi en la categoria d'adults, un conte infantil i moltes altres coses. A quin preu? Es manté el cost de l'anterior etapa: te'l pots emportar per només 3,5€! Afanya't a comprar-lo o et quedaràs sense!

Bona lectura i bona Festa Major!

El col·lectiu de coordinació d'El Butlletí


Dimecres, 16 Maig 2018 12:53

"Ni presó ni exili, us volem a casa"

Publicat per
Sota el lema "Ni presó ni exili, us volem a casa", Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana promouen concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya, aquest dimecres 16 de maig a les 19:30h.

El mal temps no va impedir celebrar diumenge, la novena edició de la trobada de cotxes clàssics organitzada per l'entitat Lacustària Clàssics. Un centenar de vehicles han participat a la concentració que ha tingut lloc al Passeig Pompeu Fabra, on s'han pogut veure diversos models, entre ells els mítics 600, els Minis, els Escarabats, els Golfs, els Renaults 5 i els Citroëns 2 cavalls, entre d'altres. Tots ells han fet una sortida per la carretera de Sant Grau, fins a Tossa de Mar. Podeu veure una galeria de fotografies des d'aquest enllaç


Fotos: Vicenç Lòpez / Carlos Roca / Lacustària Clàssics