ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous, 26 abril 2018 11:12

Llagostera condemna els atacs als CDR

Publicat per

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha manifestat unànimement condemnar els atacs i la criminalització als membres dels CDR de Catalunya. En un ple extraordinari celebrat ahir al vespre on es va llegir un manifest, tots els grups amb representació municipal també van denunciar la situació d'empresonament i exili en què es troben els representats polítics i de la societat civil, Òmnium Cultural i l’ANC. La sala de Plens va quedar petita. El Ple va finalitzar amb un llarg i emotiu aplaudiment massiu. Podeu llegir el manifest, signat pel CDR Llagostera, des d'aquí.

Dijous, 26 abril 2018 09:50

Nova edició de Matins d'Art a Llagostera

Publicat per

Un any més l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol i COCU organitzen una nova edició dels Matins d’Art. Una activitat adreçada a nens i nenes que vol desenvolupar la creativitat per mitjà de l’experimentació de diferents disciplines artístiques. Matins d’Art es durà a terme del 25 de juny al 31 de juliol i del 3 al 7 de setembre de 2018. Les inscripcions es poden fer online fins al 13 de maig des d’aquest enllaç.


El consistori ha rebut el segell Infoparticipa amb el 100% de compliment dels 52 indicadors que avaluen la qualitat de la informació que es publica des del web municipal www.llagostera.cat.

Llagostera és juntament amb Cassà de la Selva, un dels dos únics municipis de la província de Girona que ha rebut el segell amb el compliment del 100% dels indicadors dels 19 municipis que l'han rebut a tot Catalunya.

L'acte de lliurament ha tingut lloc aquesta dimecres a la tarda a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria ha recollit el segell.

Tot i que l'Ajuntament de Llagostera ha rebut cada any la distinció del Segell Infoparticipa aquesta és la tercera vegada que ho fa amb un 100% dels indicadors complerts.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.


Amb el text de ficció, “D’un blau de plata”, Maria Dolors Portas Sesé ha guanyat el primer premi del XXIII Concurs literari de Sant Jordi de Llagostera, dotat en 600 euros i organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc dilluns a la tarda on també van lliurar-se els premis de les categories juvenils i infantils, així com els premis del 17è concurs de punts de llibre i del primer concurs de poesia visual.

La llista de guanyadors es pot consultar des del web llagostera.cat on també es poden llegir els treballs guanyadors.


Dimarts, 17 abril 2018 15:36

EDU mestre de l'art de viure

Publicat per
Unes 300 persones entre amics, companys de feina i familiars han omplert el teatre i el bar del Casino Llagosterenc per assistir a la presentació del llibre "Edu mestre de l'art de viure". El llibre ha estat finançat amb les aportacions dels mecenes que han participat en el Verkami "La cadira invisible". El trobareu a la Llibreria Sureda.

Divendres, 13 abril 2018 07:37

Nova edició de la TrailWalker

Publicat per
Llagostera acull aquest cap de setmana el pas de la TrailWalker organitzada per Oxfam Intermón. Un total de 40 voluntaris llagosterencs donaran suport logístic als participants de la cursa solidària, durant tot el cap de setmana. La Trailwalker és un desafiament esportiu que consisteix a recórrer 100 km des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols en un màxim de 32 hores, seguin el traçat de la Via Verda. No és una cursa de relleus ni cal fer-la corrents, ja que es pot completar caminant. L'important és que els quatre membres de l'equip han de començar i acabar junts. Cada equip participant ha fet una aportació mínima de 1.500 euros que es destinen a projectes solidaris de l’ONG arreu del món.
Llagostera acollirà el dissabte 12 de maig la primera edició del festival Espurnes, un nou festival organitzat conjuntament pel grup llagosterenc Sotrac i la revista musical La Tornada que vol convertir-se en un aparador musical i artístic. Durant 12 hores, el Parc de l’Estació viurà concerts, tallers, circ i activitats per a tota la família, que es completaran amb una àmplia oferta de food trucks.

Amb una clara voluntat d’esdevenir un punt de trobada, l’Espurnes neix per quedar-se, amb un format únic que el diferencia de la resta de cites en el frenètic calendari festivaler gironí. Una proposta diürna, adaptada a tots els públics, gratuïta i de proximitat, amb concerts pensats per gaudir-los sense aglomeracions. Un festival de butxaca en què els artistes es presentaran amb espectacles acústics i propers a l’espectador. Un festival obert, ampli i on poder passar el dia acompanyat de música. Una cita imprescindible per donar la benvinguda al bon temps i celebrar que arriba l’estiu.

El Festival començarà al matí amb el concert vermut del cantautor Cesk Freixas, un dels grans exponents de la cançó compromesa a Catalunya. El tram inicial de festival estarà marcat també pel circ amb els espectacles itinerants Tri-Circ del Cirquet Confeti i Malabaret, de la Cia Circolate. Tot això sumat a una cercavila gegantera i diversos tallers pels més petits.

A la tarda, el protagonisme el prendrà decididament la música amb una desena d’actuacions des de les tres del migdia i fins les onze de la nit que es distribuiran en dos escenaris simultanis. Encapçalaran el cartell els bisbalencs Mazoni i Miquel Abras, així com La Folie, flamants guanyadors del premi Enderrock a millor artista revelació del 2017 per la crítica. Menció especial també l’espectacle que unirà el cantautor sevillà Fran Mariscal amb el maresmenc Ferran Exceso, que oferiran una de les úniques actuacions conjuntes a Catalunya.

El festival, però, vol ser també altaveu per aquelles propostes km0 imprescindibles. Noms com Rusó Sala, David Mauricio, Paula Grande o Eduard Boada, a més dels propi grup organitzador, Sotrac, que convertiran el Festival Espurnes en el millor aparador per gaudir de les propostes gironines més interessants del moment.

La presentació ha tingut lloc aquest migdia a la Dipuatció de Girona, on hi han assistit els organitzadors, l'alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.


El genet del Centre d'Equitació Cavall de Mar va ser un dels 128 esportistes premiats a la 4ª edició de la Gala de les Joves Promeses de Girona.

Un total de 128 esportistes d'entre 14 i 18 anys d'una vintena de disciplines diferents va rebre dilluns passat el reconeixement de la Secretaria General de l'Esport de Girona pels seus èxits en competicions autonòmiques, nacionals i internacionals a la temporada anterior. Entre els premiats en la modalitat d'hípica, es va guardonar al llagosterenc Guillem Ferrer per la medalla de bronze aconseguida amb la selecció de Catalunya per equips al darrer Campionat d'Espanya de T.R.E.C (Tècnica de Rutes exteriors de Competició) celebrat a Cantabria.

Ferrer, de 15 anys, és genet del Centre d'Equitació Cavall de Mar (Llagostera), i anteriorment ja s'havia penjat una altra medalla en aquesta mateixa prova en la disciplina individual. El T.R.E.C consta de tres exercicis dins de la competició, una d'orientació en la que els genets i/o amazones han de completar un recorregut a cavall amb l'única ajuda d'una brúixola, una segona de tècnica en la forma de muntar i una última en la que han de superar un circuit d'obstacles que simulen el medi natural. L'entrenadora del centre, Marta Planella recorda que "en aquella prova el Guillem i la resta de participants van haver de fer front a unes condicions meteorològiques molt adverses, el que encara fa que tingui més mèrit".

El Guillem Ferrer i el seu cavall Totem d'Or no són la primera parella destacada al planter del CE Cavall de Mar que en edicions anteriors havia aconseguit bons resultats amb l'amazona llagosterenca Gemma Miquel, també en competicions d'àmbit estatal. Més enllà dels èxits, Marta Planella realça la manera com s'han obtingut aquests podis. "Per nosaltres és important que facin una bona feina, si és amb un podi ho celebrem, però si no ho celebrem igual, busquem el bon fer i la connexió amb el cavall" diu.

Planella assegura que "són nois/es que s'entrenen tres o quatre dies per setmana, treballen orientació amb bicicleta i a peu, i també fan molta feina des de l'aspecte més psicològic. És important per evitar frustracions i reforçar la fortalesa mental". En aquest sentit considera que reconeixements com els que va rebre Guillem Ferrer en la Gala de les Joves Promeses són vitals. "Els dona molta força i se senten recolzats, és súper positiu que vegin recompensat l'esforç que fan. Són adolescents i es sacrifiquen per millorar mentre podrien estar amb els amics".

Actualment el Cavall de Mar és un dels centres d'equitació de referència d'aquesta disciplina, i compta amb una setantena de nens/nenes de diverses edats dels quals únicament competeixen una quinzena esportistes que ara s'emmirallaran en figures com el Guillem o la Gemma.

Una nova etapa

Sense temps per descansar Guillem Ferrer tornarà a centrar-se ràpidament en els entrenaments abans pensant en la Lliga Catalana i el Campionat de Catalunya que es farà a al Centre d'Hípica Comnemara (Figueres) al mes de maig. Posteriorment vindran el Campionat d'Espanya a Madrid, on el llagosterenc podria classificar-se per primera vegada per anar a l'Europeu de categoria cadet. Ferrer haurà de tot amb un nou company de viatge, ja que aquesta temporada ha canviat de 'parella' esportiva. A partir d'ara muntarà a una euga anomenada Jacaranda.

La llagosterenca Montse Serrano Caballero, és l’autora del cartell de la 63a edició de Girona, Temps de Flors, que tindrà lloc del 12 al 20 de maig. L’autora del disseny és alumna del segon curs de batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés de Girona.

La jove dissenyadora ha explicat que ha volgut representar “l’essència de Girona, d’una forma simple, amb els colors més representatius tant de les cases de l’Onyar com dels ponts”. El cartell incorpora també una flor al rosetó de la façana de la Catedral.


Fermí Santamaria no es presentarà com a cap de llista a les properes eleccions municipals, previstes pel maig del 2019. Tot i sentir-se “amb energia i satisfet de la feina feta”, Santamaria ha explicat que després de 12 anys com alcalde i a les portes de la jubilació arriba el moment de plantejar-se moltes coses, en especial “donar pas a nova gent i recuperar temps per dedicar-lo a la família”.

Santamaria és alcalde de Llagostera des de l’any 2007, quan va presentar-se per primera vegada encapçalant la llista de CiU. En aquella ocasió, amb 6 regidors, va necessitar pactar amb el grup d’Independents per Llagostera, encapçalat per Eduard Galobardes, per poder formar una majoria que li permetés governar. Quatre anys més tard, Santamaria torna a encapçalar la llista de CiU i arrasa a les eleccions del 2011, aconseguint 11 regidors dels 13 que conformen el plenari municipal. El Partit dels Socialistes queda sense representació municipal i ERC i Alternativa per Llagostera queden relegats amb un sol regidor cadascú a l’oposició. L’any 2015 Santamaria repeteix d’alcaldable amb 9 regidors i Santamaria combina la tasca d’alcalde amb la tercera vicepresidència de la Diputació de Girona.

Amb l’anunci de Santamaria, el PdeCat de Llagostera inicia el procés de primàries per escollir el nou candidat o la nova candidata.