ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 02 Març 2018 15:52

Mercat de la R al Passeig Pompeu Fabra

Publicat per
Aquest dissabte 3 de març tindrà lloc una nova edició del Mercat de la R. El Mercat, impulsat per l'entitat Llagostera Solidària amb el suport de l'Ajuntament, es podrà visitar de 9 a 14 h, al Passeig Pompeu Fabra, on s'hi podrà comprar i intercanviar tota mena d'objectes de segona mà.
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat, una modificació de crèdit per un import total de 120.125,45 € per destinar-los a crear un parc d’habitatges socials.

Aquest partida prové de la venda d'unes parcel·les venudes l’any 2015 i 2016 que formaven part de patrimoni municipal del sòl de l’Ajuntament de Llagostera.

El regidor d’hisenda Ramon Soler ha explicat que amb aquesta aprovació es complia amb el compromís establert en l’aprovació del pressupost 2018 i que “es posa la primera pedra per disposar d’un parc d’habitatges per destinar-los a finalitats socials”.

Tots els grups amb representació municipal (PdeCat, ERC i AxLL) han destacat la importància de poder començar a adquirir habitatges fent ús del dret de retracte sobre els habitatges procedents d’execucions hipotecàries.

Soler va remarcar que el problema de l’habitatge és una prioritat de govern perquè afecta a moltes capes de la societat i que s’ha d’evitar fer-ne un ús polític i no crear falses expectatives: “Hem de ser realistes. Encara que ens agradaria, els ajuntaments no tenim una vareta màgica per solucionar, nosaltres sols, problemes greus com les diferències socioeconòmiques, l’atur o el problema de l’habitatge. Cal que la resta d’administracions s’hi impliquin i facilitin els recursos que calen per fer-hi front.”


Dimecres, 28 Febrer 2018 19:49

Protecció Civil desactiva el Pla Neucat

Publicat per
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha desactivat el Pla Neucat. Amb la progressiva millora de les condicions meteorològiques i de mobilitat, l'Ajuntamemt de Llagostera ha confirmat que demà dijous, tots els centres educatius del municipi obriran amb absoluta normalitat.

Els alumnes de l’Institut de Llagostera es beneficiaran durant el mes de març del programa engegat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social La Caixa “La premsa a les escoles”. L’objectiu principal del programa és aconseguir que els mateixos estudiants arribin a la conclusió que estar informat és bàsic i que cal fer-ho, a més, a través de diferents mitjans per tal de comparar punts de vista i fer-se una idea pròpia de l’actualitat. Dues periodistes col·legiades de la demarcació de Girona faran una xerrada pels alumnes d’ESO i Batxillerat on explicaran la funció social dels mitjans de comunicació i buscaran desenvolupar l’esperit crític i les reflexions dels estudiants.

La valoració de la campanya “La premsa a les escoles” és, any rere any, molt positiva. L’any passat, els centres gironins que hi van participar van valorar la iniciativa amb una mitjana de notable, i els col·legiats que van oferir les xerrades van considerar-les com una experiència molt enriquidora.

Un total de 450 alumnes de les comarques gironines es beneficiaran de la campanya dels a centres de Camprodon, Besalú, Arbúcies, Banyoles, Castelló d’Empúries, Salt, Tossa de Mar i Caldes de Malavella.


Dimecres, 28 Febrer 2018 15:08

La neu emblanquina Llagostera

Publicat per
Les previsions meteorològiques s’han complert i la neu ha fet acte de presència a gran part del territori català. Llagostera no ha estat cap excepció hi ha quedat completament emblanquinada des de primera hora del matí. La neu ha quallat en parcs i jardins, veïnats i urbanitzacions sense ocasionar problemes de mobilitat. Es preveu que la neu doni pas a la pluja durant les properes hores.
Dimecres, 28 Febrer 2018 12:50

Segueix nevant a Llagostera

Publicat per
La neu segueix caient a Llagostera, tot i que a partir del migdia ha perdut intensitat. La neu ha agafat a les teulades, parcs, jardins i sobretot als camps, veïnats i urbanitzacions del municipi. La Brigada Municipal ha escampat sal pels carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona per evitar plaques de gel. L’Ajuntament ha confirmat que tots els centres educatius romandran tancats fins demà. Les previsions meteorològiques apunten a una pujada de la temperatura a partir d’aquesta tarda fent pujar considerablement la cota de neu i donant pas a precipitacions en forma de pluja.
Dimecres, 28 Febrer 2018 09:05

Comença a nevar a Llagostera

Publicat per
Tot i que molts llagosterencs s’esperaven llevar-se a primera hora amb els carrers i camps enfarinats, no ha estat fins passades les 8 del matí que ha començat a nevar a Llagostera. Com a mesura preventiva i d’acord amb les direccions dels centres educatius de Llagostera avui, dimecres 28 de febrer, tots els centres educatius del municipi romandran tancats.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat l’alerta del pla NEUCAT per la possibilitat de nevades a qualsevol cota de les comarques catalanes. Les autoritats demanen extremar les precaucions sobretot pel que fa a la mobilitat. En aquest sentit es recomana informar-se de les possibles afectacions que es puguin produir a les carreteres.


Demà dimecres, tots els centres educatius de Llagostera romandran tancats, a l’espera de l’evolució de les condicions meteorològiques. La decisió s’ha pres d’acord amb les direccions dels centres escolars i l’Ajuntament de Llagostera atenent als avisos de Protecció Civil i a l’anunci de la suspensió del servei de transport escolar a tot el territori català.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté activada l’alerta del pla d’emergències per nevades NEUCAT davant el front de nevades que es preveu pugui afectar demà gran part del país. L’alcalde, Fermí Santamaria, ha explicat que per part de l’Ajuntament s’han pres totes les mesures per intentar minimitzar els efectes de la possible nevada. En aquest sentit s’han revistat i preparat diversos grups electrògens per garantir el subministrament elèctric a les dependències de la Policia Local, CAP, Residència Josep Baulida i Pavelló Municipal. Així mateix la Brigada Municipal té a punt sal i maquinària per poder garantir la mobilitat al nucli urbà i els accessos a les urbanitzacions.


Dimarts, 27 Febrer 2018 17:46

Ha mort Josefa Boix Bel de 89 anys

Publicat per
Ha mort Josefa Boix Bel de 89 anys, vídua de Tomàs Balcells Cambralla. Les seves filles i la resta de familiars us conviden a l’acte de comiat a la sala de vetlla número 2 del Tanatori de Llagostera, el dia 28 de febrer a partir de les 4 de la tarda i fins a les 8 del vespre.
Dimarts, 27 Febrer 2018 07:43

Protecció Civil manté l'alerta del NEUCAT

Publicat per

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla d’emergències per nevades NEUCAT davant un nou episodi de nevades generalitzades, que arribaran segons la previsió a cotes baixes. Ahir al vespre, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va convocar una reunió de coordinació amb la Policia Local, la brigada municipal, l’ADF, la Creu Roja i Serveis Socials per avaluar les afectacions que la nevada pugui tenir a Llagostera. Des del web municipal, s'han publicat diversos avisos i consells de seguretat a tenir en compte. Podeu accedir-hi des d'aquí.