ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Llagostera ha celebrat aquest diumenge la rua de carnaval on hi han participat un total de 37 carrosses. Entre els participants hi havia colles de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Palamós, Salt, Santa Cristina, Caldes de Malavella, Vidreres i Tossa de Mar. El porró que no pari i No hi som per festes han estat els encarregats de tancar la rua en representació de Llagostera.
Diumenge, 18 Febrer 2018 09:27

Sisena edició de la Marató de les Vies Verdes

Publicat per
Aquest diumenge al matí ha tingut lloc la sisena edició de Marató de les Vies Verdes seguint el traçat del Carrilet, des de Girona fins a Platja d’Aro. Els participants han pogut escollir entre 4 recorreguts: 42km des de Girona, 30km des de Cassà de la Selva, 21km des de Llagostera i 10km des de Santa Cristina d’Aro. Aquest ha estat el moment de la sortida des de Llagostera on hi ha participat el veterà llagosterenc Ramon Gurnés, coincidint amb el dia del seu 77 aniversari. Per molts anys!

L’Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera, amb el projecte “Ampliem les nostres eines” és una de les tres escoles catalanes finalistes en l’edició d’enguany dels Mobile Learning Awards, en la modalitat d'Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el proper 1 de març dins del marc de la jornada "Changing Education Together" del Mobile World Congress de Barcelona.

Per a més informació podeu consultar la resta de finalistes i projectes des d’aquí.


Divendres, 16 Febrer 2018 16:47

Joan Roura nominat als premis Carles Rahola 2018

Publicat per
Joan Roura, autor del documental “Eugeni Gurnés, sumari obert”, està nominat en la categoria de millor treball informatiu, dels premis Carles Rahola 2018, convocats per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació.

El jurat dels premis n’ha destacat la recerca audiovisual i històrica que complementa la tasca de la família llagosterenca per la recuperació de la memòria d’Eugeni Gurnés Bou.

Eugeni Gurnés va ser alcalde de Llagostera i va morir afusellat pel règim franquista, el 7 de maig 1943 a Girona.


El creador de Radio Tele Taxi, Justo Molinero i l'alcalde Llagostera, Fermí Santamaria, han compartit una conversa carregada de records, anècdotes i emocions. L'acte, titulat "la ràdio sobre rodes", conduït per la periodista M. Teresa García Campos, ha tingut lloc, aquest dimecres al vespre, a l'auditori gran de la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Tots dos s'han mostrat convençuts del poder i de la influència de la ràdio i van augurar-li un llarg futur, tot i les dificultats per sobreviure. L'acte, organitzat per la delegació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona forma part de la VI Setmana dels Rahola.
Divendres, 16 Febrer 2018 16:03

Sotrac participa al cicle Aprendre a emprendre

Publicat per
Els alumnes de 3r d’ESO de l’institut de Llagostera que cursen l’optativa d’Emprenedoria han assistit a la xerrada que el grup de música Sotrac ha fet a la Casa de les Vídues, dins el marc del cicle Aprendre a emprendre. Artur Comas i Helena Tamayo, membres del grup de pop rock català que a l’octubre va publicar el seu primer disc titulat Sota el roure, han començat explicant breument els orígens i la història del grup i després han continuant desgranant amb detall quin ha estat el procés que han seguit per aconseguir editar un disc i treure’l a la venda.

El cicle de xerrades Aprendre a emprendre és una iniciativa engegada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Llagostera.

L’objectiu de les conferències és que joves emprenedors del municipi expliquin les seves experiències als estudiants de l’institut. Al mes de novembre ja es va portar a terme una sessió doble per als alumnes de 4t d’ESO. En aquesta ocasió, Sergi Miquel (Secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya i Diputat al Congrés ) i Eduard Díaz (creador de la pàgina web ActualAPP, on es pot trobar tot tipus d’informació relacionada amb smartphomes, gadgets i apps, tant per a Android com per a ¡OS), van ser els encarregats d’exposar les seves experiències.


L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria i el president del grup Tele Taxi, Justo Molinero, compartiran conversa sobre els seus orígens, la comunicació i qualsevol altre tema que sorgeixi. La conversa, batejada amb el nom de “La ràdio sobre rodes”, s’emmarca dins la programació de la Setmana Rahola amb l’objectiu de potenciar els Premis Carles Rahola, que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

La periodista M. Teresa Garcia Campos, serà l’encarregada de conduir el col·loqui. L’acte tindrà lloc aquest dimecres, 14 de febrer a les 18 h, a l’Auditori Gran de la Biblioteca Carles Rahola.


Dilluns, 12 Febrer 2018 18:33

Nova edició de la Marató de les Vies Verdes

Publicat per

Aquest proper diumenge 18 de febrer, tindrà lloc una nova edició de la Marató de les Vies Verdes recorrent el traçat del Carrilet, des de Girona fins a Platja d’Aro. Els participants poden escollir entre 4 recorreguts: 42km des de Girona, 30km des de Cassà de la Selva, 21km des de Llagostera i 10km des de Santa Cristina d’Aro.

La sortida tindrà lloc de forma simultània a les 9 del matí des de les 4 poblacions gavarrenques. Per a més informació i inscripcions podeu accedir al web dels organitzadors. 


Dijous, 08 Febrer 2018 10:11

Nevada a Llagostera

Publicat per
Llagostera s’ha llevat aquest matí amb els teulats emblanquinats per una feble nevada que ha començat pels volts de les 7 i s’ha intensificat a mig matí deixant un paisatge ben enfarinat. La neu ha agafat sobretot a les teulades del nucli urbà i als camps dels veïnats i urbanitzacions de Llagostera deixant unes estampes de postal ben hivernals. De moment no s’han produït afectacions a les carreteres. Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del pla Neucat i les autoritats recomanen informar-se de l’estat de les carreteres abans d’iniciar qualsevol desplaçament.

El Consell Comarcal del Gironès i 14 ajuntaments del Gironès, entre ells Llagostera, han presentat la tercera edició de "Al Gironès, llegim!. La presentació ha anat a càrrec de Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès i els representants municipals dels municipis participants.

Segons Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, seran tres mesos on al Gironès es llegirà més. Roca ha indicat que "aquest programa vol fomentar la lectura arreu de la comarca en diferents activitats i a diversos emplaçaments, però sempre amb un denominador comú, el llibre i la lectura".

Segons Roca "es tracta d'un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura, ja que permetrà a tots els lectors conèixer els diferents municipis a partir d'activitats relacionades amb la lectura. Un vermut amb un llibre o llegir en un bosc de llibres, són moltes de les activitats que proposa el programa "Al Gironès, llegim!.

Per a més informació podeu consultar el web www.algironesllegim.com