ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 07 Novembre 2017 08:05

Aprendre a emprendre amb Sergi Miquel i Eduard Díaz

Publicat per
Els alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Llagostera han participat aquest dilluns, en el projecte que s’ha batejat amb el nom d’Aprendre a emprendre. Es tracta d’apropar als joves del municipi casos i experiències emprenedores de llagosterencs que han obtingut èxit en el seu àmbit professional. En aquesta ocasió els ponents han estat el jove diputat del Pdecat Sergi Miquel, que ha explicat la seva experiència en l’àmbit polític i el llagosterenc Eduard Díaz creador de la pàgina web Actualapp. La trobada ha tingut lloc a l’Espai Jove Ca la Viudi.

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa un any més una crida per aconseguir al voltant de 4.500 voluntaris per cobrir els prop de 400 punts de recollida de menjar que hi haurà a la demarcació durant el Gran Recapte d’aliments 2017 que se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre. Durant aquesta edició, que porta per lema Tones de voluntat, l’objectiu principal és recollir aliments nutritius de llarga durada com llet, oli i conserves de peix i verdura, i també farina i sucre.

Totes aquelles persones que vulguin fer de voluntàries o coordinadores s’han d’inscriure a través del web http://www.bancdelsalimentsgirona.org/, on a través d’un formulari podran triar el punt de recollida i el torn més adient a la disponibilitat de cadascú. També poden escollir si en comptes de fer de voluntari en algun supermercat o botiga prefereixen anar al magatzem del Banc dels Aliments a Girona per ajudar en la classificació del menjar recollit divendres, dissabte o dilluns 4.


Dilluns, 06 Novembre 2017 15:05

Dinar dels nascuts l’any 1943

Publicat per

Aquest cap de setmana llagosterencs nascuts l’any 1943 han celebrat el seu 74è aniversari al restaurant Siloc de Quart. 


El proper dissabte 11 de novembre a les 17h Òmnium Cultural i l’ANC han organitzat una manifestació a la ciutat de Barcelona per reclamar la llibertat dels seus líders i dels 8 consellers cessats del govern de Carles Puigdemont.

Llagostera per la Independència organitza dos autobusos per a anar fins a Barcelona que sortiran del davant de la Policia Local a les 14h.
Els tiquets es poden adquirir a la Llibreria Sureda per 10€. 


“Ens ho poden prendre tot, però mai no ens hem de deixar prendre la pau, el civisme, la dignitat. Com a creients i com a catalans”. Aquestes paraules van ser pronunciades pel pare Bernabé Dalmau en l’Eucaristia de diumenge passat a Montserrat.

Vivim uns dies, unes setmanes, de desencís en el nostre país. I no podem girar l’esquena com si no passés res. No podem i no volem, perquè estan en joc drets fonamentals i la dignitat de les persones i del país.

I el nostre cor està trasbalsat. La situació del moment present ens indigna i ens costa trobar la pau interior i la serenor. El nostre bisbe Francesc en una nota que va fer arribar divendres a les parròquies diu això: “En aquest moment crític que està vivint el nostre país, fem una crida a que es respectin els drets fonamentals de les persones i de les institucions”. I fa una invitació a la pregària, “per demanar, una i altra vegada, que la pau regni en tots els racons de casa nostra i per les persones que per les seves conviccions es veuen allunyades de les seves llars”.

No és fàcil, avui, una paraula d’encoratjament, davant el desencís que es respira. Vivim el dia a dia amb preocupació. Més que mai cal esforçar-nos per mantenir la serenor. Una serenor que es fa difícil quan alguns dirigents socials i polítics han resultat humiliats i privats de llibertat.

El pare Bernabé afegia que, “Tinguem les conviccions polítiques que tinguem, ¿qui de nosaltres, cristians, no ha sentit alhora esglai i misericòrdia per les persones víctimes de càrregues policials, pels empresonats, per la gent que ha vist que les amenaces esdevenen objecte de venjança?”.

I continuava dient que la nostra gent és pacífica i vol continuar essent-ho. Fa anys que ho mostra als carrers i opta per la no violència. Moltes persones, sense ser creients, també farien seva la recomanació dels nostres bisbes, el passat mes de maig, “a afirmar la realitat nacional de Catalunya i a reclamar de tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa que conforma el nostre tarannà més característic...,[a reclamar] el camí del diàleg i l'entesa entre totes les parts interessades a fi d'assolir solucions justes i estables, que fomentin la solidaritat i la fraternitat”.

I afegien els bisbes, “Creiem humilment que convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional”. Aquesta singularitat ha estat ara menyspreada.

Com a cristians, amb quines eines hem de treballar en el futur?

Es redueixen a una: per molt que ens costi, ens hem d'esforçar per treure del cor de cadascú tota rancúnia i odi, i practicar el doble manament d'estimar Déu i el proïsme, com escoltàvem a l’evangeli de diumenge passat.

Són vàlides les paraules del bisbe Francesc en l’homilia de la festa de Sant Narcís de diumenge passat, a la basílica de St. Feliu de Girona: “En aquests moments estem convidats a esdevenir constructors de reconciliació, de pau i de convivència amb molta serenor. En situacions de conflictes i de tensions, el perill és tergiversar la veritat, convertir en enemics els qui són diferents, limitar la llibertat i altres drets. Cal esdevenir factors de convivència, sense renunciar a les legítimes aspiracions, però emmarcant-les en la negociació, perquè els conflictes se superen amb acords”.

I acabo amb les paraules del pare Bernabé del començament: “Ens ho poden prendre tot, però mai no ens hem de deixar prendre la pau, el civisme, la dignitat”.

Enric Plantés Rector de la Parròquia de Llagostera

Dissabte, 04 Novembre 2017 07:55

Noe Gaya exposa la seva pintura a Llagostera

Publicat per
Aquest divendres al vespre ha quedat inaugurada l’exposició de pintura de Noe Gaya a Llagostera. L’exposició es podrà visitar del 4 al 19 de novembre, tots els dissabtes, diumenges i dies festius d‘11 a 14h a la sala d’exposicions del local social de La Caixa. Noe Gaya és una noia de l’Espluga de Francolí, que l’any 2000 va patir un greu accident de cotxe que li va provocar una paràlisi gairebé total. Les seves ganes de viure i de tirar endavant l’han portat a pintar i a escriure el llibre “El camí de la Papallona, amb la voluntat d’ajudar a d’altres persones que passen per situacions difícils i sobretot, per fer-nos veure que cal relativitzar els problemes i ser feliços davant la vida.
Dissabte, 04 Novembre 2017 07:13

El Centre de Recursos Tecnològics obre les portes

Publicat per

Emmarcat dins el projecte Llagostera 3.0, aquest dissabte obrirà les portes el Centre de Recursos Tecnològics ubicat a l’Espai Cultural de la Casa de les Vídues. Per equipar aquest nou espai a disposició de tots els llagosterencs, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Editorial Vicens Vives i LEGO Education ROBOTIX que oferiran diverses sessions formatives obertes al públic en general, amb la finalitat de mostrar el funcionament i les possibilitats dels robots dins i fora de les aules.

“El Centre de Recursos Tecnològics estarà obert a alumnes i families, per tal de poder ampliar i/o perfeccionar els coneixements adquirits als centres educatius amb l’objectiu de trencar la dificultat d’accés a la tecnologia, ja sigui per motius de formació o econòmics”, tal i com ha explicat el regidor Ramon Soler. En aquest sentit Soler ha volgut destacar que aquest nou equipament “neix amb la voluntat de ser un element de cohesió social, oferint formació i facilitant l’accés de tothom a la tecnologia, especialment a famílies amb dificultats econòmiques, que tindran al seu abast material tecnològic de primer nivell”. El centre estarà obert els divendres de 17 a 20 h i els dissabtes de 10 a 13:30 i de 16 a 19:30. L’accés és lliure i gratuït a partir dels 5 anys. Els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult. Podeu consultar la programació dels cursos des d’aquí.


El llagosterenc Josep Pi, participarà al Campionat de Catalunya de caça menor amb gos, que tindrà lloc al municipi de Pinell del Brai a les Terres de l'Ebre, el proper 11 de novembre. Pi, s’ha assegurat la participació després de classificar-se en segona posició en el Campionat provincial celebrat el passat cap de setmana a Blanes.
Divendres, 03 Novembre 2017 10:26

Amb el Govern legítim de Catalunya

Publicat per

El Govern de Catalunya ha ingressat a la presó en compliment d'un procés judicial en què se l'acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics de la nostra història. A més d'aquest empresonament preventiu del vicepresident, set consellers i un exconseller, la resta del Govern i el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d'una ordre de detenció internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració la presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d'unes mesures repressives que obren un fosc panorama.

Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d'alcaldes, càrrecs públics i d'altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d'octubre durant la celebració del referèndum.

Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l'estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.

El Punt Avui
Diari Ara
L’Esportiu
El Món
Directe
El Temps
Racó Català
Nació Digital
Vilaweb
El Nacional
Sàpiens
Descobrir
Enderrock
Tot Sant Cugat
El Món Terrassa
Tot Cerdanyola
Tot Rubí
El Vallenc
El Poll TV
Canal Ajuntament


L‘Ajuntament de Llagostera s‘adhereix a la convocatòria de concentració per avui divendres 3 de novembre, a les 19 h, davant dels ajuntaments de tot el país, com a mostra de rebuig a la persecució judicial i empresonament dels legítims representants polítics de Catalunya i exigir-ne la seva immediata llibertat.