ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 03 Novembre 2017 10:26

Amb el Govern legítim de Catalunya

Publicat per

El Govern de Catalunya ha ingressat a la presó en compliment d'un procés judicial en què se l'acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics de la nostra història. A més d'aquest empresonament preventiu del vicepresident, set consellers i un exconseller, la resta del Govern i el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d'una ordre de detenció internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració la presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d'unes mesures repressives que obren un fosc panorama.

Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d'alcaldes, càrrecs públics i d'altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d'octubre durant la celebració del referèndum.

Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l'estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.

El Punt Avui
Diari Ara
L’Esportiu
El Món
Directe
El Temps
Racó Català
Nació Digital
Vilaweb
El Nacional
Sàpiens
Descobrir
Enderrock
Tot Sant Cugat
El Món Terrassa
Tot Cerdanyola
Tot Rubí
El Vallenc
El Poll TV
Canal Ajuntament


L‘Ajuntament de Llagostera s‘adhereix a la convocatòria de concentració per avui divendres 3 de novembre, a les 19 h, davant dels ajuntaments de tot el país, com a mostra de rebuig a la persecució judicial i empresonament dels legítims representants polítics de Catalunya i exigir-ne la seva immediata llibertat.

Dijous, 02 Novembre 2017 10:44

Segona Swing Castanyada Còsmica

Publicat per
Després de l’èxit de l’any passat l’Associació d’Astronomia de Girona i Drunken Sailors, amb la col·laboració dels Caçafantasmes, han organitzat la segona edició de la Swing Castanyada Còsmica on joves, petits i grans han gaudit al ritme del Lindy Hop
Dimecres, 01 Novembre 2017 13:06

Tots Sants amb música al cementiri

Publicat per
Aprofitant la festivitat de Tots Sants, molts llagosterencs han aprofitat per anar al cementiri a portar flors als seu familiars i amics desapareguts. Durant tot el matí hi ha hagut ambientació musical en directe, on una parella de músics han interpretat diverses peces.
Amb el lema “A Llagostera la recollida es renova” en els darrers mesos s’han incorporat diverses novetats i innovacions tecnològiques en el servei de recollida de residus, arrel de les millores incloses en el nou contracte de recollida i gestió de les deixalles.

Les millores han consistit en actualitzar la recollida amb nous vehicles més eficients i la incorporació d'una tecnologia més avançada que permet sistemes de seguiment i control més eficaços. “Entre altres coses s’han renovat els cubells de la recollida porta a porta, els contenidors de les activitats comercials adherides al servei municipal, els contenidors i la senyalització de les àrees dels veïnats i les urbanitzacions”, tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Xavier Vilella.

Una de les novetats importants ha estat la incorporació de xips electrònics als cubells de la recollida porta a porta que permetran fer un seguiment dels residus que genera cada habitatge per tal de poder aplicar bonificacions econòmiques a les llars que facin una bona gestió.

Per fer efectives les bonificacions a partir del 2018, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat, amb les abstencions dels dos grups a l’oposició, la modificació de les ordenances fiscals per a l’any vinent, entre elles l’ordenança reguladora de la taxa per recollida i tractament d’escombraries. La modificació contempla una bonificació de fins el 30% de la quota els habitatges en zona urbana amb servei de recollida porta a porta que facin una correcta separació dels residus. Aquesta bonificació podrà ser del 30% o del 15% en funció de les dades subministrades pel xip electrònic que incorpora els cubells i que recolliran la freqüència així com possibles incidències detectades. En els casos en què no s’arribi als mínims de recollida de les fraccions de selectiva: 24 dies l’any de paper/cartró, 48 dies l’any d’orgànica i 40 dies l’any d’envasos lleugers, o es registrin més de 10 incidències no serà aplicable la bonificació. El regidor d'Hisenda, Ramon Soler, ha explicat que "les bonificacions poden arribar a un màxim del 40% ja que també s’aplica una bonificació del 5% en els jubilats, un 5% per a l´ús de la deixalleria i un 5% per als veïns que fan compost a casa seva i estan degudament donats d’alta com a compostaries a l’Àrea de Medi Ambient de l’ajuntament".

Properament, l'Ajuntament editarà una guia explicativa sobre les taxes, els impostos i les bonificacions que es preveuen en les ordenances fiscals per a l'any 2018.


Dimarts, 31 Octubre 2017 11:49

Ambientació musical al cementiri per Tots Sants

Publicat per

Un any més, amb motiu de la diada de Tots Sants, aquest dimecres 1 de novembre hi haurà ambientació musical en directe, d'11 a 13 h, al cementiri municipal de Llagostera.

Dilluns, 30 Octubre 2017 12:42

Sotrac presenta el seu disc a Llagostera

Publicat per
Sotrac ha omplert de gom a gom el Teatre Casino Llagosterenc, on aquest divendres al vespre, ha presentat el seu primer àlbum “Sota el Roure”. El disc format per 10 cançons "plenes de delicadesa, energia, amor i amb els reptes a superar del dia dia com a teló de fons" han entusiasmat al públic assistent.

Sotrac sosté que les seves cançons volen transmetre la capacitat de superar-se i prendre consciència del que ens rodeja.

El disc es pot comprar a les principals botigues i plataformes digitals així com a la Llibreria Sureda.


Diumenge, 29 Octubre 2017 07:32

Llagostera dona la benvinguda a la República

Publicat per
Unes 200 persones han assistit aquest dissabte al migdia a l'acte organitzat per donar la benvinguda a la República Catalana. Diversos membres del Comitè de Defensa de la República han llegit des de l balcó de l'ajuntament, la declaració aprovada pel Parlament de Catalunya. Durant l’acte s’ha ballat la sardana de la Santa Espina i s’ha cantat Els Segadors. L’acte ha comptat amb el suport de tots els grups amb representació municipal i Llagostera per la Independència i la participació de diverses entitats, entre elles la Colla Gegantera.
Aquest dissabte hi ha convocat un acte de proclamació de la República catalana des del balcó de l'Ajuntament de Llagostera. L’acte està previst per a la una del migdia on es llegirà la declaració aprovada aquest divendres al Parlament de Catalunya que ha suposat la declaració de la independència de Catalunya.
“Amb el projecte Llagostera 3.0 volem que el nostre municipi sigui un referent en l’àmbit de la tecnologia democratitzant el seu accés i desenvolupant les habilitats digitals dels veïns de Llagostera. Així ho ha explicat el regidor de promoció local de l’Ajuntament de Llagostera, Ramon Soler, des del Saló de Tecnologia per a l’Ensenyament SIMO que se celebra aquesta setmana a Madrid. Soler, acompanyat de l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria ha presentat el projecte Llagostera 3.0 des de l’estand de Sansung, un dels socis tecnològics del projecte.

Llagostera 3.0 és projecte pioner que també compta amb el suport i la participació de LEGO Education ROBOTIX, Editorial Vicens Vives i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de democratitzar l’accés a la tecnologia oferint eines i formació en aquest àmbit a l’abast de tots els veïns del municipi. L’Ajuntament de Llagostera l’ha posat en marxa, en el marc de les actuacions del Pla de Barris amb la compra d’un total de 81 robots educatius, 60 tablets, 9 ordinadors portàtils, màquines i mecanismes motoritzats, sets d’energies renovables i sets de pneumàtica que estaran a l’abast de tota la població que hi estigui interessada.

Bona part d’aquest material, que ha suposat una inversió de 45.000 €, s’ha cedit a les escoles Puig de les Cadiretes, Lacustària i a l’Institut de Llagostera. La resta de material està disponible al Centre de Recursos ubicat a l’Espai Cultural Casa de les Vídues, on s’impartiran cursos i tallers oberts a la ciutadania a partir dels 5 anys d’edat.

Des d’aquest mes d’octubre els centres educatius de primària i secundària de Llagostera disposen el material i ja han començat desplegar a les aules el projecte.