ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’escola Puig de les Cadiretes de Llagostera ha obtingut, un any més, uns excel·lents resultats al concurs Cangur 2017. L’Adrià Rovira Rissech de 5è nivell i la Jhan Carla Tapia Zenteno de 6è nivell estan dins de 1% de les millors puntuacions i la Ruth Remus González de 5è nivell està dins el 5% dels millors resultats.

El concurs Cangur 2017 està organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), entitat nacional integrada en l'associació internacional Le Kangourou sans frontières (KSF), que reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països i en el marc de la qual es convoca anualment el concurs Cangur.

Aquest concurs pretén difondre la cultura matemàtica i un dels mitjans utilitzats és l'organització d'aquest joc – concurs, desenvolupat el mateix dia pels alumnes de totes les nacions participants.

L'objectiu d'aquesta iniciativa científica és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribuir a la generació d’interès per a les matemàtiques entre la mainada i els joves, sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.

“Només ens resta felicitar a tots els participants i recordar-vos que l’objectiu no era guanyar i aconseguir un premi, sinó apropar-nos una mica més al divertit i màgic món de les matemàtiques i aconseguir ser una mica més millors matemàtics”, tal i com han apuntat des de la direcció de l’Escola Puig de les Cadiretes.


Dilluns, 15 Maig 2017 07:41

Èxit de la primera edició del Bici Canta

Publicat per
Amb la voluntat de vincular l'esperit lúdic, l'esport i la música, aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera edició del Bici Canta de les comarques gironines.

Diumenge, 14 Maig 2017 19:32

Ha mort José María López Vigo

Publicat per
Ha mort José María López Vigo de 93 anys. La cerimònia religiosa serà dimecres dia 17 de maig a les 10 del matí a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
Diumenge, 14 Maig 2017 09:39

“Entre dictadures, Llagostera 1923-1943”

Publicat per
Emmarcat dins dels actes de record i homenatge a Eugeni Gurnés Bou, aquest dissabte ha tingut lloc la presentació del llibre “Entre dictadures, Llagostera 1923-1943” de Jordi Bohigas Maynegre i la projecció del documental "Eugeni Gurnés, sumari obert" produït per Joan Roura.

La presentació ha anat a càrrec de l'historiador Joaquim Alvarado Costa i del periodista Joan Ventura.

El llibre s'endinsa en uns anys intensos i convulsos que serveixen per entendre el passat més recent de la vila. En aquests vint anys se succeeixen 21 alcaldes i quatre canvis de règim: la Dictadura de Primo de Rivera, la caiguda de la Monarquia, la revolució socialitzant del 1936 i l'adveniment del franquisme. Surten a la llum els diferents corrents polítics, les intrigues al si de l'Ajuntament, els projectes fallits i els exitosos, la violència desfermada el 1936 i la repressió subsegüent, els anys de l'estraperlo i les carències de tota mena. L'execució del darrer represaliat per causes de la guerra, l'alcalde Eugeni Gurnés, el maig de 1943, suposa el punt final al llibre, però també a una època que ha marcat de manera significativa la vida de molts llagosterencs i catalans.

Després de la presentació, ha tingut lloc la projecció del documental "Eugeni Gurnés, sumari obert" produït per Joan Roura.

Les proves Cangur en llengua catalana es realitzen al Principat, al País Valencià, les Illes, Andorra i la Franja, sota la tutela de la Societat Catalana de Matemàtiques i tenen una història de més de vint anys. Enguany, el 16 de març de 2017, hi han participat més de 13.000 alumnes.

Aquestes proves volen estimular la resolució de problemes amb enunciat, com una forma de gaudir, de voler saber la resposta, de raonar i d'aprendre. Objectius amb els quals la metodologia de la nostra escola, coincideix plenament.

El 5è nivell de primària de l'escola Lacustària ha obtingut uns excel·lents resultats: En Jofre Villena i Albertí està dins de l'1% de les millors puntuacions i ha rebut un diploma de menció honorífica i un petit obsequi.

La Laia López Romero, La Mar Ponjoan Martí i en Valerio Romero Peradalta estan dins el 5% dels millors resultats.

La comunitat educativa de l'escola Lacustària, felicita a tots els alumnes per la seva participació a unes proves que fomenten una visió positiva i útil de les matemàtiques i els encoratja a esdevenir, en un futur, ciutadans capaços d'afrontar tota mena de reptes intel·lectuals.

Divendres, 12 Maig 2017 14:50

Nova edició del Ple Infantil

Publicat per

Aquest divendres ha tingut lloc una nova sessió del Ple infatil de Llagostera. La Sala de plens de l'Ajuntament s’ha omplert amb 90 alumnes de 5è de primària de les escoles Lacustària i Puig de les Cadiretes. .

L’Hospitalitat de Lourdes a Llagostera col·labora en l’organització, com cada any, d’una sortida a Lourdes per acompanyar malalts. Enguany la sortida serà del 23 al 27 de juny. Els voluntaris realitzen diferents tasques d’infermeria i altres seccions.

Les inscripcions són obertes fins el 20 de maig. Per a més informació podeu contactar amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o al telèfon 630 97 64 36


Diumenge, 07 Maig 2017 22:14

Llagostera dedica un parc a Eugeni Gurnés Bou

Publicat per
Coincidint amb el 74è aniversari de l’afusellament d’Eugeni Gurnés Bou, aquest diumenge ha tingut lloc l’acte oficial de descoberta de la placa del parc que l’Ajuntament de Llagostera, ha dedicat al sindicalista i alcalde llagosterenc, afusellat el 7 de maig de 1943, pel règim franquista.

Dimecres, 03 Maig 2017 18:52

Llagostera protagonista del Cercaviles de TV Girona

Publicat per
Llagostera serà el protagonista del programa Cercaviles de Televisió de Girona. El programa dedicat al nostre poble s’emetrà avui al vespre a les 21:30h,. El nou programa de Televisió de Girona proposa descobrir els pobles de Girona mitjançant els seus veïns, petits i grans i les seves curiositats. L'objectiu del Cercaviles és trobar el poble més autèntic de Girona, i per fer-ho, es proposa als espectadors que votin entre els diversos pobles que Televisió de Girona visita.

L’Ajuntament de Llagostera convoca un any més el concurs d’engalanament de carrers.

Per a participar-hi cal inscriure’s a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, trucant al 972 83 00 05 o bé enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . La data límit d’inscripció és el 29 de maig. El jurat valorarà els carrers el dijous 1 de juny a partir de les 18 h. El concurs contempla dos premis i una espatlla i caixa de cava per a tots els carrers participants.

Per més informació podeu consultar el cartell adjunt a continuació.