ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Policia Local de Llagostera ha aixecat aquest cap de setmana, un total de 19 denúncies per tinença de drogues i ha detingut un jove amb 30 pastilles d’èxtasi. Els fets han succeït durant la matinada d’aquest dissabte a diumenge en el transcurs d’una festa “Rave” a la zona coneguda com a "quatre parets". La Policia Local va establir diversos controls policials a la zona d’accés a l’esmentada festa il·legal, amb el resultat de 19 denúncies per tinença de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques, a l’empara de la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la Seguretat Ciutadana. Així mateix, segons ha informat la Policia Local, es va procedir a la detenció d’un jove de nacionalitat espanyola de 23 anys i veí de Begur, per un delicte contra la Salut Pública al posseir 30 pastilles per a la seva presumpta distribució i un embolcall de plàstic amb cocaïna al seu interior. Del total de 19 denúncies per tinença de substàncies estupefaents, 12 van ser per tinença de marihuana, 1 per tinença de MDMA, 3 per tinença de haixix, 1 per tinença d’Speed i marihuana, 1 per tinença de marihuana i haixix i 1 altre per tinença de marihuana i MDMA. No és la primera vegada que la Policia Local de Llagostera actua en aquesta zona. El passat mes de gener també va aixecar dotze actes per tinença de substàncies estupefaents.


Dilluns, 19 Setembre 2016 07:31

Llagostera i Cassà posen en valor el camí ral

Publicat per
Una seixantena de persones de Cassà de la Selva i Llagostera han sortit dels seus respectius municipis fins a trobar-se a la Pineda Fosca, amb l’objectiu de fer una passejada de descoberta pel camí ral de Sant Feliu de Guíxols a Girona, entre Cassà i Llagostera. La caminada ha transcorregut per un antic camí pràcticament desconegut, que passa entre camps i boscos. Un cop a la Pineda Fosca, el doctor en història, Elvis Mallorquí, ha presentat el llibre “Cinquanta llegües de passos oblidats i xarrabascos”, editat pel Centre d’Estudis Selvatans i que fa una radiografia dels camins històrics de la plana de la Selva i el Gironès. L’acte, organitzat pel Centre d'Interpretació Can Caciques i l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva, s’ha emmarcat dins de les Jornades Europees del Patrimoni.
Llagostera manté les tres flors d’honor que va aconseguir l’any passat dins del moviment Viles Florides. Envoltats de l’idíl·lic entorn del Parc Nou d’Olot, aquest divendres ha tingut lloc la gala d’entrega dels guardons.
La Policia Local de Llagostera ha detingut un home que anava amb un vehicle carregat de plantes de marihuana. Els fets van succeir la nit del passat dijous 14 de setembre després de rebre una trucada dels Mossos d’Esquadra de Girona on s’informava d’un robatori amb violència a una masia del Veïnat de Creu de Serra, on s’haurien utilitzat armes de foc. La Policia Local de Llagostera va desplaçar-se fins al lloc dels fets i van observar com dos vehicles, davant la presència policial, van fugir ràpidament. Un dels vehicles va aconseguir fugir i l’altre va intentar envestir frontalment el vehicle policial. Els agents actuants van iniciar una persecució del vehicle fins que aquest, va sortir de la via a la carretera de Sant Llorenç. Els dos ocupants del vehicle van sortir del cotxe corrents. Un dels dos ocupants va aconseguir desaparèixer i l’altre va ser detingut després d’una llarga persecució a peu pels camps de conreu. A l’interior del vehicle accidentat els agents de la Policia Local van trobar-hi una gran quantitat de plantes de marihuana. Fins al lloc del fets van dirigir-se diverses unitats de Mossos d’Esquadra que s’han ocupat de la investigació. En el robatori a la masia no hi va haver cap ferit, segons ha informat la Policia Local. El detingut, de 27 anys i veí de Girona a qui li consten diversos antecedents per robatori, va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Girona.
Dijous, 15 Setembre 2016 07:34

Nova campanya de tinença responsable d‘animals

Publicat per

Fomentar la convivència ciutadana i dissuadir les conductes incíviques dels propietaris d’animals de companyia. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Llagostera ha anunciat que iniciarà una nova campanya informativa i de conscienciació dirigida a tots els llagosterencs, per donar a conèixer les normes bàsiques sobre la tinença responsable d’animals. “Cal que tots els propietaris d’animals adquireixen tot un seguit de compromisos tant amb els animals com amb la societat” tal i com ha explicat la regidora responsable de la campanya, Pilar Aliu. Per fer-ho, l’Ajuntament repartirà un díptic informatiu a totes les llars del municipi. El proper dijous dia 22 de setembre, s’habilitarà un punt informatiu al mercat setmanal des d’on es repartiran obsequis per facilitar la recollida dels excrements de gos. El díptic ja es pot consultar des de www.llagostera.cat En la campanya informativa hi participa també la Policia Local.


Dimecres, 14 Setembre 2016 14:32

La tempesta deixa 59 litres i un arbre 'llampegat'

Publicat per
El front de pluges que ha escombrat Catalunya aquesta nit ha deixat 59 litres a Llagostera. La tempesta ha anat acompanyada de trons i llamps, un d’ells ha impactat en un arbre al veïnat de Gaià. Protecció Civil manté el pla INUNCAT en fase de prealerta per la possibilitat de noves precipitacions que es podrien produir aquesta tarda.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions davant de les previsions d’arribada d’un episodi de ruixats forts i tempestes que afectaran Catalunya de forma generalitzada a partir d‘aquest vespre i fins demà al matí. Davant d’aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat activarà el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT en fase d’Alerta a tot Catalunya. Podeu consultar els avisos de protecció civil i els consells a seguir des d'aquest enllaç.


Dimarts, 13 Setembre 2016 12:44

L’Esplai Papu-Tisores tanca inscripcions

Publicat per

Els monitors i monitores del Papu-Tisores han començat a preparar el curs 2016-2017 d’esplai. Amb les mateixes ganes que l’any anterior, l’inici de les reunions i trobades ha tornat a constatar un fet: l’esplai de Llagostera no para de créixer. Enguany la xifra d’infants apuntats augmenta respecte el curs passat. Per motius legals de compliment de ràtios, l’equip de monitors ha hagut de crear una llista d’espera perquè en cas que algun nen o nena decideixi desapuntar-se, pugui cedir el lloc a un infant que també tingui ganes de formar part del Papu-Tisores. Qualsevol persona que vulgui inscriure’s a la llista d’espera pot fer-ho des d'aquest formulari. La festa d’obertura del nou curs serà el 8 d’octubre.


Dimarts, 13 Setembre 2016 10:44

Votacions obertes al premi Ou de Reig

Publicat per

El proper 12 d’octubre Llagostera celebrarà la XIV Fira del Bolet amb un seguit d’activitats que com cada any s’ubicaran als carrers del poble.

Novament, es vol fer entrega del premi Ou de Reig, que s’atorga a una persona o entitat que per alguna de les seves tasques i/o vinculació al poble de Llagostera es vol reconèixer i destacar.

Com cada any, la comissió del Bolet, proposa a cada entitat que esculli dues persones i/o entitats a premiar.

Les votacions es poden fer o presencialment a la urna que hi ha ubicada a l’Oficina l’Estació (de 10 a 14h de dilluns a diumenge) o bé al correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . El termini de votació és el dia 30 de setembre de 2016.

La decisió final es basarà amb la repetició de les propostes fetes i les tres propostes més votades se sotmetran a votació pública on-line al web de l’ajuntament.


Dilluns, 12 Setembre 2016 15:43

1.122 alumnes començen el curs 2016-17 a Llagostera

Publicat per
Després de més de dos mesos de vacances, els alumnes de Primària i Secundària comencen un nou curs escolar. A Llagostera, entre avui i demà, ho fan un total de 1.122 alumnes. D’aquest, 420 ho fan a l’Escola Lacustària, 322 al Puig de les Cadiretes i 380 a l’Institut de Llagostera, que inicia les classes demà. D’altra banda, el passat 1 de setembre va iniciar-se el curs 2016-2017 a les dues llars d’infants municipals, amb 88 alumnes al Carrilet i 53 al Niu. Com a novetat, enguany s’ofereix el servei de menjador a ambdues Llars, tal i com ha destacat la regidora d’Educació Anna Hereu.