ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Per tercer any consecutiu Llagostera acull el proper 16 de juliol, la Fira del Llibre Prohibit carregada de novetats, amb canvi de dia i de format.  

Enguany la Fira del Llibre Prohibit se celebra en ple estiu, en horari de tarda-vespre per a fer més agradable les estones a l'aire lliure. 

Les activitats començaran a les 17.00 h amb la trobada d'instagramers que participaran al II Concurs #InFLlibreProhibit16 i finalitzaran a mitjanit amb un concert a càrrec de Cesk Freixas.

La programació de la Fira del Llibre Prohibit inclou, a part de les parades de llibres prohibits, censurats i artesans, un vermut-tertúlia amb destacats personatges com Rafel Nadal, Josep M. Fonalleras, Jaume Figueras, Vicenç Villatoro, Marc Romera, Isabel-Clara Simó, Guillem Terribas i Cesk Freixas on els assistents podran conversar amb ells per a parlar de censura tot fent un vermut.

La programació d'enguany també inclou l'exposició CORAM POPULO dedicada a la literatura obscena recopilarà diversos llibres que han estat censurats pel seu contingut eròtic o obscè i la projecció dels finalistes i entrega de premis del I Concurs de booktrailers Llibres Prohibits, que s'ha dut a terme en col·laboració amb la biblioteca de la Universitat de Girona.

Finalment la Fira del Llibre prohibit oferirà un seguit de  Microconcerts a càrrec de Sotrac, Rusó Sala, Sílvia Comas, Dumpy Lobsters, Benisfri i Cesk Freixas.

La inauguració de la Firà tindrà lloc a les 18 h a la Plaça Catalunya, a càrrec de Carme Arenas, presidenta del PEN Català, Montse Vila, presidenta de l'entitat organitzadora Can Toni de les Eugues i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera.

Podeu consultar la programació de la Fira del Llibre Prohibit des de www.firadelllibreprohibit.com


Dilluns, 11 Juliol 2016 18:16

Agraïment i missa pel descans etern de la Germana Puig

Publicat per

El proper dilluns 18 de juliol a les 20 h, a la Parròquia de Llagostera s’oficiarà una missa pel descans etern de la Germana Coloma Puig. L’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, la Comunitat del Centre Geriàtric Maria Gay y la Comunitat de Llagostera desitgen expressar el seu agraïment per les mostres d’efecte rebudes en motiu de la mort de la Germana Puig la setmana passada.


El Centre d’Equitació Cavall de Mar de Llagostera, ha celebrat aquest dilluns, la festa final de curs amb els alumnes de la Fundació Ramon Noguera. Tots els alumnes han rebut un diploma i una medalla. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria. Cavall de Mar és un centre pioner a les comarques Gironines en realització de teràpies assistides amb cavalls.
Diumenge, 10 Juliol 2016 23:59

Fira Rebaixa d'estiu a Llagostera

Publicat per
La Unió de Botiguers de Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Fira Rebaixa d’Estiu. Coincidint amb la celebració de Sant Cristòfol, els botiguers han traslladat els seus productes i parades al parc de l’Estació.
Una vuitantena de persones han participat aquest dissabte a l’Astrobarbacoa organitzada per l’Associació Astronòmica de Girona. La trobada ha tingut lloc a les instal·lacions del Mas Roig II de Llagostera, on l’entitat hi té un dels seus centres d’observació astronòmica.
Dissabte, 09 Juliol 2016 09:10

L'ofici de músic vist per Antoni Mas

Publicat per
El pati interior de la Biblioteca Julià Cutiller ha acollit aquest divendres al vespre, la presentació del llibre 'Històries de músics'. Es tracta del primer volum de la col·lecció 'El Caliu de la Memòria' editat per l'Editorial Gavarres i escrit pel músic i compositor, Antoni Mas. 'Històries de músics', conté fotografies inèdites i bon recopilatori d’anècdotes sobre l'ofici i la vida de músic que l’autor ha viscut personalment o que ha sentit explicar als companys amb qui ha compartit escenari, taula, habitació o autocar durant els gairebé seixanta anys de la seva vida professional. La presentació ha anat a càrrec d'Antoni Mas acompanyat del periodista Joan Ventura, el llagosterenc, fill, nét i besnét de músics, Joan Llosent i el director de l’Editoral Gavarres, Àngel Madrià.
Dimecres, 06 Juliol 2016 15:39

Sergi Miquel: "No va ser fàcil prendre la decisió"

Publicat per

Entrevistem al llagosterenc Sergi Miquel, que va resultar escollit diputat gironí de CDC al Congrés dels Diputats, a les passades eleccions del 26 de juny. Miquel no té intenció d’instal·lar-se a Madrid i compaginarà la tasca de diputat amb l’actual càrrec de regidor a l’Ajuntament de Llagostera. Quan li preguntem si el veurem d’aquí tres anys encapçalant la llista de CDC a les municipals de Llagostera ens diu que “encara ha de ploure molt...”

Com portes el teu castellà? Preparat per anar a Madrid?

[Riu...] Haurem de refrescar algunes coses però crec que som a temps de salvar-ho. Sí, és tot un repte però sí. De fet no és anar-hi a viure del tot és només passar-hi dos o tres dies a la setmana i això m’ho fa més fàcil.

A les darreres eleccions catalanes et vas quedar a pocs vots d’entrar al Parlament de Catalunya com a diputat de Junts pel sí. Anar a Madrid, serveix per desclavar l’espina clavada?

En certa manera sí. La veritat és que ja havia passat pàgina i tenia altres coses al cap però arribat el moment de fer les llistes el partit va pensar que podia encaixar amb el perfil que es buscava i m’ho van proposar. No va ser fàcil prendre la decisió, vaig tenir poc temps i pràcticament vaig acabar acceptant per un tema de compromís i responsabilitat amb el partit que no per que això formés part dels meus plans.

Secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, regidor de l’Ajuntament de Llagostera, càrrec eventual a l’oficina de relacions institucionals del Departament de Cultura de la Generalitat i ara diputat al Congrés dels diputats... Hi ha qui diu ets un aclaparador de càrrecs.  Seguiràs de regidor a l’Ajuntament de Llagostera?

Fixa’t que dit així fa respecte i tot. S’explica poc que com a secretari general no cobro ni un sol euro i que com a regidor vaig renunciar des de principis d’any a les retribucions dels regidors de govern. Algú diu que ho vaig deixar per que no era compatible però sí que ho és. Vaig decidir que no volia cobrar el mateix que els meus companys de l’equip de govern per que vaig tenir la sort de poder tenir un lloc de responsabilitat a la Generalitat on ja em sentia prou ben pagat i així ho vaig dir. D’això vaig decidir no fer-ne gala ni política. És una decisió personal que respon a una manera concreta d’entendre la política que entén que els representants públics han de tenir unes retribucions correctes ajustades a la seva responsabilitat però que no oblida mai la vocació de servei.

Dit això hi ha experiències que demostren que és compatible tenir responsabilitats al món municipal amb l’exercici del càrrec de diputat a Madrid. La mateixa cap de llista d’Esquerra al Congrés ha estat sempre vinculada al món municipal o l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha sigut alcaldessa i diputada sense problema.

Deixaràs la feina a la Generalitat per centrar-te en l’activitat del congrés? 

Sí, això sí.

Tens previst instal·lar-te a Madrid o pujaràs i baixaràs?

L’activitat allà va de dimarts a dijous. En principi haig de fer dues nits a Madrid i la resta les puc fer a casa de manera que no tinc previst marxar a Madrid més del que sigui estrictament necessari.

La setmana passada es va confirmar que Mas, Ortega i Rigau aniran a judici pel 9N... Aquest fet reforça el full de ruta cap a la independència?   

No sé si reforça el full de ruta però està clar que reforça la necessitat de construir un país nou sobre unes bases noves que no permetin que ningú hagi d’anar a cap judici per haver deixat votar ni on es permeti que ministres juguin amb la justícia i la policia per alterar resultats electorals.

Ja per acabar... Et veurem a les properes eleccions municipals encapçalant la llista de CDC?

Encara falten tres anys per les properes eleccions municipals. Si fa dos mesos m’haguessis dit que avui seria diputat t’hagués dit que de cap manera però la vida dona voltes i mira on sóc... amb això vull dir que no sé on estaré jo d’aquí tres anys ni quins plans i projectes tindrem des del partit. Estic segur que encara ha de ploure molt...


El llagosterenc Joan Sàbat, segueix a molt bon ritme, la gran travessa dels Pirineus que va iniciar en solitari el darrer cap de setmana de juny, seguint el camí GR11 que creua els Pirineus, pel seu vessant sud, des del Cantàbric fins al Mediterrani. Sempre que pot, en Joan envia fotografies del punt on es troba, informant del seu estat físic al grup de Whatsapp que els companys del Grup Excursionista Bell-Matí han obert per a l’ocasió. Us deixem amb algunes de les fotografies els darrers dies.
Dimecres, 06 Juliol 2016 08:34

En marxa les passejades de cultura

Publicat per

Llagostera ha estrenat aquest dimarts les passejades de cultura promogudes per l'àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès.

Un grup de mestres de l'escola Lacustària forma part del grup d'innovació matemàtica “a+a+” de la Selva-Gironès, coordinat pel Dr. Josep Callís i constituït per mestres d'Educació Infantil i Primària d'escoles públiques de la zona. Sabedors dels canvis didàctics que s'estan implementant mica a mica a les aules de l'escola Lacustària, el grup ha rebut la demanda de mestres d’escoles de l'entorn per conèixer alguns dels recursos matemàtics que s'apliquen en aquestes aules. Per donar-hi resposta, les mestres de l'escola Lacustària amb la col·laboració de l’AMPA, han organitzat una matinal que mostrarà, a través d’uns tallers, algunes de les dinàmiques didàctiques que poten a terme. Al taller, batejat amb el nom de Matimates s'hi han inscrit més de 90 persones amb ganes de conèixer i practicar el càlcul matemàtic amb els multibases de colors. El Matimates tindrà lloc el proper 7 de juliol de 9 a 13:30h a l'Escola Lacustària de Llagostera.