ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Diumenge, 29 Maig 2016 00:05

Neix la plataforma Llagostera Acull

Publicat per
Aquest dissabte s’ha presentat la plataforma Llagostera Acull, formada per diverses associacions locals i persones de Llagostera, preocupades per la greu crisi i situació que viuen els refugiats. La presentació s’ha fet en el marc de la jornada anual de la coordinadora d’ONGs que ha tingut lloc al Teatre del Casino Llagosterenc. Teresa Puértolas, en representació de Llagostera Acull, ha explicat que properament s’organitzaran diversos actes i trobades, entre ells una caminada prevista pel proper mes de juny. Llagostera Acull pretén sumar sinèrgies i mobilitzar-se per tal de definir accions encaminades a millorar la situació dels refugiats. Els actes han finalitzat amb la representació teatral de “Suplicant, un altre cop” a càrrec del Grup Jove Molière d’El Galliner i un dinar a Cal Degollat.
La moció presentada per Llagostera per la Independència, on es proposava declarar persona non grata al Rei Felip VI no ha prosperat. El Ple municipal celebrat aquest dimecres ha desestimar la moció amb els vots contraris de CiU i els vots favorables d’ERC i Alternativa per Llagostera. El portaveu de CiU, Ramon Soler, va argumentar el posicionament de la seva formació considerant que “per construir un país nou cal la suma de molta gent, de sensibilitats diferents i que l’èxit del procés ha estat la seva transversalitat”. En aquest sentit, Soler, va manifestar que “primer cal construir el país que volem i després ja decidirem democràticament de quina manera ens governem”. Segons el portaveu de CiU “declarar persones non grates no és la millor manera de sumar adhesions al procés i no considerem apropiat fer llistes de bons i dolents perquè no aporta res.”
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat, amb els vots favorables de tots els grups, una moció presentada per Alternativa per Llagostera, per delimitar una àrea amb dret de tanteig i retracte sobre els habitatges de Llagostera. D’aquesta manera l’ajuntament es reservaria el dret prioritari de comprar habitatges per destinar-los a polítiques socials d’habitatge.
L’Ajuntament de Llagostera ha reparat l’asfalt de l’Avinguda Holanda de la urbanització La Mata i de l’Avinguda Espanya de la urbanització Mont Rei.

“La pavimentació d’aquests carrers presentaven un estat de conservació molt deficient degut principalment a la intrusió invasiva de les arrels dels arbres de l’entorn” tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler. Aquestes arrels havien malmès considerablement l’asfalt provocant deformacions i l’aparició de flonjalls.

Els treballs van iniciar-se la setmana passada i han finalitzat aquest dimarts.

L’actuació ha tingut un cost de 25.206,18 euros, segons ha informat l'Ajuntament.


Del 27 de maig a l’11 de juny, la Biblioteca Julià Cutiller, torna a posar en marxa l'horari extraordinari per tal que els estudiants de batxillerat i els universitaris puguin estudiar i preparar els seus exàmens finals.
L’activació de l’horari especial és una iniciativa de la regidoria de Joventut i suposa l’ampliació dels horaris d'obertura de la Biblioteca, exclusivament com a sala d’estudi, els divendres de 20.00h a 23.00h i els dissabtes de 16.00h a 20.00h.


L’Institut de Llagostera ha participat en el projecte “Aquí en parlem...” que duu a terme La Caixa i el Departament d'Esenyament. L’equip de l’Institut ha guanyat el 1r Premi Menció Especial compost per un kit de ràdio.

El treball guanyador està exposat a l'entrada del Cosmocaixa, on aniran a recollir el premi el proper divendres 10 de juny.

El projecte “Aquí en parlem...”

El projecte està pensat per promocionar el treball de la prevenció del consum de drogues en els centres de secundària, amb la implicació de tota la comunitat educativa. Vol ser un suport per informar i sensibilitzar els joves sobre la realitat de les drogues a través del seu principal agent socialitzador: el centre educatiu. “Aquí en parlem...” és un projecte de prevenció primària del consum de drogues que pretén conscienciar els joves dels riscos que comporten a través de la ciència com a eix de la proposta, i parteix de l’afirmació que l’addicció és una malaltia.


Dimecres, 25 Maig 2016 09:28

Agraïments de Llagostera en Flor

Publicat per
L’Associació Llagostera en Flor ha editat un vídeo per mostrar el seu agraïment a totes les entitats i persones que han col·laborat en l’organització del 26è Concurs i Exposició de flors, plantes i aparadors de la Festa Major. Des de l’entitat ja s’ha començat a trebalalr en l’edició de l’any vinent. Les associacions, comerços i persones que vulguin col·laborar es poden posar en contacte amb Llagostera en Flor, mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Un any més el Casal Parroquial Llagosterenc, organitza el Casal d’Estiu per a infants i joves de 4 a 16 anys, que tindrà lloc del 27 de juny al 26 d’agost. Les inscripcions poden fer-se fins al 3 de juny. Per a més informació sobre els preus , els horaris i la documentació podeu consultar aquest enllaç.


La Policia Local de Llagostera ha detingut dues persones majors d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Llagostera, per un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

La detenció es va produir ahir al vespre, gràcies a la col·laboració ciutadana després que un veí va veure a dues persones en actitud sospitosa i va trucar a la Policia Local per alertar dels fets. Una dotació de la Policia Local va desplaçar-se fins al lloc indicat i va sorprendre, in fraganti, a les dues persones dins d'un pis. Els agents van procedir a la seva identificació i detenció.

Els dos detinguts van ser posats a disposició dels Mossos d’Esquadra, els quals van traslladar els esmentats detinguts fins a Girona per posar-los a disposició judicial.


Diumenge, 22 Maig 2016 21:41

Sergi Miquel anirà de número 2 de CDC al Congrés

Publicat per
El llagosterenc Sergi Miquel, anirà de número 2 de la llista de CDC al Congrés dels Diputats. Així ho ha anunciat la formació després d'aprovar la candidatura gironina, que tornarà a encapçalar Jordi Xuclà. En les eleccions del passat 20 de desembre, CDC va obtenir dos diputats. Miquel és actualment regidor de CiU a l'Ajuntament de Llagostera i secretari general de la JNC.