ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Els usuaris dels centres ocupacionals de la Fundació Ramon Noguera, entre ells els de Llagostera, han visitat les instal·lacions conjuntes de la Comissaria de Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt. Durant la visita han conegut de primera mà el funcionament de la comissaria i dels diversos equipaments, així com els vehicles policials i la feina que fan els gossos de la unitat canina policial.

Font: Fundació Ramon Noguera


Una vegada més Llagostera i Cavall de Mar van ser els escenari perfectes per desenvolupar el primer concurs de la Lliga Infantil de Trec de Catalunya que ha tingut lloc aquest cap de setmana.

A primera hora es rebien a tots els participants, cavalls i acompanyants amb més d’un centenar de persones. Amb una alta participació de diferents genets de centres de tot Catalunya, començava la P.O.R (Prova d’Orientació) marcada pel bon temps i el traçat exigent preparat per en Ricard Grabulosa i l’equip de Cavall de Mar.

L’equip local, format per Guillem Ferrer, Carlota Mas, Júlia Mont, Jana Vives com a Categoria Infantils. En la categoria alevins Gemma Miquel, Ricard Ferrer, Mariona Padilla, Caitlin Murdock, Eloi Cid i Alba Calabuig. En la categoria benjamins, Carla Aranda, Lia Ortega, Abril Noguera i Tànit Noguera; ja des de primera hora destacaven en les primeres proves amb l’alt nivell dels genets del Club Llagosterenc.

Amb aquesta prova, es va donar per iniciada la lliga que té programades un total de cinc proves per tot el territori català i que ha de durar fins a la tardor. Pel vist a Llagostera, no serà fàcil proclamar-se campió de Catalunya, ja que va ser una prova molt disputada amb molt pocs punts de diferència entre els genets primers classificats i els seus seguidors.

L’èxit de la prova va ser possible gràcies a l’extens equip de jutges i el suport de pares i monitors i tècnics, que van fer costat als seus genets i van potenciar l’esportivitat i el bon ambient en tot moment. Els podis d’aquesta primera prova els van ocupar:

Categoria Benjamí: 1a: Abril Noguera ( CAVALL DE MAR) 2ª: Carla Aranda ( CAVALL DE MAR)3ª: Montserrat Grabulosa (CAVALL DE MAR).

Categoria Aleví: 1ª: Gemma Miquel( CAVALL DE MAR); 2ª: Clàudia Escoté (NATURA A CAVALL); 3r: Ricard Ferrer ( CAVALL DE MAR).

Categoria Infantil: Guillem Ferrer (CAVALL DE MAR)Júlia Mont (CAVALL DE MAR) Nil Busquets (NATURA A CAVALL).

Tots els guanyadors i participants van rebre obsequis dels col·laboradors sense els quals no seria possible realitzar proves d’aquestes característiques. En aquest cas, van ser Diputació de Girona, Ajuntament de Llagostera, Llibreria Sureda, Botiga Hípica Sayols, Horseworld, Miquel Bassas SL, Grup Fauria, Mas Porcell, Restaurant Can Cassoles, Bar Swing, Cafeteria Cal Negre, Supermercat Bonpreu, Farmàcia Soto&Gruart, Bodega Ramiro i Vivers Ragolta.

Des de Cavall de Mar volem agrair especialment el suport del nostre poble i Ajuntament


El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi, a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre les personalitats guardonades hi ha la filòloga llagosterenca, Mariàngela Vilallonga Vives, per la recerca centrada en la literatura humanística llatina de la Corona d’Aragó, dins la qual destaquen La literatura llatina a Catalunya al segle XV (1993) i les seves aportacions sobre el cardenal i bisbe de Girona Joan Margarit i l’humanista Jeroni Pau. Vilallonga és Catedràtica de Filologia Llatina a la Universitat de Girona, dirigeix la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent i és experta en l’obra de Mercè Rodoreda, a més de vicepresidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.


Dimarts, 12 abril 2016 12:52

Llagostera serà present al B-Travel 2016

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera segueix apostant per promocionar el municipi com a destinació turística participant, per tercera vegada consecutiva, al Saló Internacional de Turisme B-Travel. Del 15 al 17 d’abril l’Àrea de Turisme juntament amb l’Associació de Restaurants de Llagostera, hi seran presents amb un stand a la zona de promoció enogastronòmica (B-Delicius) del Recinte Montjuïc de Fira Barcelona, on s’oferiran degustacions de la gastronomia llagosterenca.

“L’àmplia oferta gastronomia, l’entorn natural, el patrimoni arquitectònic i les 3 fires temàtiques anuals són els 4 pilars sobre els que pivota l’oferta turística de Llagostera destinada a un públic familiar” tal i com ha explicat el regidor de Promoció Local, Ramon Soler.

La participació de Llagostera al B-Travel s’emmarca dins les actuacions del desplegament del Pla estratègic de Desenvolupament Local, que estableix el turisme com a un dels eixos principals a desenvolupar.


Dilluns, 11 abril 2016 21:40

Medalla de bronze amb distintiu blau per Joan Linde

Publicat per
El sergent de la Policia Local de Llagostera, Joan Linde ha rebut avui una medalla de bronze amb distintiu blau durant l’acte de celebració del Dia de les Esquadres que ha tingut lloc a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on també hi ha assistit l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.


Prop de 200 persones han participat al 5è Aplec de l'Hospitalitat de Lourdes del Bisbat de Girona, que s'ha celebrat aquest diumenge 10 d'abril a Llagostera. Després d'una petita visita guiada pel municipi i de pujar al campanar s'ha celebrat una Missa i s'ha pogut gaudir d'un petit concert de la Coral de Cantaires de Caldes. Després del dinar de germanor al polivalent de Llagostera, la festa ha acabat amb una demostració de balls de diversos indrets catalans de l'Esbart Dansaire de Cassà de la Selva. La principal activitat de l'Hospitalitat de Lourdes és acompanyar cada any a centenars de persones amb alguna malaltia al santuari de la Mare de Déu de Lourdes.


Diumenge, 10 abril 2016 19:29

40 participants al segon Campionat d'Scooters

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest diumenge el segon campionat d'scooters a l'skatepark on hi han participat 40 patinadors de diferents poblacions gironines. El campionat, organitzat per l'espai Jove Ca la Viudi de Llagostera i 9 Transport de Sant Feliu de Guíxols, contemplava dues categories: iniciació i amateur. En la categoria iniciació el guanyador ha estat Àlex Pérez, seguit de Eric Pérez i Nil Alarcón. En la categoria Amateur els guanyadors han estat Ferran Pujadas, Arnau Fàbrega i Carla Ramiro, la única participant femenina. Andreu Grabuleda ha rebut el premi especial Best-trick.

Tots els participants han rebut un record commemoratiu.


Diumenge, 10 abril 2016 09:17

En marxa el mercat mensual de brocanters

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la primera edició del mercat mensual de brocanters. Una vintena de paradistes s’han instal·lat a la Plaça Catalunya on hi han exposat els seus productes antics. El mercat, organitzat pel Casino Llagosterenc i coordinat per Joan Ferrer tindrà lloc cada segon dissabte de cada mes.


El Diari El Punt Avui publica, aquest diumenge, una extensa entrevista a l’exalcalde i ex diputat d’ICV Lluís Postigo. Entre d’altres qüestions, Postigo assumeix el “fracàs de l’Entesa a títol personal” i que el tema de les cintes “hauria d'haver estat capaç de solucionar-ho parlant amb les persones que vam estar més directament implicades i evitar portar-ho al jutjat”. Podeu llegir l’entrevista des d’aquest enllaç.


Unes 45 persones entre germanes i laics d’onze nacionalitats diferents provinents d’Àfrica, Amèrica Llatina i Europa, han visitat Llagostera. La visita s'emmarca dins la primera Trobada Internacional de Pastoral de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona que aquesta setmana ha tingut lloc a Solius on els participants han fet un pelegrinatge pels indrets on Maria Gay Tibau, fundadora de les religioses, va nèixer i viure. Després de visitar Llagostera, el grup s’ha desplaçat fins a Girona per visitar l’antic Hospital Santa Caterina de Girona, la pujada Sant Domènech i la Casa Mare de l’Institut.