ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 03 Novembre 2015 20:21

En marxa l'estudi “Berenars saludables”

Publicat per
L’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva ha iniciat un estudi dels hàbits alimentaris dels nens de P5 i de quart de primària de sis escoles públiques dels pobles de Cassà de la Selva, Caldes de Malavella i Llagostera a l’hora del berenar. L’objectiu del projecte, que porta per nom “Berenars saludables”, és en primer lloc detectar la millor manera d’arribar al col•lectiu per part dels professionals de la salut, i en segon terme, saber quins són els hàbits de la població objecte de l’estudi, un total de 623 alumnes.

Durant el mes de novembre es farà l’estudi dels hàbits actuals dels alumnes en relació amb el què berenen i l’activitat física que fan a través de diferents tipus de qüestionaris, molt visuals, adaptats a les edats; al cap de quinze dies, tots els alumnes tornaran a emplenar uns qüestionaris per saber si realment s’ha produït un canvi en l’hàbit de la població objecte de l’estudi. En el cas de Cassà de la Selva, l’equip d’infermeria hi sumarà diverses intervencions a les aules en forma de xerrada als alumnes de cinquè i en format de representació musical als més petits, acompanyades de material divulgatiu, per saber si l’acció dels equips de salut fan variar els resultats finals.

Diferents autors reconeixen la creixent preocupació per la dieta i la nutrició entre els joves, i en aquest sentit, la promoció de la salut, des d’una etapa primerenca de la vida, té un veritable impacte en la salut i benestar d’aquesta població. De fet, la promoció de l’alimentació saludable articulada com una de les branques de la promoció general de la salut és una eina accessible i eficaç, demostrant una reducció de la morbiditat relacionada amb diferents patologies en un futur.

Assegurar una nutrició saludable, especialment durant els primers anys de vida, és fonamental pel bon desenvolupament físic i mental de les persones. A més, els hàbits saludables adquirits durant aquesta anys de la vida, no solament ajuden a prevenir problemes com la desnutrició o el retard de creixement, sinó que també minimitzen l’aparició de problemes de salut crònics: obesitat, diabètics... a llarg termini.

Actualment, s’estima que el 31,1% de la població de 6 a 12 anys de Catalunya té un excés de pes (30,5% en els nens i 31,8% en les nenes). El sobrepès afecta en major grau a la població de nenes (un 22% envers el 20,1% dels nens), mentre que la obesitat és més prevalent entre la població de nens (un 10,4% envers el 9,8% de les nenes).

Segons explica la infermera Neus Ferrer, coordinadora en promoció de la salut de l’ABS de Cassà de la Selva i autora principal de l’estudi, l’escola i els companys poden tenir un paper fonamental en el canvi d’estils de vida i, entre ells, la dieta. “Cal aprofitar aquesta oportunitat per afavorir l’alimentació saludable dels alumnes, amb la cooperació dels pares i la comunitat”. “És necessari però oferir coneixements en educació i nutrició i una formació adequada i fomentar la implicació de totes les parts involucrades en l’alimentació dels infants: la família, l’escola, els professionals sanitaris i els propis nens”, diu Ferrer.

Aquest estudi se suma a les diferents iniciatives que s’estan duent a terme des de l’atenció primària per reduir els problemes de salut derivats d’una alimentació i hàbits de vida no saludables des de la infància. Destaca, entre d’altres, el programa “Nen@s en moviment”, una acció conjunta l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l’Institut Català de la Salut (ICS) que té com a objectiu la promoció d’hàbits saludables.

Dimarts, 03 Novembre 2015 18:11

Xoc frontal entre dos vehicles a la C-65

Publicat per
Dues persones han resultat ferides de gravetat en un xoc frontal entre dos turismes a Llagostera. L’accident ha tingut quant passaven pocs minuts de les cinc de la tarda al punt quilomètric 13 de la carretera C-65. Fins al lloc del sinistre s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, Bombers, Policia Local així com dues ambulàncies del SEM i un helicòpter. L’accident ha provocat importants retencions en ambdós sentits de la marxa i a l’interior del nucli urbà de Llagostera on han estat desviats els vehicles.
Dilluns, 02 Novembre 2015 08:00

La segona edició de la Llagostrail escalfa motors

Publicat per

Desprès de l’èxit de participació de l’any passat, els organitzadors de la llagostrail Ridaura ho tenen tot a punt per celebrar el proper 15 de novembre la segona edició. La Llagostrail Ridaura és una cursa de mitja muntanya permet transcorre pel cor de la part alta de la Vall del Ridaura, una zona molt coneguda pels llagosterencs però que suposarà una agradable sorpresa per a tots aquells que s’atreveixin a participar-hi. La cursa apta per a tots els públics, està organitzada pel Bell-Matí Trail amb la col·laboració del Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Llagostera i de molts voluntaris que s’han ofert per a promoure les activitats a la muntanya des del vessant més esportiu. Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web www.bellmati.cat

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en alerta els plans INUNCAT i PROCICAT davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen l’arribada d’un front actiu que portarà pluja abundant i fortes ventades a tot el territori. Davant d’aquesta situació les autoritats demanen a la població prudència i fer cas dels consells i recomanacions de seguretat.

Diumenge, 01 Novembre 2015 07:42

Ambientació musical al cementiri municipal

Publicat per

Aufuce, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Llagostera, ha organitzat aquest matí una ambientació músical de corda al cementiri municipal amb motiu de la diada de Tots Sants. Durant tot el matí la música ha acompanyat als familiars i amics dels difunts.

Divendres, 30 Octubre 2015 10:42

Ple ordinari del mes d'octubre

Publicat per

Amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció d’Alternativa per Llagostera i el vot contrari d’Esquerra Republicana, aquest dimecres 28 d’octubre, s’ha aprovat inicialment, la modificació de les ordenances fiscals pel 2016. 

El Bell-Matí Trail Llagostera és el tercer equip llagosterenc que ha confirmat la seva participació a la Trailwalker del 2016. L’equip està format per Carles Díaz, Jordi Valverde, Nil Fürst i Patrick Blariau amb el suport logístic de Laura Funosas i Fàtima Vila. Els tres equips llagosterencs organitzaran actuacions conjuntes per tal de recollir fons, que aniran íntegrament destinats a Intermon Oxfam.

Dijous, 29 Octubre 2015 13:00

El Butlletí número 32 ja és a les llibreries

Publicat per
Ja ha sortit a la venda el número 32 de la revista local El Butlletí. En aquesta ocasió hi destaquen l'entrevista a Gerard Cabarrocas -resident a Hèlsinki- a la secció de Llagosterencs arreu del món, Josep Montiel al Racó dels Artistes, la trajectòria professional d'Albert Sàbat i les incorporacions de Sergi Miquel i l'Adrià Guinó a la secció d'opinió. Trobareu el Butlletí a les llibreries de Llagostera.

L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat uns tallers destinats a millorar el benestar físic i emocional de les dones.

En total s’han programat 7 tallers, on es treballarà el benestar físic i emocional amb el ioga, el llenguatge del cos, el descobriment personal dels talents, la Dansateràpia, la Músicoteràpia, la Risoteràpia i la gestió de les emocions.

Els tallers són gratuïts i estan programats pels propers mesos de novembre i desembre i compten amb la col·laboració de l’Institut de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

Les inscripcions es podran fer els dies 29 d’octubre i 3 i 4 de desembre de 2015, de 9h a 14h a l’Oficina La Farinera (Pg. Romeu, s/n).

Més informació a llagostera.cat

Dimecres, 28 Octubre 2015 07:32

Qui diu que no es fan bolets?

Publicat per

Segurament no estem davant la millor temporada de bolets, però de bolets se’n fan. Podeu preguntar-ho al llagosterenc Miquel Barceló que ens envia aquestes fotografies. Aprofitem l’ocasió per recomanar-vos el web Temporada de Bolets, de la Generalitat de Catalunya on trobareu consells i recomanacions per anar a caçar bolets. Podeu accedir al web des d'aquí.