ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 04 abril 2023 10:06

16 pobles participen Al Gironès Llegim!

Publicat per

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.50.04.png

Es realitzen 110 activitats de difusió de la lectura de febrer fins al dia abans de Sant Jordi

 La vuitena edició de Al Gironès Llegim!, compta amb la participació de 16 pobles (15 ajuntaments), el Consorci de Normalització Lingüística i la coordinació del Consell Comarcal. En total són 110 activitats de difusió de la lectura de febrer fins al dia abans de Sant Jordi. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

Aquesta edició fa especial èmfasi amb els escriptors vinculats als municipis amb l’etiqueta “Autor/a km 0”. Les activitats amb aquesta etiqueta tindran com a protagonista autors vinculats al municipi que programa l’activitat. És a dir, autors que hi hagin nascut, viscut, treballat o que actualment hi resideixin, amb la voluntat de potenciar aquest vincle per apropar-nos als seus llibres.

Els objectius de Al Gironès Llegim!, són els de fomentar la creació i la difusió d’activitats de foment de la lectura; crear una xarxa d’ajuntaments que doni visibilitat més aquesta programació; i potenciar que el públic també participi en activitats d’altres municipis.

La lectura mereix una especial atenció per part de les administracions públiques que estan més a prop dels ciutadans; els ajuntaments, així com dels ens supralocals que treballen per oferir més eines als municipis. Des del Consell Comarcal es vol fer valdre i ajudar a dinamitzar aquesta iniciativa que cada any es posa a disposició de milers d’usuaris.

Actualment, estan programades 110 activitats, totes elles reflectides al web algironesllegim.cat, i als perfils de Twitter, Instagram i Facebook de Gironès Cultura. Una edició que compta amb sessions de contes infantils, clubs de lectura, conferències, caminades literàries, exposicions, representacions teatrals vinculades als llibres, recitals de poesia, tallers, jocs, padrins lectors, etc.

El conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, destaca que “alguns ajuntaments no realitzaven accions de foment de la lectura abans de participar en aquest projecte, d’altres n’han creat de noves expressament gràcies a aquesta participació, i d’altres ja tenien un gran nombre d’accions que han aprofitat per afegir en aquesta xarxa”.

Cada edició s’inicia o finalitza amb un concert relacionat amb la literatura. La programació de Al Gironès Llegim!, d’enguany, culminarà el 28 d’abril amb el concert de cloenda a l’espai al Canal de Salt amb l’actuació de Joan Reig (Els Pets). El concert serà d’entrada gratuïta amb reserva prèvia.

Pobles i espais:

1.Aiguaviva – Local Cultural Ca la Neus, Centre Polivalent La Torrentera

2.Bescanó – Biblioteca Josep Fontbernat

3.Bordils – Casal del Poble

4.Campllong – Local Social

5.Cassà de la Selva – Biblioteca Auditori Sala Galà

6.Celrà – Biblioteca de Celrà

7.Flaçà – Punt de lectura del casal

8.Fornells de la Selva – Biblioteca de la Sitja

9.Llagostera – Sala Polivalent del Centre, Biblioteca Julià Cutiller

10.Madremanya

11.Medinyà – Aula de lectura Modest Prats

12.Quart – Biblioteca Miquel Pairolí

13.Salt – Biblioteca Iu Bohigas

14.Sant Gregori – Biblioteca Miquel Martí i Pol

15.Sant Julià de Ramis – Biblioteca Municipal Neus Català

16.Sarrià de Ter – Biblioteca Emília Xargay

17.Vilablareix – Can Gruart

18.Servei Comarcal de Català del Gironès

19.Consell Comarcal del Gironès

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.46.46.png

Diumenge, 02 abril 2023 18:33

Benedicció de Rams a Llagostera

Publicat per
Amb la benedicció de Rams aquest diumenge s’ha iniciat la Setmana Santa. Un centenar de persones s’han aplegat al pati de l'església de Llagostera per beneir la palma i els rams. Seguidament s’ha celebrat la missa. Els actes religiosos seguiran a l’església el Dijous Sant, a les 18.30h i Divendres Sant, a les 18 h, i a les 21 h amb la processó que comptarà amb la participació dels Manaies de Llagostera amb un recorregut pels carrers del nucli antic.
La Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva ha finalitzat les obres de construcció d’un edifici de protecció oficial a Llagostera ubicat al carrer Roser de 16 habitatges.

Els habitatges, d’una o dues habitacions, estan destinats a persones de més de 60 anys en règim de lloguer, amb la voluntat de fer vida en comunicat.

A banda dels 16 habitatges, l’edifici disposa de dues sales comunes de 100 m², 20 aparcaments subterranis i 16 trasters, a més d'àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari.

Es tracta d'una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters majors de 60 anys i que siguin plenament autònoms.

Aquest tipus d’habitatges col·laboratius, àmpliament estesos a països del centre i nord d'Europa, permeten reunir persones amb perfils i interessos compartits que tenen voluntat de fer vida en comunitat. En aquest sentit cada família disposa del seu habitatge d'ús privat, però, alhora, compta amb zones comunes on els inquilins poden desenvolupar activitats conjuntes, tal i com han explicat els responsables del Patronat Santa Creu de la Selva.

Genís Sastregener, gerent de la Fundació Privada Patronat de la Santa Creu ha explicat que la clau d’aquesta iniciativa de cohabitatge és que els destinataris han de tenir ganes de formar part d'una comunitat i a participar activament en la vida col·lectiva.

En aquest sentit, les característiques del projecte i la mida de l’edifici promouen la interacció freqüent i les relacions properes buscant un equilibri entre intimitat i comunitat, de manera que es garanteixi el lliure desenvolupament de la vida privada de cadascú, juntament amb la voluntat de participació en la vida col·lectiva de l’edifici.

El regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet ha destacat que hem d’agrair aquesta iniciativa de la Fundació Santa Creu, que contribueix a satisfer la necessitat d’habitatge de lloguer assequible i s’adreça a un dels col·lectius que hem de considerar prioritaris.

Els interessats poder fer arribar la sol·licitud a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé mitjançant l’oficina d’habitatge de Llagostera.

La previsió és que hi puguin entrar a viure entre els mesos de juny i juliol.

Un equip de TV3 es va desplaçar ahir a Llagostera per denunciar la indignació del municipi sobre una fuita d'aigua potable que treu aigua des de fa anys.

L'alcalde, Antoni Navarro, ha explicat que l'Ajuntament ha optat per construir-se la seva pròpia canalització després de les contínues queixes i denuncies a l'empresa concessionària.

Feu clic aquí per llegir tota la notícia i veure el vídeo. 

Llagostera ja es prepara per viure la sisena edició del Festival Espurnes i ho farà amb un cartell de luxe. El Parc de l’Estació es tornarà a convertir el dissabte 13 de maig en un aparador musical de primer nivell amb artistes ja consolidats de l’escena catalana i apostes emergents que marcaran el panorama musical dels propers anys.

Aquest matí s'ha fet la presentació a la sala de Plens de l'Ajuntamemnt a càrrec dels organitzadors, del regidor de Festes i Promoció Econòmica, Eduard Diaz i del vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

El festival organitzat per la promotora La Tornada i el grup Sotrac també oferirà aquest any un concert de pagament, el divendres 5 de maig a la plaça del Castell, que servirà com a concert inaugural d’aquesta edició. Xavi Sarrià, exlíder d’Obrint Pas i referent musical del País Valencià, hi presentarà ‘Causa’, el seu darrer disc. Compartirà cartell amb Ginestà, un dels grups de més èxit actualment a Catalunya, amb qui ja es van unir aquest 2023 per gravar conjuntament ‘Un foc que creix’.

Després del concert inaugural, el festival es traslladarà a la seva ubicació original, el Parc de l’Estació, amb un format que mantindrà l’essència de l’Espurnes i que oferirà tot un dia de concerts i activitats. Els concerts començaran a primera hora de la tarda amb una programació per a tota la família i amb servei de bar, oferta de food-trucks i un taller de jocs de fusta per als més menuts. A mesura que avanci la nit, l’Espurnes també ha preparat aquest any una oferta per atraure el públic més jove.

Un dels caps de cartell del festival serà Mazoni, un dels grans referents de l’indie català, que arriba a Llagostera celebrant els seus 20 anys de trajectòria musical. Per commemorar-ho, el bisbalenc ha preparat una gira especial on recuperarà els 20 hits més importants de tots aquests anys. També arriba amb novetats sota el braç Sergi Carbonell, un dels líders i fundadors de Txarango, que en el seu cas presenta el seu primer disc en solitari, l’aclamat àlbum ‘Refugi’.

Un altre dels grans reclams que trepitjarà l’escenari del Parc de l’Estació serà Zetak. El grup de música electrònica en euskera està creixent a marxes forçades i ja ha exhaurit les entrades per als cinc concerts de final de gira que farà a la tardor entre Pamplona i Bilbao. El grup, que ha col·laborat amb noms com Bomba Estéreo o Oques Grasses, farà a l’Espurnes un dels seus primers concerts a terres gironines.

També actuaran a Llagostera Jo Jet i Maria Ribot, que el mes de novembre van presentar el seu nou treball ‘Febrer // agost’; Alba Morena, que acaba de presentar el seu nou projecte acompanyada de Marcel Bagés i David Soler, i Emma Yuzz, que obrirà el dia amb la seva proposta íntima que transcorre entre el reggae, el neo soul i l’R&B.

El Festival ha volgut acostar-se encara més al públic jove en la seva sisena edició i per fer-ho ha posat en marxa el projecte ‘Espurnes a les aules’. Des de fa mesos, el Festival Espurnes ha treballat conjuntament amb estudiants de 4t d’ESO de l’Institut de Llagostera perquè l’alumnat pugui veure des de dins com s’organitza un festival, s’impliqui en les activitats del municipi i guanyi interés per la música feta a casa nostra i en català.

El projecte, que s’integra dins l’oferta educativa de l’assignatura de música, ha acabat canalitzant en què els i les joves de l’Institut siguin els responsables de programar l’últim tram de l’Espurnes, juntament amb els organitzadors del festival. En aquest sentit, el 13 de maig actuaran a Llagostera el raper barceloní Ceaxe, que amb només 18 anys ja acumula milions de reproduccions a les diferents plataformes digitals, i DJ Xirgo, que serà l’encarregat de posar el punt i final a més de 8 hores de música en directe.

Dijous, 30 Març 2023 08:37

Balanç del pacte de govern 2019 - 2023

Publicat per

Aquest dijous es celebrarà el balanç del pacte de govern 2019 - 2023 al Local Social de la Caixa a les 20h.

Obert a tothom. 

La llagosterenca Neus Mateu que forma part del Club Patinatge Artístic Girona ha aconseguit el primer lloc en el campionat d'Espanya de Grups de Xou Gran al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona.

El CPA Girona va assolir aquest reconeixement amb la coreografia "Deixa'm viure". Es tracta d'una actuació difícil que recorda la importància dels insectes pol·linitzadors.

Actualment, el CPA Girona s'ha classificat pel Campionat d'Europa que es celebrarà a principis de maig a Paredes (Portugal) i el campionat del món que es farà a Ibagué (Colòmbia).

Dilluns, 27 Març 2023 07:55

Llagostera tanca el Festival de Poesia Arrima’t

Publicat per
Llagostera ha posat punt i final a la tercera edició del Festival de Poesia Arrima’t, amb un recital que ha combinat la paraula i la música al Casino Llagosterenc.

La programació de l'Arrima't va iniciar-se el passat 17 de març i ha comptat amb una desena d’activitats diverses que han apropat la poesia a la ciutadania en totes les seves múltiples vessants i per a totes les edats.

El regidor de cultura, Enric Ramionet ha destacat que “l’èxit d’aquest festival posa de manifest un any més que la poesia és un gènere que continua agradant i despertant curiositat a moltes persones”.

Enguany el Festival Arrima’t ha comptat amb Enric Casasses, Premi Nacional de Cultura de Literatura i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, una Fira d’editorials de poesia i diversos tallers i recitals de poseia. Fins al 15 d’abril seguirà obreta l’exposició «Un pati al cap» de Manuel Moranta, a la Sala Can Roure.

Per setena vegada consecutiva, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut el Segell Infoparticipa impulsat pel Grup d'Investigació ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llagostera ha assolit de nou el 100% dels indicadors que avaluen la transparència i la qualitat de la informació que es publica a la pàgina web del consistori i al seu portal de transparència. A més, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut també el premi extraordinari, que el contingut i la redacció de les notícies publicades, juntament al Consell Comarcal del Vallès Occidental i als ajuntaments de Canovelles, Manresa, Palau-solità i Plegamans, La Ràpita, Sallent i Sant Vicenç dels Horts. Enguany, dels 947 ajuntaments de Catalunya, 145 han rebut el Segell Infoparticipa i d’aquest només 45 han obtingut un 100% d'indicadors positius. L'acte d'entrega dels guardons ha tingut lloc a la sala d'actes del Rectorat de la UAB. Ha recollit el guardó el regidor responsable de l’àrea, Eduard Diaz.

La formació ha publicat a través de les seves xarxes socials un vídeo del seu cap de llista, Jordi Casas, parlant clar dels possibles pactes postelectorals.

En un escenari en què la CUP-Alternativa per Llagostera surt amb l’objectiu de guanyar però no veu fàcil una majoria absoluta, el cap de llista de la formació Jordi Casas manifesta que “volen parlar ben clar”. “Perquè podem i perquè pensem que caldria que tothom ho fes”, afirma en clara al·lusió a Junts i ERC. La CUP-Alternativa per Llagostera, que és al govern local des de 2019 fruit del pacte de mandat amb ERC, ha publicat a través de les seves xarxes socials un vídeo on detalla el seu posicionament sobre els possibles pactes després del 28 de maig.

Explicitant que no es tracta de cap qüestió personal vers els integrants del PSC local (amb qui diu que tenen bona relació), i fent referència al posicionament de l’ANC instant les candidatures independentistes a comprometre’s a no pactar amb aquest partit, manifesta que “en un poble clarament independentista com ho és Llagostera, sense circumstàncies locals que excusin pactes estranys, pensem que els 3 partits majoritaris hauríem de ser capaços d’entendre’ns i no hipotecar la defensa de la sobirania i dels drets nacionals”. Els motius esgrimits per a aquest compromís són el paper del PSC els darrers anys en la negació del dret a l’autodeterminació, el seu aval al 155, el paper en la repressió a l’independentisme i l’assumpció de l’espanyolisme cultural. També la defensa de posicionaments que, segons el candidat, “situen el PSC més a la dreta que mai”.

Per altra banda, Casas explica que, tot i que Junts asseguri que si els actuals socis de govern sumen tornaran a pactar, no hi ha res segur: “La CUP-Alternativa tornarem a presentar un programa molt ambiciós. I un cop sapiguem resultats, les possibilitats d’aplicar el programa seran l’únic que ens mourà”. En aquest sentit, el cap de llista expressa la voluntat de governar i assumir responsabilitats, però també la possibilitat de quedar a l’oposició si les condicions no es donen o si es produeix un pacte alternatiu que no els inclogui.