ELPOLLTV

Dim23042024

Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 46

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Emmarcat dins les actuacions de promoció i del pla estratègic de desenvolupament local, aquesta setmana s’han instal•lat dos tòtems digitals amb informació d’interès per als visitants.
Els aparells s’han instal•lat a la plaça del Castell i al Parc de l’Estació just al costat de l’Oficina de Turisme. Els nous dispositius, consten d’una gran pantalla tàctil amb informació en català, castellà, anglès i francès.  La informació també pot ser consultada des de qualsevol dispositiu mòbil.
Podeu accedir al contingut des d’aquest enllaç http://ubime.cat/visitallagostera

El Consorci de la Costa Brava ha tramès a l’Agència Catalana de l’Aigua una proposta de tarifa única, en l’horitzó del 2017, de 0,34 euros/m3 per a la venda d’aigua en alta als 27 municipis consorciats i/o abastits per aquesta entitat entre els quals es troba Llagostera.
La proposta preveu que la nova  tarifa única tingui una quota fixa, una quota variable i una cadència d’aplicació de 0,30 euros/ m3 en el primer any d’entrada en vigor (2015). Depenent de les inversions concretes a realitzar, es preveu un escenari de 0,32 euros/m3 en el segon any (2016), i de 0,34 euros/m3, a partir del tercer any (2017).
Actualment el model tarifari que s’aplica és diferent segons la zona (Costa Brava nord, Costa Brava centre i Costa Brava sud) i en alguns casos no s’ha revisat des de fa més de 17 anys. La nova tarifa única no solament homogeneïtza el preu de venda en alta a tots els municipis, sinó que, a més, es basa en consums reals i en el cas de municipis amb consums molt concentrats en la punta estival permet dissenyat una estratègia de consum per aconseguir la millor relació cost-benefici.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta del Pla INUNCAT (Pla especial d‘emergències per inundacions a Catalunya) per les pluges que s’esperen per aquest dilluns 28 de juliol d’acord amb la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), i les afectacions que se’n poden derivar.

La previsió indica la possibilitat de pluges intenses que poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques de la meitat nord del país a partir del migdia (12.00 h). Sovint les precipitacions vindran acompanyades de tempesta i localment amb calamarsa i vent ratxejat i fort.

Protecció Civil de la Generalitat demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de les afectacions que es puguin produir i seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat en els llocs on plogui amb intensitat.

Igualment cal allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal, posant en perill la integritat de les persones i dels béns.

En el cas que hi hagi tempesta amb aparat elèctric (llamps), cal evitar situar-se sota o a prop de torres de la llum, arbres solitaris i sortir de l’aigua si ens trobem a la platja.

Protecció Civil de la Generalitat també recomana netejar els embornals i desguassos i baixants que poden tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes. Un tap de brutícia pot fer que s’inundi un aparcament soterrat, un pati o un terrat amb un xàfec intens.

Dilluns, 28 Juliol 2014 07:50

Bandera sense Llagosta

Publicat per

L’opció 2, amb el pal central de color vermell sobre fons blanc, ha estat la més votada en el procés per escollir la bandera oficial de Llagostera, imposant-se per només 5 vots de diferència, al disseny de la llagosta. Les dues opcions de disseny que es sotmetien a votació popular on hi han pogut participar els majors de 16 anys empadronats a Llagostera, han estat proposades per l’assessor d’heràldica i genealogia, Armand de Fluvià de la Generalitat de Catalunya. Segons ha informat l’Ajuntament de Llagostera des de llagostera.cat han participat a la votació un total de 92 persones, 5 de les quals han votat en blanc, 46 per la opció sense Llagostera i 41 amb la Llagostera. 

Properament s’iniciarà el procediment administratiu i període d’exposició pública perquè el Departament de Governació i Relacions Institucionals oficialitzi la bandera.

Llagostera segueix treballant per promocionar el municipi com a destinació turística. Emmarcat dins les actuacions de promoció i del pla estratègic de desenvolupament local, Llagostera ha entrat a formar part del projecte Viles Florides de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. Es tracta d’un projecte que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes.

Durant el mes de maig s’han realitzat  els treballs de reparació del paviment del camí del veïnat de Bruguera entre Can Franciach fins a l’explotació ramadera coneguda com la “granja Rodríguez”. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica per quin motiu s’han realitzat aquestes obres.

El passat 17 de juliol la Creu Roja va fer el tradicional sorteig d’or.
Enguany, han resultat premiades 43 butlletes que es varen distribuir a la demarcació de Girona. El número premiat és el 81.975 amb 600€ per butlleta o 18,94gr d’or.
Enhorabona als guanyadors!

Dimecres, 23 Juliol 2014 13:08

El Bell-Matí fa la travessa Vallter – Núria

Publicat per

El passat diumenge 20 de juliol, el grup excursionista Bell-Matí va decidir fer la travessa Vallter – Núria tot i les males previsions meteorològiques.
Una quarantena de participants varen sortir a les 8 del matí des de Vallter i varen arribar pels volts de la una a Núria. Part del grup va baixar fins a Queralbs.
Malgrat que la previsió no era bona, la caminada es va poder fer acompanyada de núvols, clarianes, plugims, boires, sol i algun tro.

 

El passat diumenge 20 de juliol es va celebrar al Camp de Tir La Falguera de Vilopriu la primera tirada al plat benèfica contra el càncer organitzada per l’equip femení de tir al plat Centralcaza Dones.
Un total de 71 participants y 25 esquadres va fer que la tirada fos tot un èxit tot i les inclemències del temps. És la primera vegada que es celebra a Catalunya una tirada al plat solidària per l’ajut al malalt del càncer.
Quatre tiradors van aconseguir trencar 25 plats: Xavier Lozano Fernández, Angel Fernández Genicio, Lluís Vila Cabero i Marc Girona Hernández. Després del desempat la classificació va quedar de la següent manera: Campió Marc Girona amb 25+22. Segon classificat Angel Fernández Genicio amb 25+19+1. Xavier Lozano va ser el tercer classificat con 25+19+0 plats. El quart lloc va ser per Lluís Vila amb 25+16 plats que va ser també el que es va emportar el premi al tirador que més plats va trencar en les seves millors 4 sèries: 95 plats. 
 L'acte de lliurament de premis va començar guardant un minut de silenci en honor i respecte al company tirador Don Francisco Machado Montero, mort recentment, president del Club de Tir de Malgrat de Mar "La Gavina", que tant va fer pel suport a la projecció del tir i especialment a l'equip femení.
La major part dels beneficis de la jornada es varen entregar en el mateix acte, a la fundació per la compra de dues cadires higièniques i la resta es va entregar directament a una persona afectada pel càncer de mama.
Tot l’equip ha quedat corprès per els actes de solidaritat i bona voluntat de tots els que d’alguna manera varen participar a l’esdeveniment i mostren el seu agraïment i satisfacció al respecte.
Autor Galeria fotogràfica: Eva Rius

Dimarts, 22 Juliol 2014 10:25

L'alcalde al dia : "El conveni de la carretera"

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera i la Generalitat de Catalunya han firmat un conveni per tal de reurbanitzar el tram interurbà de l’antiga carretera C-65 de Girona a Sant Feliu de Guíxols pel seu pas per Llagostera. En aquest espai de l’Alcalde al dia, Fermí Santamaria ens explica la importància de la signatura d’aquest conveni.