Notícies
Aquest últim mes s'han iniciat dos cursos de català al Casal Parroquial: un curs inicial, dimarts i dijous, de 10h a 12h, i un curs de nivell Bàsic 1, també dimarts i dijous, de 15h a 17h.
La procedència dels alumnes és molt variada: Bielorússia, Bolívia, Espanya, Gàmbia, Hondures, Mali, Marroc, Mauritània, Pakistan, Regne Unit, Ucraïna i Veneçuela.
El Consorci per a la Normalització Lingüística també ha posat en marxa al poble el programa Voluntariat per la llengua i el projecte Activa la llengua.
Per a més informació podeu adreçar-vos al Consell Comarcal del Gironès al telèfon 972 21 32 62 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
La Penya Els Golfus, seguidors incondicionals de la Unió Esportiva Llagostera, van aprofitar el partit d’aquest diumenge contra l’Olímpic de Xàtiva per retre homenatge a Nil Marín, l’exporter del Girona B mort en accident el dia abans del partit de la primera volta. En aquell encontre l’Olímpic no va guardar el minut de silenci demanat pel Llagostera. Els Golfus van desplegar una pancarta en record de Nil Marín que no oblidaran mai.
Imputat un matrimoni per recórrer multes identificant com a conductora la seva mare difunta
Publicat per RedaccióA l’Avinguda Gironès, número 49 ha obert recentment la fleca La Tardor amb nova direcció.
Obert cada dia de 7.30h a 20h, el forn ofereix tots els productes de cafeteria i fleca de sempre, i també degustació de pizzes i entrepans innovadors. A més a més, ofereixen també una gran varietat de sucs de fruita natural, tals com suc de kiwi i poma o fruita de la passió i llimona.
Podeu descobrir-ne més al seu facebook: https://www.facebook.com/flecacafeterialatardor o passant-hi a degustar alguna cosa!
Recull dels millors moments de la participació de les 36 colles carnavalesques que han participat aquest diumenge a la rua de Carnaval de Llagostera.
Millora de les àrees de contenidors de recollida selectiva a Llagostera
Publicat per RedaccióL‘Àrea de Medi Ambient de l‘Ajuntament de Llagostera ha finalitzat aquesta setmana l’actuació de millora a diverses àrees de recollida selectiva de residus al municipi.
En aquest sentit s’han realitzat obres d’adequació a l’àrea situada a la urbanització Selva Brava on s’ha pavimentat i construït un mur i un tancament. Així mateix s’han realitzat diverses millores a l’àrea ubicada a la urbanització La Canyera i a l’àrea d’emergència del carrer Migjorn.
Entre les millores s’ha renovat la senyalització i els tancaments perimetrals, s’han pintat i canviat els contenidors, s’han millorat els sistemes de videovigilància i s’ha millorat la imatge i l’accés als contenidors per tal que als veïns els sigui més fàcil i senzill reciclar els seus residus, tal com destaca el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Xavier Vilella.
Cal recordar que l’àrea d’emergència situada davant la deixalleria municipal és l’única àrea de contenidors del nucli urbà ja que a Llagostera es realitza la recollida d’escombraries porta a porta al 75% dels habitatges del municipi.
Detingudes tres persones a Llagostera per tinença il·lícita d'armes
Publicat per Marc SuredaIsabel Tarragó llegeix la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones
Publicat per Marc SuredaIsabel Tarragó, presidenta de la UE Llagostera i membre de la Federació Catalana de Futbol, ha llegit aquest divendres a la tarda la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona, que han estat representats pel president de la Diputació, Joan Giraut; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. La lectura ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat, on també s’ha celebrat, aquesta tarda, la I Jornada Dona i Esport: Girona, que ha analitzat la situació de l’esport femení a la demarcació de Girona, amb l’objectiu d’establir estratègies i maneres diferents de treballar per assolir una major activitat de les dones per tal d’evolucionar cap a la plena igualtat de sexes. La inauguració de la jornada ha estat a càrrec d’Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; Isabel Muradàs, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, i Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona. La jornada ha inclòs una taula rodona i dues conferències (a càrrec, respectivament, de Susana Pallarès, professora de psicologia a la Universitat Autònoma de Catalunya, i d’Alexandra Panayotou, atleta d’ultrafons).
Presentació del llibre “Ricard Solà, fotògraf. Llagostera, 1949-1990”
Publicat perL’Ajuntament de Llagostera ha organitzat aquest dissabte 1 de març la presentació del llibre i la inauguració de l’exposició sobre el fotògraf llagosterenc Ricard Solà.
L'exposició es podrà visitar al Local Social de La Caixa els dissabtes, diumenges i festius des de l’1 de març al 27 d’abril.
Un total de 46 restaurants d'arreu de Catalunya reben el distintiu km0 Slow Food
Publicat per Marc SuredaEl conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el fundador del moviment Slow Food i president d’Slow Food Internacional, Carlo Petrini, han participat avui en l’acte de lliurament del distintiu km0 Slow Food a 46 restaurants d’arreu de Catalunya, entre ells el Restaurant Ca la Maria de Llagostera. L’acte ha estat conduit per Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. En la seva intervenció, el conseller Puig ha citat la frase de Josep Pla “la cuina és el paisatge posat a la cassola” per definir el concepte Km0 i ha destacat que “el segell Slow Food no és només un reconeixement a la qualitat i l’exigència sinó també a un model sostenible amb l’economia local i a un compromís amb la comunitat”. Puig també s’ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que “si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori” i, en aquest sentit, ha agraït als cuiners allí presents la seva labor a favor de la gastronomia catalana. Per la seva banda, Petrini ha volgut remarcar “la importància de donar valor al menjar i a l’economia local”, i ha destacat que “a Catalunya o a qualsevol part del món el moviment Slow Food defensarà la biodiversitat i els productes de cada territori, però per fer això la unió entre el camp i el cuiner es estratègica”. En aquest sentit, Petrini s’ha referit als cuiners i restaurants com a “comunicadors, educadors i transmissors de la cultura a través de la gastronomia i del territori”.
Dels 46 restaurants Km0 Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte l’any anterior, s’han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya. A més dels cuiners representants d’aquests establiments, a l’acte també han assistit productors catalans que han tingut l’oportunitat de mostrar els seus productes en un mercat que s’ha organitzat als Jardinets del Palau Robert. Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda a Itàlia el 1986 com a resposta a l’expansió de la moda del menjar ràpid i per contrarestar l’anomenada fast life. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països dels cinc continents amb l’objectiu de promoure i redescobrir, entre d’altres valors, la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.