ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Lluís Postigo, el regidor d'Alternativa per Llagostera, considera que s’està utilitzant el Pla Estratègic de Desenvolupament Local per promoure de forma encoberta un projecte per planificar una nova zona industrial a la zona de Can Boada. Segons publica avui el Diari de Girona s'està "treballant discretament, sense fer soroll" per preparar el terreny i tenir la tramitació avançada per quan hi hagi disponibilitat econòmica per desenvolupar aquest projecte. L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria ha lamentat que es vulgui "confondre la gent". Així mateix des de l’Ajuntament s’ha animat a tota la gent a participar activament a l’acte previst per aquest dijous a les 20:45 h al Teatre del Casino que comptarà amb la participació de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política UAB.

Dimarts, 05 Febrer 2013 09:02

El Registre Civil es trasllada al Jutjat de Pau

Publicat per

A partir d'aquest dimarts 5 de febrer l’atenció al públic del Registre Civil serà de 9 a 15 hores tots els dimarts i dijous al Jutjat de Pau situat al carrer Sant Pere número 5. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera, aquest canvi s’emmarca dins el procés d’informatització del Registre Civil que permetrà realitzar tràmits per internet . El canvi d’ubicació suposarà també una important millora pel que fa a l’accessibilitat. La competència d’aquest servei correspon al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Justícia del govern espanyol. El telèfon de contacte i informació és el 687060969.

Una exposició a la sala Domènec Fita de la Casa de Cultura de Girona mostra trenta retrats expressionistes del popular doctor de Llagostera, Peio Pascual. L'exposició es podrà visitar del 5 al 28 de febrer, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores. El Diari de Girona li dedica un ampli article a la sessió cultura on Pascual s’autodefineix com a “un metge rural que ensenya unes cares d'una gent anònima". Podeu llegir l’article des d’aquí.

Un cop finalitzades les sessions de treball participatives de diagnosi amb els agents socials, econòmics, polítics, tècnics i d‘altres administracions supramunicipals, emmarcades dins el procés de redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Local de Llagostera, l’Ajuntament de Llagostera ha convocat una nova sessió de presentació i de treball participatiu obert a tothom, que tindrà lloc el proper dijous 7 de febrer a les 20:45 h. La sessió es desenvoluparà en dues parts. La primera comptarà amb la participació de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Autònoma de Barcelona i la presentació de la situació socioeconòmica del municipi que anirà a càrrec del sociòleg Gerard Quiñones de la consultora Neòpolis encarregada de la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Local de Llagostera.La segona part consistirà en un taller participatiu “on tothom qui vulgui podrà exposar les seves idees i aportar solucions i propostes per definir quin model de poble volem en els propers anys” segons ha explicat el regidor de Promoció Local, Ramon Soler. Els documents de diagnosi i el buidatge de resultats dels tallers realitzats fins a data d‘avui, es poden consultar lliurament des del web http://plaestrategic.llagostera.cat

Dilluns, 04 Febrer 2013 16:29

719 llagosterencs registrats a l'atur al mes de gener

Publicat per

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Observatori d'Empresa i Ocupació  acaba de donar a conèixer les dades de l'atur registrat per comarques i municipis corresponents al mes de gener de 2013. A Llagostera hi ha registrades 719 persones. Podeu consultar el document amb totes les dades dels municipis de Catalunya des d’aquí.

La intensa vida de la primera sindicalista catalana pujarà a l'escenari en un ambiciós espectacle de teatre musical, titulat IsaVel, basat en l'obra de teatre de Toni Strubell sobre Isabel Vilà (1843-1886). L’obra està dirigida pel llagosterenc Kim Planella, amb música d'Antoni i Marc Mas, i s’estrenarà a la tardor.
Aquest diumenge el diari El PuntAvui en parla àmpliament.

Divendres, 01 Febrer 2013 17:14

Reunió de la Junta Local de Seguretat

Publicat per

Aquest divendres s'ha reunit a Llagostera la Junta Local de Seguretat on hi han assistit l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, el sergent de la Policia Local, Joan Linde i el Director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona Albert Ballesta juntament amb diversos comandaments de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra.
Ambdós cossos han presentat les seves respectives memòries i han destacat la bona entesa i compenetració en les actuacions conjuntes realitzades dins del terme municipal de Llagostera. 
Durant la Junta també s’han comentat diversos aspectes referents a l’augment dels robatoris amb violència registrats a municipis gironins i als protocols d’evacuació de les urbanitzacions en cas d’incendi forestal, en especial de les de Selva Brava i Font Bona.
Pel que a l’augment dels robatoris s’ha reforçat la presència policial i s’ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana tant per resoldre casos com per intentar evitar-los. En aquest sentit ja s’ha reforçat i incrementat la informació i els consells de seguretat. 

Divendres, 01 Febrer 2013 07:31

Convocat el XVIII Concurs literari Sant Jordi

Publicat per

Un any més l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera i la Biblioteca municipal Julià Cutiller organitzen el concurs literari Sant Jordi que enguany arriba a la seva XVIII edició. Les bases contemplen 3 categories de temàtica lliure: Infantil, Juvenil i Adults. Pel que fa als premis s’estableix un únic premi cedit per l’Ajuntament per a cada categoria i especialitat. En la categoria Infantil es preveu un lot de llibres, en la categoria Juvenil un val de 150 € per gastar a les llibreries de Llagostera i en la categoria Adults 500 €  (sotmesos a retenció de l’IRPF). Els treballs es podran presentar a la Biblioteca Julià Cutiller  fins el dimarts 12 de març de 2013. El veredicte de les totes les categories es farà públic el dimarts 23 d’abril de 2013 dins els actes programats de la Diada de Sant Jordi.

Podeu consultar les bases del concurs des de lagostera.cat a http://www.llagostera.cat/municipi/cultura/pdf/bases_s_jordi_2013.pdf

La Generalitat ha sotmès aquesta setmana a informació pública la documentació de declaració d'impacte ambiental per al projecte de millora de la planta de compostatge del Complex de Tractament de Residus de Solius. Aquesta és una obra que els municipis fa temps que reclamen per les males olors que desprèn actualment l'abocador, que dóna serveis a municipis del Baix Empordà i del Gironès.
El Diari de Girona publica avui que la problemàtica afecta sobretot els veïns de Santa Cristina d'Aro, que fa anys que demanen una solució. Amb aquest tràmit es fa un pas més de cara a resoldre el problema, tot i que l'obra depèn de la disponibilitat pressupostària de l'Agència Catalana de Residus, que encara no ha concretat en quins terminis es podria desenvolupar la intervenció de millora.

Play videosAquest dimecres 31 de gener s’ha celebrat el primer ple de l’Ajuntament de Llagostera del 2013.  En aquest es va aprovar, per unanimitat, una moció per donar suport a la Declaració de sobirania i al dret a decidir del poble de Catalunya, que va aprovar el Parlament el passat 23 de gener; el pla d'acció per a l'energia sostenible de Llagostera (PAES); l'auditoria energètica de l'enllumenat públic exterior del municipi, i el conveni i la subvenció de 1.300 euros per alumne i any del Departament d'Ensenyament, per al curs 2011-2012.