ELPOLLTV

Dim02062020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L'Ajuntament de Llagostera ha informat que aquest divendres 17 d’abril s’ha realitzat el test de coronavirus a tots els interns de la Residència Josep Baulida de Llagostera amb resultat negatiu a tots ells.

El test s’ha realitzat mitjançant l'infermera del CAP Llagostera, el metge de la Residència i la responsable higienicosanitària del centre.

La directora de la Residència Josep Baulida, Nuri Durà, ha volgut agraïr de nou les nombroses mostres de suport i donacions de material rebudes des de l’inici de la crisi sanitària de la COVID 19. Avui l'Obra Social de La Caixa ha fet arribar dues tauletes digitals perquè els residents es comuniquin amb els seus familiars.


L'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, s'ha dirigit de nou a la població per explicar i actualitzar les darreres informacions en relació a la crisi sanitària del coronavirus.

A data d'avui hi ha confirmats 21 casos positius de coronavirus a Llagostera i es té constància de 6 persones mortes. Aquesta xifra situa la ràtio en 248 contagis per 100.000 habitants, una mica per sota de municipis del nostre entorn

Davant les mesures de relaxament en el confinament ordenades pel govern espanyol des de l’Ajuntament de Llagostera es recomana no abaixar la guàrdia i fer ús de mascaretes per sortir al carrer així com seguir extremant les mesures de seguretat i de distanciament social.

Entre les novetats, l’alcalde ha explicat que el proper dimarts 21 d’abril es reobrirà parcialment la deixalleria municipal de 10 a 13h, de dimarts a dissabte i que el dijous 30 d’abril es reprendrà el Mercat Setmanal.

El grup municipal de Junts per Llagostera s’ha posat a disposició de l’alcalde i la resta de regidors per crear una Plataforma d’Emergència Local.

En un comunicat Junts per Llagostera proposa que l’esmentada plataforma estigui formada per tots els grups amb representació a l’Ajuntament i oberta a altres agents socials del poble per tal de desplegar diverses accions. Entre les accions proposades hi ha mesures fiscals de suport als comerciants, ajuts directes a les persones més necessitades, modificar el pressupost municipal per afrontar la crisi de millor manera i destinar els 40.000 € previstos pel procés participatiu a donar solucions als ciutadans, aturar les inversions que no siguin imprescindibles i destinar els recursos fruit de l’estalvi energètic dels equipaments municipals a donar facilitats als veïns.

Podeu llegir el comunicat des d’aquí.


El col·lectiu de coordinació de la revista ha demanat a l'Ajuntament que, preferiblement, els diners es destinin als avis i àvies de la Residència Josep Baulida

L’Associació Cultural Els Papu-Tisores, entitat que coordina la publicació de la revista local El Butlletí de Llagostera, ha decidit renunciar al 40% de la subvenció econòmica que rep anualment per part de l’Ajuntament de Llagostera. El col·lectiu de coordinació de la publicació ha pres la decisió de retornar aquests diners públics degut a la situació provocada per l’expansió de la COVID-19 i l’emergència sanitària i social que s’està produint.

En un comunicat, l’entitat ha volgut especificar com es podrà fer efectiu aquest retorn. D’una banda, s’ha renunciat a les partides pressupostàries que estaven reservades per celebrar els actes de presentació dels números 5 (juny 2020) i 6 (desembre 2020). D’altra, el col·lectiu ha decidit imprimir el número del desembre en blanc i negre, en comptes de color. Tot plegat, permetrà estalviar 1.400 euros que es posen al servei del consistori llagosterenc per atendre les necessitats del moment. El Butlletí ha demanat a l’Ajuntament que aquesta modesta contribució es destini a qualsevol dels col·lectius de risc davant la crisis que vivim, preferiblement als avis i àvies de la Residència Josep Baulida. En aquest sentit, els responsables de l’entitat recorden que al darrer número de la revista, publicat el passat mes de desembre, es parlava de la vellesa i es posava de manifest que, tot sovint, ens oblidem del benestar de la gent gran.

Des d’El Butlletí també es fa una crida a tothom (persones, entitats, grups...) a reconsiderar els objectius i prioritats que hem de tenir a partir d’ara i anima a sumar, segons les possibilitats de cadascú, esforços per al bé comú.


Dimecres, 15 abril 2020 12:56

Diada de Sant Jordi confinada a Llagostera

Publicat per

Diu la llegenda que, amb un cop de llança, sant Jordi va rematar el drac, que en morir es va fondre a terra. I davant dels ulls admirats de tothom, allí on el drac s’havia fos, va néixer a l’acte un roser de roses vermelles com la sang. Sant Jordi va recollir-ne la més bonica i la va oferir a la princesa. Aquest 2020, però, Sant Jordi ha hagut d’enviar un virus per piratejar l’ordinador del drac, mentre ho retransmetia telemàticament per tots els espectadors del poble i, finalment, li va enviar una fotografia d’una rosa per WhatsApp a la princesa.

La Diada de Sant Jordi és un dels dies més bonics de l’any. Enguany, a causa del confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19, s’ha decidit traslladar la festa literària i de les roses de Sant Jordi al 23 de juliol. No obstant això, a Llagostera s’han mantingut diverses propostes per mantenir l’esperit de la Diada ben viu.

Així, a partir de demà dijous 16 d’abril i fins al dia 23, la Biblioteca Julià Cutiller publicarà un vídeo diari sobre recomanacions de lectures en el seu perfil de Facebook i en el canal ConfiCULTURA de Telegram. El mateix dia de Sant Jordi, a les 18 hores, s’anunciaran els guanyadors del Concurs Literari Sant Jordi 2020 mitjançant un vídeo en directe des del perfil d’Instagram de Cultura Llagostera, a càrrec de Joan de Boer. A més, l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol proposa descarregar-se la rosa i la manualitat de Sant Jordi disponible en el seu perfil d’Instagram.

Animeu-vos a celebrar la Diada de Sant Jordi des de casa i regaleu el vostre llibre i la vostra rosa.

El Grup Excursionista Bell Matí, davant de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19, s’ha vist obligat a modificar el seu calendari d’activitats. Durant el mes de març, van haver de suspendre la sortida infantil prevista per finals de mes, així com la neteja mensual del nostre entorn. Així mateix, han decidit cancel·lar la XXIV edició de la Caminada per Camins i Corriols, la XXVIII edició de l'Aplec de Panedes i la neteja del nostre entorn del mes d'abril.

A més, degut al canvi de dates de la Festa Major de Llagostera, que se celebrarà del 9 al 13 d’octubre, l'edició d'enguany del Concurs infantil de Dibuix Ràpid passarà a celebrar-se el dia 10 d'octubre.

Des del G. E. Bell Matí han volgut expressar “el nostre agraïment a totes les persones que es troben a primera línia d'aquesta eventualitat. També volem recomanar a tots els nostres socis que segueixin les instruccions que ens fan arribar els serveis sanitaris, a fi que aquest episodi sigui el més breu possible”.

La Policia Local de Llagostera ha rebut una nova donació de 1.100 mascaretes de la mateixa persona que prefereix mantenir-se en l’anonimat, i que fa uns dies va donar-ne 1.000 més.

Aquest matí l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, juntament amb el sergent i caporal de la Policia Local les han recollit per seguir distribuint-les a la població.

D’altra banda una empresa del poble ha fet arribar a les dependències de la Policia Local 24 litres de gel asèptic.

Les persones que necessitin mascaretes poden trucar a la Policia Local (972 80 55 80) o bé a l’Ajuntament de Llagostera (972 83 03 75).

Dimarts, 14 abril 2020 12:48

S'ajorna la Festa Major de Llagostera

Publicat per

Davant la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la Covid-19, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera s’ha vist obligada a ajornar la Festa Major prevista pels propers 29, 30, 31 de maig i 1 i 2 de juny.

La Festa Major se celebrarà del 9 al 13 d’octubre coincidint amb la Fira del Bolet.

Des de l’Ajuntament informen que si s’havien adquirit entrades anticipades per l’espectacle "Llagostera, sou molt bona geeeent!" de Quim Masferrer, previst pel dia 2 de juny, seran vàlides pel dia de la nova funció o bé se’n retornarà l’import.

El dimarts 13 d’octubre està pendent de confirmació pel canvi de festius locals.

Lektex és un extraterrestre que visita la Terra per recuperar la seva nau espacial que va deixar mal aparcada durant el seu esbojarrat darrer viatge. Per fer-ho, necessitarà l’ajuda dels humans davant el desconcert provocat per la crisi del coronavirus.

Aquest és el personatge i fil conductor que ha unit 6 sales d’escapisme, 5 de les comarques gironines i 1 de barcelonina, per fugir del confinament que ha obligat a mantenir tancats els seus locals des del passat 15 de març.

Per resoldre els enigmes i recuperar la nau espacial caldrà passejar-se pels perfils d’instagram dels 6 impulsors de la iniciativa fins aconseguir les coordenades i poder geolocalitzar la nau de Lektex.

Els promotors de la iniciativa són: Xarai de Palafrugell, Kiwi de Figueres, TimeSkp i Escapis de Girona, Exitus de Palafolls i Llisquets de Llagostera,

El joc es posarà en marxa a partir d’aquest dilluns 13 d’abril. Així ho han anunciat aquest cap de setmana amb una publicació simultània als perfils socials de les 6 sales d’escapisme on es convida a participar a tothom. El joc és gratuït, per a tots els públics i es mantindrà disponible mentre durin les mesures de confinament dictades per govern. Entre tots els participants que aconsegueixin localitzar la ubicació de la nau es sortejarà una sessió a cada un dels escaperooms participants.

El grafisme del joc ha estat dissenyat per l’estudi gràfic Som Judo de Girona.

Divendres, 10 abril 2020 17:39

L’Ajuntament edita un butlletí especial COVID19

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera ha editat una revista digital interactiva que recull en un sol document les informacions més rellevants relacionades amb la crisi del coronavirus. Hi trobareu notícies, articles, consells, recomanacions i recursos enriquits amb enllaços multimèdia.

Podeu consultar-la des d'aquí.

FACEBOOK