ELPOLLTV

Dil21102019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Gabriel Tudor, llagosterenc i alumne de l’Escola Tècnica de Girona ha participat al WorldSkills 2019 que s’ha celebrat a Kazan del 22 al 27 d’agost. Es tracta d’una competició entre joves de tot el món en qualsevol habilitat que escullin que té per objectiu principal promoure la formació professional com una de les principals eines per al desenvolupament social i econòmic.

En el cas d’en Gabriel, hi ha participat en la categoria de reparació de la carrosseria de cotxes ja siguin defectuosos o que han patit un accident després de guanyar una medalla d’or al Campionat d’Espanya de Formació Professional SpainSkills.

En declaracions al Diari de Girona, Tudor es mostra molt content de la seva participació al mundial ja que hi ha un nivell molt elevat i ha pogut aprendre coses noves i gaudir de l’experiència.

Dimarts, 27 Agost 2019 09:10

Ensurt per l'incendi d'un tractor a Llagostera

Publicat per

Un tractor que es trobava treballant en un camp de conreu del veïnat de Gaià va quedar completament cremat després d’incendiar-se. La ràpida actuació dels Bombers, ADF i Policia Local de Llagostera va impedir que les flames es propaguessin.

El foc es va poroduir ahir al migdia, per causes que es desconeixen. En els treballs d’extinció del foc i van treballar tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, un helicòpter bombarder, un vehicle de l'ADF i la Policia Local del municipi. El conductor del tractor va resultar il·lès, segons va informar la Policia Local.

L’Ajuntament de Llagostera ha organitzat una trobada de dones per debatre, compartir experiències i vivències, aportar idees i propostes de com volem que sigui el poble. La Taula de Dones tindrà lloc el proper dimarts 24 de setembre a les 19h al Local Social de La Caixa.
Dilluns, 19 Agost 2019 09:20

Obert de tennis Llagostera

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera organitza del 26 d’agost a l’1 de setembre un obert de tennis a les pistes municipals de La Canyera.

Les inscripcions s’han de fer al Pavelló Municipal Josep Mir abans del 23 d’agost. El mateix dia 23 a les 20h al Pavelló hi haurà una reunió informativa per explicar el format de la competició.

Diumenge, 18 Agost 2019 20:42

Ponts per la llibertat

Publicat per

La iniciativa ‘Ponts per la llibertat’ omple de llaços grocs i estelades les carreteres catalanes. Aquesta tarda un grup de persones s'ha manifestat al pont que travessa la C-35 a l'alçada del cementiri de Llagostera per reclamar la llibertat dels presos polítics i la república.

Dissabte, 17 Agost 2019 07:45

Diagnòstic social LGTBIQ+

Publicat per
L'Ajuntament de Llagostera dona suport a la col·laboració entre l'Associació Espora i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt per l'elaboració d'un diagnòstic social LGTBIQ+ del Gironès i del municipi.

L'Associació i l'Ajuntament de Llagostera han mantingut un primer contacte per analitzar la situació del col·lectiu LGTBIQ+ al poble i s'ha acordat col·laborar. És per això que des de l'Associació es busquen testimonis entre aquelles persones sensibilitzades, preocupades i/o amb ganes de reivindicar la realitat del col·lectiu LGTBIQ+ per fer un diagnòstic de la situació acurat i rigorós.

El telèfon de contacte de l'Associació Espora és el 640 617 317.

El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l'Associació Espora treballen per donar suport al col·lectiu LGTBIQ+ amb atenció individualitzada i grupal. Es fa assessorament individual i atenció a través de grups de suport de persones que han patit agressions o assetjaments per motiu d'orientació o identitat sexual, o persones que es troben en un procés de reconeixement i identitat personal.

La llagosterenca Raquel Castillo participarà el proper 20 d’agost a la Transalpina Cycling & Cancer. La Raquel, després d'haver superat un limfoma de Hodgkin amb afectació pulmonar, s’ha proposat aquest nou repte, que consisteix en creuar els Alps en bicicleta de muntanya, de la mà de RideForHer a benefici de Fundació Josep Carreras.

Per ajudar a la Raquel i a la Fundació Josep Carreras, pots fer un donatiu des d’aquest enllaç.

Trobareu tota la informació sobre la Transalpina Cycling & Cancer des d’aquí.


Diumenge, 11 Agost 2019 09:26

Llagostera acull Le Centaure Summer Edition

Publicat per
Llagostera ha acollit aquesta nit Le Centaure Summer Edition, la versió més festiva d’una de les competicions més dures d’orientació a cavall, organitzada per Cavall de Mar.

Amb un recorregut nocturn de 40 km, els participants han passat la nit orientant-se sota la llum de la Lluna, pels boscos de les Gavarres i l’Ardenya.

Amb la voluntat de fomentar el pintat de les façanes del nucli antic de Llagostera i del seu entorn immediat comprés dins l’àmbit d’actuació del Pla de barris, l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat inicialment les bases reguladores d’una línia de subvencions dotada en 30.000 euros.

El procediment de concessió de les subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva on es valoraran les sol·licituds en funció de diversos criteris.

El regidor responsable del Pla de Barris, Eduard Díaz, va explicar que la quantia de la subvenció serà del 50% del pressupost subvencionable, que s’incrementarà fins a un 60% en el cas d’edificacions incloses en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). Així les subvencions poden arribar a un màxim de 1.500 euros (2.000 € en el cas d’edificis inclosos en el PEPPA) per als propietaris d’habitatges unifamiliars i de 5.000 € (6.000 € en el cas d’edificis inclosos en el PEPPA), en el cas d’habitatges plurifamiliars.

Les bases també contemplen un increment de l’ajut d’un 5%, amb un màxim de 200 €, per aquells propietaris que els ingressos anuals de la unitat familiar no superin 2 vegades el salari mínim interprofessional.

La subvenció inclou la bonificació del 100% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, de la taxa per expedició de llicència urbanística i de les taxes per expedició de plaques per llicència d’obres, ocupació de via pública i talls de carrer.

Les actuacions subvencionades poden consistir en el decapat i/o pintat de la totalitat de la façana, ja sigui de carrer o de pati interior, la neteja i el pintat de portes i finestres així com els elements de serralleria com ara baranes o reixes.

Les bases s’han aprovat inicialment en el transcurs del ple municipal celebrat aquest dimecres al vespre amb els vots favorables de tots els grups.

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres 31 de juliol ha aprovat per unanimitat una moció de suport a la iniciativa cívica del Correllengua 2019, que enguany es dedicarà a l’autor Pere Calders, un dels escriptors més llegits de la literatura catalana, especialment destacat com a contista.

Mitjançant una moció presentada per tots els grups amb representació municipal (ERC, CUP-Alternativa, Junts per Llagostera i PSC), el plenari ha mostrat el seu suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.

Així mateix el Ple ha acordat donar suport a les entitats i grups del municipi interessats a organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l’ajuda necessàries per al bon desenvolupament de les activitats programades.

Una de les entitats que ja s'han mostrat interessades en organitzar els actes del Correllengua ha estat El Butlletí de Llagostera.

FACEBOOK

Estació Meteorològica