ELPOLLTV

Div06122019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 03 Desembre 2019 09:30

10 anys de l'Escola Puig de les Cadiretes

Publicat per
Amb la conferència a càrrec de la Dra. Marta Portero sobre neurociència i aprenentatge, l’Escola Puig de les Cadiretes ha celebrat aquest dilluns el desè aniversari de la posada en marxa del centre educatiu a Llagostera.

Marta Portero és Doctora en Neurociències, llicenciada en Psicologia i especialista en processos d'aprenentatge i memòria.

L’acte ha tingut lloc al gimnàs de l’escola on també hi han intervingut la directora del centre, Nuri Solà, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras i l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

L’Obra Social “la Caixa” ha fet una col·laboració de 7.700 € al Patronat de la Residència Josep Baulida de Llagostera.

Els diners es destinaran a la compra de 6 llits elèctrics tal i com ha explicat la directora de la Residència, Nuri Durà.

L’acte de formalització va tenir lloc el passat dilluns 25 de novembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on van assistir-hi l’alcalde, Antoni Navarro, la directora de la Residència Josep Baulida, Nuri Durà, la directora de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle i el director de l’oficina de la Caixa a Llagostera Josep Parra.

Antoni Martí Gich, documentalista i cineasta ha rebut el premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres, que enguany arriba a la XXIII edició.

Amb aquest guardó el Consorci de les Gavarres reconeix públicament la seva tasca de divulgació, documentació i conservació de la història i el patrimoni de les Gavarres en imatges i a la difusió dels seus valors mitjançant la producció audiovisual que han convertit l’entorn de les Gavarres en un gran plató natural.

La implicació d’Antoni Martí Gich amb les Gavarres s’ha fet evident des dels anys 70 quan va instal·lar-se a Fonteta i especialment des de l’any 1984 quan va fundar la productora Videoplay a la Bisbal d’Empordà.

El seu treball representa un testimoni per a documentar la història de diversos territoris de Catalunya entre ells el de les Gavarres, en especial entre els anys 1994 i 1997 en la filmació d’entrevistes durant la realització de l’inventari Gavarres Memòria i Futur.

L’acte de lliurament dels Premis Les Gavarres 2019 ha tingut lloc aquest dissabte al migdia, a l’església de Llambilles on hi ha participat el president del Consorci de les Gavarres i Vice-president 1er de la Diputació de Girona, Pau Presas, l’alcalde de Llambilles Josep Maria Vidal i el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló.

En representació de l'Ajuntament de Llagostera hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, David Parron. Pau Presas, ha aprofitat l’ocasió per presentar-se com a nou president del Consorci de les Gavarres, càrrec que ocupa des del passat 15 de de novembre de 2019, on ha expressat el seu ferm compromís de seguir treballant en el desplegament del pla estratègic Gavarres 2025 on es defineixen les principals línies de treball a desenvolupar els propers anys.

Enguany el jurat dels Premis Les Gavarres han decidit declarar desert el XXIX premi Joan Xirgo, dotat amb 5.000 euros, on només s’hi havien presentat dues candidatures.

Amb el premi Joan Xirgo, anualment el Consorci de les Gavarres pretén recompensar un projecte inèdit sobre qualsevol temàtica que contribueixi al coneixement i estudi dels valors del massís de les Gavarres.

Diumenge, 01 Desembre 2019 09:38

Quan calmin els mals vents, tornaré

Publicat per
Llagostera ha acollit la presentació del llibre "Quan calmin els mals vents, tornaré" de Pilar Francès. L’acte, organitzat per Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Llagostera, ha tingut lloc al local Social de la Caixa. El protagonista del llibre, avi de l'autora, ens fa reviure la memòria de la Guerra Civil, de l'exili de 1939, dels camps de refugiats i de la lluita per la supervivència.

Pilar Francès va néixer a Sant Feliu de Guíxols l’octubre de 1966.

Recentment, ha rebut cinc premis literaris. El primer premi del XXII Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat, amb el conte Davant del Fortuny. Quan calmin els mals vents, tornaré és la seva primera novel·la.

Els dibuixos d’Alba Palau de l’escola Lacustària i Pol Robles de Puig de les Cadiretes, han resultat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües. Els seus treballs han estat elegits entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis de l’estat espanyol en els que Aqualia presta servei.

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i la regidora d’Educació Sílvia Fa, acompanyats pel responsable d’Aqualia Joan Haro, els han lliurat un smartwatch per a cadascú.

L’acte ha tingut lloc aquest dimecres a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El concurs es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per ensenyar als nens i nenes el valor de gestionar adequadament el cicle de l’aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.

En aquesta edició els joves alumnes de 3r i 4rt de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d’on prové l’aigua que consumeixen cada dia i a on va després d’utilitzar-la. Per això, la web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l’aigua.

Joan Frigola, propietari de la Drogueria Frigola de Llagostera,també conegut com a Can Climent, ha recollit un dels premis que anualment atorga la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris. Concretament ho ha fet en la categoria de més de 150 anys d’història, pels 166 anys de l'establiment, "documentat des de l’any 1853, on l'avi del meu besavi va pagar la contribució anual d'una botiga de venta al menor de productes d'alimentació” tal i com explica en Joan Frigola.

L’acte ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Palau de la Generalitat a càrrec del president i de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat “la funció de cohesió social” que exerceix el comerç, afirmant que “dona identitat com a país”.

El president ha felicitat tots els distingits i els ha agraït el seu compromís, posant en valor que “els vostres pobles i ciutats no serien el mateix sense les vostres botigues” i que “cada dia quan aixequeu la persiana, esteu servint el país”. A més, el cap de l’Executiu també ha destacat que “la història de Catalunya va lligada a la història dels seus emprenedors” i als valors de “la feina, l’esforç, el compromís, l’empatia, la negociació, determinació, el diàleg i el pacte”.

A l’acte hi ha assistit també l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.

Dimecres, 27 Novembre 2019 07:06

Anàlisi per a la dinamització del teixit comercial

Publicat per
Llagostera, Vidreres i Hostalric participen a la prova pilot

La Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona ha estat l’encarregada d’elaborar l’estudi «Anàlisi per a la dinamització del teixit comercial», que ha impulsat i coordinat el Servei de Promoció i Desenvolupament Local de la Diputació de Girona. L’objectiu és determinar les possibilitats d’impuls del comerç de proximitat en tres localitats com a municipis pilot d’un projecte ampliable a mitjà termini a les comarques gironines, dirigit a la seva possible transformació digital i al desplegament d’un canal de venda en línia. Els municipis escollits han estat Hostalric, Vidreres i Llagostera.

Aquest matí, se n’ha fet la presentació a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, amb la participació de Jordi Camps, diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i també alcalde de Vidreres, i Andrea Bikfalvi, professora de la Universitat de Girona i una de les autores de l’estudi. També hi han assistit l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Promoció Local, Eduard Díaz.

«El comerç de proximitat actua com a eix vertebrador dels municipis, enriquint la cohesió i la convivència ciutadana. És sinònim de qualitat i excel·lència, i s’ha anat consolidant amb la tenacitat i l’esforç dels professionals del sector. La complexitat del moment actual, marcat per la crisi i els canvis en els hàbits de compra, exigeix a aquest sector trobar eines per ser més competitiu», ha destacat Jordi Camps. L’estudi s’ha basat en entrevistes a 22 establiments i 186 enquestes en format paper o digital d’hàbits de compra en els tres municipis escollits. L’anàlisi de les fortaleses i febleses del comerç ha posat de manifest els temors d’alguns comerciants en relació amb el comerç electrònic, però reconeix bones pràctiques, sobretot en l’ús d’Instagram i la comunicació amb els clients a través de Whatsapp. Quant al comportament dels clients, la botiga tradicional es manté com la primera opció perquè en valoren la qualitat del producte (el 80 % hi ha comprat més el darrer mes i el 77 % hi ha fet més despesa), per bé que el 56 % dels enquestats admeten que compren més a botigues en línia que fa dos anys. Els productes d’alimentació i begudes, reparacions i productes de la llar són els més adquirits en el comerç tradicional, mentre que l’allotjament, els espectacles i el transport ho són a través d’Internet.

L’estudi aposta per un disseny d’una estratègia local de digitalització comercial a partir d’una plataforma que agrupi les botigues de cada poble. «Es tractaria d’una plataforma que ha de ser capaç de generar confiança, en la qual el client trobi el que busca i finalment opti per comprar», ha explicat la doctora Andrea Bikfalvi, membre de l’equip redactor de l’estudi, en què ha treballat durant els últims mesos. En aquest sentit, ha subratllat la bona predisposició dels comerciants per afrontar aquest repte, tot i que s’ha constatat que tenen poca maduresa digital i encara els falta capacitat organitzativa i de recursos.

El Gran Recapte d’Aliments a Llagostera ha permès recollir un total de 3.200 quilos d’aliments. Un any més, la solidaritat i la col·laboració de la ciutadania, han fet possible l’èxit d’aquesta iniciativa organitzada pel Banc dels Aliments i coordinada a Llagostera per Càritas amb la col·laboració d’un grup alumnes de l’IES. Tots els aliments recollits es distribuiran a les persones necessitades del poble mitjançant el Servei d'Aliments de Càritas.
Dilluns, 25 Novembre 2019 09:40

168 persones al dinar solidari contra el Càncer

Publicat per
L'Assemblea local de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha celebrat aquest diumenge el dinar solidari al Balneari Vichy Català, de Caldes de Malavella, on hi han assistit un total de 168 persones, entre elles la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i les regidores d'Educació i de Feminismes, Sílvia Fà i Anna Viñas.

Gràcies a les aportacions de moltes botigues i de particulars, s'han rifat un centenar de premis, que serviran per contribuir a la investigació i a oferir recursos d'ajuda a malalts i familiars.

Dissabte, 23 Novembre 2019 12:38

Comença el Correllengua a Llagostera

Publicat per
Aquest divendres s’ha iniciat a Llagostera la programació del Correllengua, dedicada enguany a la figura del poeta i escriptor Pere Calders, de qui aquest 2019 es commemora el 25è aniversari del seu traspàs.

A través de la seva obra i altres activitats es pretén reforçar el paper del català com a eina d’inclusió social de les persones nouvingudes en un moment on aquesta comunitat es veu amenaçada pel retrocés en matèria de drets i llibertats que es viu a l’Estat espanyol i al conjunt de la Unió Europea.

La programació, organitzada pel Butlletí de Llagostera, inclou la presentació del llibre Eclipsis de Jon López de Viñaspre, un concert d’Alverd Oliva una xerrada de Xavier Pla sobre la figura de Pere Calders, amb lectura teatralitzada de contes de Calders a càrrec d’actors locals. Els actes finalitzaran aquest diumenge a les 17 h amb una l’explicació del “Voluntariat per la llengua” a càrrec de Salut Coll i un concert dels Palanca al Petit Casino.

Pàgina 1 de 187

FACEBOOK

Estació Meteorològica