ELPOLLTV

Dil08032021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Govern ha aprovat aquest matí en una reunió extraordinària del Consell Executiu, noves mesures per fer front a l’avanç de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, entre les quals s’inclou el tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i un confinament municipal els caps de setmana, des de les 6 hores del matí de divendres fins a la mateixa hora del dilluns.

Les noves mesures les han anunciat en una compareixença informativa el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i els consellers d’Interior i de Salut, Miquel Sàmper i Aba Vergés.

La consellera de Salut ha afirmat que la situació epidemiològica i assistencial és “extremadament crítica i greu”. “Estem en plena segona onada i hem d’aconseguir un punt d’inflexió decidit i ferm per baixar les xifres de contagis, que avui en dia són insostenibles”, ha dit, i ha insistit en “la necessitat d’aplanar la corba i doblegar-la”. Vergés ha lamentat que, tot i que en els darrers dies s’ha vist una lleugera desacceleració en nous casos per les últimes mesures preses, “no n’hi ha prou”, amb xifres “insostenibles” com els més de 5.000 contagis diaris.

De seguir així, ha subratllat Vergés, “el nostre sistema de salut no aguantarà gaire més”, perquè des d’aquest dimarts, per primera vegada des del mes de maig, ja hi ha a les UCI’s més pacients Covid que no pas Covid, un fet que provoca que els professionals sanitaris hagin de deixar la seva activitat ordinària per només centrar-se en aquesta malaltia. La titular de Salut ha avançat que les projeccions amb què es treballa indiquen que, si no es prenen mesures més contundents, en 15 dies s’arribarà a la situació del març.


La companyia Aqualia ha informat als veïns i veïnes de Llagostera dels problemes que hi ha a la xarxa de clavegueram degut a les tovalloletes i altres objectes que es llencen al vàter. Aquest fet provoca que els col·lectors del clavegueram i les bombes que bombegen l’aigua residual s’embossin i es generin tota una sèrie de problemes i perills: posen en risc els operaris encarregats del manteniment del clavegueram, generen abocaments contaminants a les rieres, i males olors al municipi entre altres.

Per això, tant Aqualia com l’Ajuntament de Llagostera demanen que es tirin les tovalloletes d’un sol ús (també les etiquetades com a biodegradables) o qualsevol altre residu a la paperera (guants, bastonets de les orelles, compreses i tampons, ...). Així es reduiran els embussaments al clavegueram i això redundarà en el bon funcionament de la infraestructura hidràulica del municipi i en un benefici per tots els veïns i veïnes de Llagostera.

A partir del dia 30 d’octubre de 2020 no es prestarà servei nocturn d'autobús amb parada a Llagostera, fins a nou avís. Així ho ha fet saber l'empresa Sarfa-Moventis a l'Ajuntament de Llagostera d’acord amb la resolució del Departament de Salut de data 15 d’octubre de 2020.
Dimecres, 28 Octubre 2020 15:21

Cicle Gaudí del mes de novembre a Llagostera

Publicat per

Després de la projecció aquest passat diumenge, 25 d’octubre, del documental ¿Puedes Oírme?, el Cicle Gaudí torna a Llagostera aquest mes de novembre. Serà amb les pel·lícules L’Ofrena, el diumenge 15, i La boda de Rosa, el diumenge 22. Ambdues sessions seran a partir de les 18 h.

L’Ofrena, dirigit per Ventura Durall, és un drama en el qual la Violeta, una prestigiosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita visita a la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. No obstant això, el que la Violeta desconeix és que aquesta visita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.

La boda de Rosa, dirigit per Iciar Bollain, és una comèdia en la qual la Rosa, a punt de fer-ne 45, s’adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.

L'entrada general té un preu de 4,5 €. En el cas de tenir el Carnet Jove, l'entrada té un cost de 3 €.

Se seguiran les mesures de prevenció de la COVID-19 decretades per les autoritats competents.

L’afectació del coronavirus està marcant el curs escolar 2020-2021. Els casos positius detectats en alguns grups han obligat a tancar centres educatius o bé a tenir alguns grups d'alumnes confinats. En el cas de Llagostera, l’Institut té actualment quatre grups confinats, el que representa un total de 97 alumnes fent les classes des de casa. Fins ara, a l'Institut s’han hagut de confinar un total de nou classes diferents. Als centres de primària, tant l'Escola Lacustària com l'Escola Puig de les Cadiretes tenen un grup confinat, respectivament.

D’altra banda, el dia d’avui no hi ha cap classe ni alumne confinat a la Llar d’Infants El Carrilet ni a la Llar d’Infants El Niu.

Podeu consultar la incidència als centres educatius al portal del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any. A Llagostera la campanya de vacunació va començar el passat 22 d’octubre. Per fer-ho s’ha habilitat un hospital de campanya de la Creu Roja, darrera el CAP i s’han programat diversos horaris que podeu consultar des de llagostera.cat


La primera nit de toc de queda nocturn s’ha viscut sense cap incident a Llagostera. A les sis del matí s'ha acabat la prohibició de sortir al carrer, que va començar ahir a les 22h. Aquesta primera nit de toc de queda ha tingut un caràcter pedagògic, sense aplicar cap sanció. Cal recordar que l'incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d'un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000 "per als casos de reincidència o desobediència", segons va avançar el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha recuperat el document de declaració d'autoresponsabilitat que ja es va instaurar durant el confinament del mes de març. El podeu descarregar des d’aquí. També us podeu descarregar l'App.


Diumenge, 25 Octubre 2020 14:55

Toc de queda nocturn a tot Catalunya

Publicat per

Avui, diumenge 25 d'octubre, entrarà en vigor la restricció de mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 06.00h, per contenir la propagació de la Covid19.

El govern de la Generalitat ha explicat que el confinament nocturn serà vigent després de l'aprovació de les mesures d'estat d'alarma publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu i els assitents tindran temps de tornar fins les onze de la nit. Per a desplaçaments i excepcions caldrà disposar d'una declaració autoresponsable que tribareu aquí.


Divendres, 23 Octubre 2020 22:55

El Govern acorda sol·licitar l'estat d'alarma a Catalunya

Publicat per
El Govern ha acordat en una reunió extraordinària del Consell Executiu sol·licitar de manera formal la declaració de l’estat d’alarma al Govern espanyol i exigir que sigui “descentralitzat i amb comandament únic de la Generalitat” davant l’evolució de la segona onada de la pandèmia. Així mateix ha anunciat que decretarà un toc de queda nocturn a tot Catalunya un cop entri en vigor l'estat d’alarma. Així ho han comunicat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó en una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació.

Segons ha explicat el vicepresident, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “disposar de totes les eines i les garanties per poder prendre mesures per limitar la mobilitat i mobilitzar recursos, protegir la salut de la ciutadania i respondre les necessitats de la crisi. En definitiva, per salvar vides”. En aquest sentit, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè romangui a casa, limiti la vida social als contactes imprescindibles i redueixi la mobilitat. “Aquesta és la millor manera de protegir-nos i de protegir, també, les persones que estimem i són vulnerables. Hem de reforçar la nostra responsabilitat social i la nostra actitud cívica”, ha subratllat.

“L’evolució és molt preocupant. O multipliquem els esforços o la Covid-19 es multiplica” perquè “ningú és invulnerable a la Covid-19. No ens relaxem ni un instant, no abaixem la guàrdia, protegim-nos, cuidem-nos, reforcem el compromís cívic i social que tant ens va ajudar a superar les dificultats de la passada primavera” ha advertit Aragonès. Segons ha explicat, l’evolució de les dades epidemiològiques dels darrers dies, han portat al Govern a prendre aquesta decisió i a sospesar l’aplicació de mesures més restrictives de mobilitat i excepcionals que les adoptades fins ara. “Per això necessitem un estat d’alarma descentralitzat on la Generalitat sigui l’única autoritat competent a Catalunya en relació a les mesures de l’estat d’alarma, on mantingui, no només totes les competències, sinó també tota la capacitat de gestió. Prenent totes i cadascuna de les decisions, assumint totes les responsabilitats” ha remarcat.

El vicepresident també ha posat de manifest que el Govern s’ha compromès a reforçar la transparència i la comunicació permanent amb tots els grups polítics de Catalunya. En aquest sentit ha manifestat que “la nostra voluntat és comparèixer periòdicament davant la cambra catalana per explicar les mesures que el Govern adopti en virtut de la declaració de l’estat d’alarma”.

Durant la compareixença, la consellera de la Presidència ha anunciat que el Govern ja ha comunicat aquest acord a l’estat espanyol perquè “el més aviat possible i de manera urgent autoritzin aquesta eina”. Ha explicat que la diferència entre aquest estat d’alarma i el del mes de març és que aquell es va declarar “de manera unilateral, recentralitzava competències i manllevava les de la Generalitat”. I ha afegit que “aquesta eina ens ha de permetre preservar totes les competències per poder prendre aquelles mesures que com a Govern anem determinant en marcs com el Procicat”.

En aquest sentit, ha assenyalat que un cop l’estat autoritzi l’estat d’alarma a Catalunya, “immediatament convocarem un Procicat d’urgència, probablement demà, per prendre mesures caràcter urgent, com la restricció de la mobilitat nocturna”, així com “altres tipus de decisions sense esperar cap autorització judicial, perquè tindrem la cobertura jurídica necessària per poder aplicar-les”. Unes mesures, ha dit, que també “ens han de permetre preservar l’activitat econòmica i no haver de prendre d’altres més restrictives per a l’economia i el comerç”.

Respecte als motius que han portat el Consell Executiu a prendre aquesta decisió, la consellera Budó ha subratllat que “les dades sanitàries ens han dit que hem d’actuar de manera urgent”. Ha recordat que en aquests moments hi ha 1.698 hospitalitzats per Covid-19, dels quals 296 són a l’UCI; que hi ha hagut més de 5.000 nous casos positius en les ultimes setmanes, i que la RT es troba a la vora de l’1,5.

Davant d’aquesta situació, Meritxell Budó també ha fet una crida a la “coresponsabilitat de la ciutadania a les portes del cap de setmana” i ha instat a “evitar desplaçaments innecessaris i romandre a casa a les nits, malgrat que encara no sigui vigent la reducció de la mobilitat nocturna”.


Dissabte, 24 Octubre 2020 08:23

A les tres seran les dues

Publicat per

Aquesta propera matinada els rellotges s’hauran d’endarrerir una hora: a les tres de la matinada seran les dues. Dormirem, per tant, una hora més. L’objectiu del canvi és l’adaptació dels horaris a la llum del dia per així aprofitar al màxim el sol com a font lumínica.

La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia i es va optar per avançar els rellotges una hora els mesos d’estiu per aprofitar les hores de sol al matí i reduir així la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial. Aquesta argumentació ha anat perdent pes i cada cop són més les veus que clamen per deixar de fer el canvi d'hora i mantenir el d'hivern.


FACEBOOK