ELPOLLTV

Div10042020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’Ajuntament de Llagostera ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya una subvenció de 12.500.000 euros per finançar el projecte de reconstrucció de la línia del Carrilet entre Llagostera i Sant Feliu de Guíxols. Segons ha explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, amb aquesta inversió es pretén recuperar l’històric tren, dinamitzar el territori i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera donant compliment a la directiva europea 1999/94/CE que obliga els ajuntaments a posar fi a les emissions d’efecte hivernacle. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, David Parron, ha explicat que el tren serà 100% elèctric i que funcionarà amb energia fotovoltaica.

Està previst que l’ajuntament de Cassà segueixi les passes de l’Ajuntament de Llagostera i sol·liciti també la subvenció per poder finançar la connexió amb la ciutat de Girona. Les obres podrien començar el primer trimestre de l’any vinent, segons ha pogut saber ElpollTV.


Divendres, 27 Desembre 2019 10:06

La Policia Local alerta d'una possible estafa a Llagostera

Publicat per
La Policia Local ha tingut coneixent d’una possible estafa a Llagostera mitjançant la trucada d’un suposat comercial de la companyia de gas que pretén concertar una visita per realitzar la revisió de la caldera.
Divendres, 27 Desembre 2019 11:29

Rècord de participants a la Cursa de Sant Esteve

Publicat per
Amb 20 minuts de retard després de formar-se llargues per recollir els dorsals, aquest dijous ha tingut lloc la 40ª edició de la popular cursa de Sant Esteve de Llagostera on hi han participat un total de 1.430 corredors, establint així, un nou rècord de participants. Un any més els corredors han pogut escollir entre un recorregut de 5 o un de 10 quilòmetres. La sortida ha tingut lloc des de la zona esportiva i ha transcorregut per diversos carrers i veïnats del municipi.

Aquest dissabte al migdia ha quedat inaugurada l’exposició retrospectiva de pintura i escultura del llagosterenc David Ventura. L’exposició, que també inclou un audiovisual, es podrà visitar els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h des fins al 12 de gener al Local Social de La Caixa. La inauguració ha anat a càrrec de Mariona Puigvaldoira i Ció Abellí en representació de l’Escola d’Art Pere Mayol i del regidor de Cultura Enric Ramionet i de l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro.
Divendres, 20 Desembre 2019 18:04

Fan cagar el Tió a la Residència Josep Baulida

Publicat per
Aquest divendres a la tarda els residents de l'hospital geriàtric Josep Baulida de Llagostera han fet cagar el Tió. L'activitat és possible gràcies a la implicació del personal, un grup de voluntaris i de la Creu Roja.

Dijous, 19 Desembre 2019 07:35

8 milions d'euros pel 2020

Publicat per
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimarts 17 de desembre ha aprovat, amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció del PSC i el vot contrari de Junts per Llagostera, el Pressupost general i la plantilla de personal per a l’any 2020.

El pressupost de l’Ajuntament és de 8.085.000 € i el consolidat, que incorpora el pressupost de la Residencia Josep Baulida (1.294.500 €) és de 9.379.500 €.

Es tracta del primer pressupost elaborat pel nou equip de govern format per la coalició d’ERC i CUP-Alternativa per Llagostera després de les darreres eleccions municipals.

El regidor d’Hisenda, David Parron ha explicat que es tracta d’un pressupost realista que s’ajusta a la nova situació econòmica i financera de l’Ajuntament un cop esgotat el finançament que provenia del Pla de Barris, en especial pel que fa referència al capítol d’inversions.

En l’àmbit social s’incrementa en un 5% la partida de subvencions i ajuts socials amb la voluntat de reduir les desigualtat i afavorir els sectors de la població més vulnerables. En aquest sentit dels 316.285 euros destinats a subvencions, 108.000 euros corresponen a l’àmbit social, 70.600 euros a l’àmbit sociocultural, 50.410 euros al foment de les activitats educatives i 41.525 euros pel suport a les activitats esportives.

Cal destacar que, en relació al pressupost del 2019, el diners destinats a actuacions de protecció i promoció social puja un 32% i el dedicat a la promoció i gestió d’habitatge de protecció pública un 269%. Això suposa un canvi substancial respecte a l’anterior govern municipal i suposa una clara declaració d’intencions de l’actual govern municipal, tal i com va explicar David Parron. Entre les actuacions en matèria d’habitatge hi ha una partida de 40.000 euros per destinar-los a la rehabilitació d’immobles que els seus propietaris posin a la borsa de lloguer municipal.

Pel que fa al capítol d’inversions el pressupost del 2020 contempla una previsió de 427.000 euros, on en destaquen la construcció d’uns nous vestidors de dones al camp de futbol i a les dependències de la Policia Local, la construcció d’unes noves pistes de petanca, la millora de les dutxes del Pavelló Municipal d’Esports Josep Mir, uns nous dipòsits d’aigua calenta del camp de futbol, la instal·lació d’unes càmeres de vigilància i seguretat a les urbanitzacions i la millora dels camins veïnals amb l’increment de la partida en 9.000 euros, fins als 44.000 euros, derivats de la pujada de l’IBI de rústica.

El nou pressupost preveu la creació de dues places a jornada complerta d’agents cívics i una plaça de tècnic de comunicació a mitja jornada per cobrir la plaça de director de l’emissora municipal, Llagostera Ràdio.

Parron també va destacar que pel 2020 es preveu una rebaixa del deute de l’Ajuntament passant del 27,12% actual al 24,3% i que es destinarà a projectes de cooperació el 0,76% dels impostos directes, destinant un total de 26.000 €, incrementant en més del doble la quantitat destinada l’any 2019 (11.000 €).

L’alcalde Antoni Navarro, va destacar que el pressupost preveu també una partida de 40.000 euros destinada a la redacció de projectes i planificació urbanística que haurien de servir per seguir avançant en diversos sectors com ara la connexió entre el carrer Almogàvers i el Canigó, el sector SUD-11 al polígon industrial i portar l'aigua en alta a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava, entre d’altres.

Dilluns, 16 Desembre 2019 20:23

2.700 € per La Marató de TV3

Publicat per
El Col·lectiu Pro Marató i l’Ajuntament de Llagostera han recollit aquest any, un total de 2.700 € per destinar-los íntegrament a la Fundació La Marató de TV3.

D’aquest, 1.670 € corresponen a la recaptació de la sessió de Teatre amb en Peyu, 670 € del Tió Solidari i 360 € de la Quina celebrada al bar El Passeig. Els diners han estat ingressats aquest matí a la Fundació La Marató de TV3.

Diumenge, 15 Desembre 2019 19:46

Arriba el Nadal a Llagostera

Publicat per
Llagostera ha donat la benvinguda al Nadal amb la celebració de la 23ena edició del Mercat de Nadal. Durant tot el dia a la Plaça Catalunya s’hi han instal·lat parades d’articles i productes nadalencs de tots tipus. Els més menuts han pogut participar en un taller de pals per fer cagar el Tió i col·laborar amb la Marató de TV3. Com a novetat destacada, enguany la programació del Mercat de Nadal ha inclòs l’encesa d’un arbre de grans dimensions que romandrà encès fins la festivitat de Reis.

La Carnisseria Caballero ha guanyat el primer premi del Concurs d’aparadors de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. La Farmàcia M. Dolors Coll i la Llibreria Sureda, han estat premiats amb el segon i tercer premi respectivament.

Aquest matí, l’alcalde Antoni Navarro i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz els hi han lliurat el premi.

Dissabte, 14 Desembre 2019 06:29

Nou llibre de la Col·lecció Beca Esteve Fa Tolsanas

Publicat per
Aquest divendres ha tingut lloc la presentació de l’estudi de Francesc Aicart, "La recerca arqueològica a Llagostera: de Mossèn Josep Gelabert a la creació del Centre d’Estudis de Llagostera". Amb aquesta recerca, l'autor va guanyar la VIII Beca Esteve Fa i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, des de l’Arxiu Municipal, n’ha editat un llibre de la Col·lecció Beca Esteve Fa Tolsanas.

El desvetllament de l'interès per l'arqueologia en el municipi de Llagostera, tot i ser esmentat en diverses obres d'àmbit general del segle XIX, va iniciar-se amb l'arribada del mossèn i geòleg Josep Gelabert i Rincón. Ell va ser qui va impulsar la creació del Museu-Biblioteca i va traslladar els seus coneixements a joves de Llagostera, com Josep Calvet i Amat.

La mort sobtada de mossèn Gelabert el febrer de 1936 i l'esclat de la Guerra Civil van marcar un tall en la recerca que es va reprendre a mitjans dels anys cinquanta amb el retorn de l'exili de Josep Calvet i l'aparició de nous aficionats a l'arqueologia, liderats per Esteve Fa i Tolsanas. El boom de l'arqueologia llagosterenca es produí l'any 1966 a partir de la descoberta del jaciment de Maiena i la creació del Centre d'Estudis de Llagostera, que no va acabar reeixint en la consolidació del museu però va deixar un llegat arqueològic d'una inqüestionable vàlua.

Francesc Aicart Hereu, és Doctor per la Universitat de Girona, llicenciat en Filosofia i Lletres, secció Geografia i Història, per la UAB. Actualment és professor col·laborador del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya i president de l'Institut d'Estudis del Baix Empordà.

La presentació ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament a càrrec del periodista Joan Ventura, el catedràtic de prehistòria de la Universitat de Girona, Narcís Soler, l’autor del llibre, Francesc Aicart i de l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

FACEBOOK